29. 04. 2024 Lea 25°C Skoro jasno

Výstava Draci a drakobijci na hrade Červený kameň

12.08.2016 Autor: Laura , Foto: hradcervenykamen.sk
Termín: 06.08.2016 a ďalšie Mesto:Častá Zdroj:stránka organizátora

Clip 18

SNM-Múzem Červený Kameň pre veľký záujem opäť prináša návštevníkom jedinečnú výstavu bájnych tvorov a ich premožiteľov pod názvom Draci a drakobijci. Výstava je prístupná denne v priestoroch hradnej lisovne priamo na nádvorí hradu od 8. júla do 11. septembra 2016.

Táto jedinečná výstava prináša návštevníkom možnosť stretnúť sa naživo s fantastickými zvieratami z povestí, rozprávok a ľudových príbehov, ktoré sa tradujú v mnohých kultúrach. Okrem samotných drakov je možné na výstave stretnúť aj ich lovcov – drakobijcov, spolu so zbraňami, ktoré používali pri love drakov, dokonca aj s ich trofejami.
Draci aj drakobijci sú v životnej veľkosti a verne zobrazujú povrch tela i anatómiu týchto mýtických tvorov. Aby sa návštevník cítil ako v dračej jaskyni, rozliehajú sa priestormi špeciálne zvukové efekty, ktoré dotvárajú celkovú vypätú atmosféru výstavy.
Vystavených je hneď niekoľko druhov drakov a tak sa môžete oboznámiť napríklad s drakom Smrťonošom, s Veľkým modrým drakom alebo malou Poletuchou. Dozviete sa, či má s drakmi niečo spoločné Bazilišok a dokonca aj to, ako sa vyvíja dračie mláďa potom, ako sa vyliahne z vajca. Autorom výstavy a drakov je výtvarník Aleš Drašnar.

Výstava je prístupná denne od 10.00 do 18.00 hod. a fotografovanie na nej je nielen dovolené, ale dokonca vítané.
Vstupné na výstavu: 2,50 €.

 

 

Komentáre Napíšte užívateľskú recenziu

  • Monika 14.08.2016, 21:53

    Pre milovníkov drakov pekná malá výstava. Ale pripravte sa na to, že tak za 10 minút prejdené. Nie je to veľké.
    Jedno mínus, tie tabuľky s popisom - autor to zrejme chcel takým historickým písmom popísať, ale hrozne ťažko sa to lúštilo ;-).

RSS kanál pre komentáre na tejto stránke | RSS kanál pre všetky komentáre

Napíšte komentár