27. 04. 2024 Jaroslav 20°C Polooblačno

Školská Zóna bez peňazí

09.09.2016 Autor: Maria Bodnarova, Foto: FB
Termín: 10.09.2016 Mesto:Bratislava Zdroj:stránka organizátora

14195321 10154573191828395 4862927576001472476 o

Srdečne vás opäť pozývame na Školskú zónu bez peňazí, ktorá sa bude konať 10.9.2016 od 10:00 do 16:00 v priestoroch Waldorfskej školy na Vihorlatskej 10 v Bratislave.


Všetci vieme, aké dokážu byť školské potreby nákladné, preto sa zrodila myšlienka, že by sme si ako ľudia mohli vypomôcť aj v tomto smere. Máte doma školské potreby, knižky, učebnice a šatstvo, ktoré by mohli iné deti ešte zúžitkovať? Ak áno, prineste ich na Zónu. Nielen, že týmto veciam vdýchnete nový život ale aj spravíte niekomu krajší začiatok školského roka – možno aj toho úplne prvého. Zároveň tak naučíme aj naše deti dôležitú lekciu Školy života – to, že si máme ako ľudia navzájom vypomáhať.

Priniesť môžete:

  • nepopísané zošity, výkresy, farebné papiere
  • rôzne pomôcky do školy (farbičky, kriedy, maliarske potreby, pravítka atď.)
  • aktovky, školské tašky, prezuvky a pod.
  • knižky a učebnice (pre tých, čo sa učia čítať ako aj povinnú či náučnú literatúru)
  • ošatenie pre začínajúcich školákov až dorast (cca 6-15r.)
  • možete priniesť aj knihy v anglickom jazyku. Tie poputujú deťom túžiacim po vzdelaní až do ďalekej Ghany.

Iné veci prosím nenoste (ženské oblečenie a pod.), pretože ide o špecifickú zónu, ktorá je určená výhradne na školské veci, ostatné si odnesiete naspäť domov. Je potrebné mať aj na pamäti, že Zóna nie je odpadkový kôš, ale že ide o recykláciu vecí, ktoré sú nezničené a dajú sa ešte použiť(dali by ste ich blízkemu človeku), takže zničené alebo inak poškodené veci si taktiež odnesiete naspäť domov.

Nemusíte však len niečo priniesť. Nie je to nevyhnutnosť. Práveže si môžete zobrať domov čokoľvek čo sa vám bude hodiť alebo páčiť. Len tak, bez peňazí. Predmety, ktoré si nenájdu majiteľa si môžete po akcii zobrať domov alebo budú posunuté občianskym združeniam a neziskovým organizáciam, ktoré sa starajú alebo podporujú edukáciu detí. 

Akciu sa vám budeme snažiť spríjemniť aj sprievodným programom, ktorý ešte bude aktualizovaný v udalosti. O vaše žalúdky sa s radosťou postará Pekáreň Projekt Život :) V záhradke sú ale aj priestory na opekanie – takže si vkľude prineste aj vlastné občerstvenie a spríjemnite si vašu nedeľu návštevou Školskej zóny bez peňazí. 

Akcia sa bude konať v príjemnom prostredí dvora Waldorfskej školy (ktorej ďakujeme, že poskytla zadarmo priestory na konanie akcie). V prípade nepriaznivého počasia máme k dispozícii telocvičnu. 

Napíšte komentár