26. 04. 2024 Jaroslava 16°C Skoro jasno

Deň turčianskeho vidieka 2016

23.08.2016 Autor: MS, Foto: moriak.sk
Termín: 04.09.2016 Mesto:Jasenská dolina Zdroj:stránka organizátora

den turc vidieka 2016 plagatden turc vidieka 2016 program

7. ročník podujatia : Deň turčianskeho vidieka 2016 -
tentokrát v JASENSKEJ DOLINE

Stalo sa už v Turci tradíciou, že koncom leta sa Turčania (a nielen oni) stretávajú na podujatí DEŇ TURČIANSKEHO VIDIEKA
Doteraz sa podujatie konalo v Blatnici, ale z kapacitných dôvodov museli organizátori zmeniť miesto konania a tak 7. ročník sa uskutoční v JASENSKEJ DOLINE, v areáli strediska na Kašovej. Tohto roku bude nedeľa s dátumom 4. septembra 2016 patriť oslave turčianskeho vidieka, jeho pracovitých ľudí, tradícií, ale najmä prezentácii kvalitných regionálnych produktov, úspešných poľnohospodárov, remeselníkov, podnikateľov, manažérov a miestnych samospráv. 

Cieľom podujatia je nielen popularizácia turčianskeho vidieka, ale aj podpora roľníckej hrdosti a zdôraznenie postavenia poľnohospodárov v spoločnosti. Naše kvalitné domáce potraviny si zaslúžia, aby sa zvýšila ich spotreba a predaj na vnútornom trhu a to si žiada neustálu propagáciu aj prostredníctvom takýchto podujatí.

Okrem celodenného kultúrneho a dožinkového programu, v ktorom sa predstavia turčianski folkloristi, country folková kapela a dychová hudba, budú mať návštevníci možnosť obdivovať šikovnosť turčianskych remeselníkov, ochutnať tradičné turčianske výrobky, uvidieť domáce a hospodárske zvieratá, ale tradične sa predstavia so svojou ponukou i podnikateľské subjekty poskytujúce služby na vidieku i dodávatelia poľnohospodárskej techniky. Svoje služby a produkty ponúkne aj OZ Dobrý pastier z Kláštora pod Znievom. 
Svoju techniku a zručnosti ukážu Dobrovoľní hasiči a prídu aj policajti so služobnými psíkmi. Na deti čakajú počas dňa rôzne atrakcie. Nebude chýbať ani tombola a ďalšie prekvapenia. 
Galaprogramom populárnej dychovej hudby Križoviankaz Križovian vyvrcholí celodenný program

Súčasťou podujatia bude i súťaž malotraktorov domáckej výroby RALLY FATRA
ktorá si už na Dni turčianskeho vidieka získala svoje miesto. 

Hlavným organizátorom tohtoročného Dňa turčianskeho vidieka je Turčianska regionálna poľnohospodárska a potravinárska komora v spolupráci so Združením cestovného ruchu Veľká Fatra, OZ Dobrý pastier a ďalšími partnermi.

Napíšte komentár