30. 04. 2024 Anastázia 26°C Jasno

Deň detí, Veterán ralley a Malacká šošovica 2016

23.05.2016 Autor: Claudinka, Foto: TIK Malacky

Den deti A4

Termín: 28.05.2016 Mesto:Malacky Zdroj:stránka organizátora

Áno, presne tak, opäť uplynul rok a ešte než príde leto a vytúžené prázdniny, máme v kalendári Medzinárodný deň detí. Keďže tohtoročný 1. jún bude v stredu, sviatok všetkých detí oslávime s niekoľkodňovým predstihom – už túto sobotu 28. mája. Ku Dňu detí sa už tradične pridá Veterán rallye a po prvýkrát aj Malacká šošovica.  Ale poďme pekne po poriadku.

Malacká šošovica
Medzi 9. hodinou ráno a 15. popoludní ožije Kláštorné námestie, kde opäť vyrastú stánky Malackej šošovice. Zakúpením farmárskych a hand-made výrobkov môžete podporiť občianske združenia či drobných podnikateľov a určite vás potešia aj živé ovečky a sova. Pre deti budú pripravené tvorivé aktivity a maľovanie na tvár. K dobrej nálade prispejú Las Puertas, klauniáda CirKus–Kus a folklórne súbory Macejko a Lábjan. Chcete vidieť pieskové mandaly alebo tancovanie pre bábätká? Zažiť starobylé rímske hry alebo vyskúšať lukostreľbu? Tak teda nasmerujte svoje kroky v sobotu na Kláštorné námestie!

Deň detí
Hodinu po začiatku Malackej šošovice otvoríme v priestore pri spoločenskom dome a Inkubátore Deň detí. Zábava vypukne naplno o 10. hodine vystúpením našich úspešných mažoretiek ELLA a po nich sa na pódiu vystriedajú klauni, speváčka MIA so svojím farbičkovým koncertom, žiaci Základnej umeleckej školy a Centra voľného času v Malackách, folklórny súbor MACEJKO a revivalová skupina OLDYMPIC. Deti budú vyrábať krásne vecičky vo výtvarných dielničkách, maľovať na chodníky či vytvárať si rozprávkový svet. Vyjašiť sa môžu na kolobežkách a skákacom hrade.  A kto bude chcieť, tomu pomaľujeme tváričku. Pre všetkých otvoríme areál Materskej školy na Hviezdoslavovej ulici, kde bude pre deti pripravených množstvo súťaží. 

Tešíte sa na oslavy Dňa detí už túto sobotu? My áno! Tu je časť programu: 
10:00 mažoretky ELLA
10:10 otvorenie Dňa detí primátorom mesta 
10:30 farbičkový koncert MIA pre deti
11:45 folklórny súbor MACEJKO 
12:15 program CENTRA VOĽNÉHO ČASU
13:00 program ZÁKLADNEJ UMELECKEJ ŠKOLY
14:30 koncert OLDYMPIC (Olympic Revival)

Okrem toho budú pripravené výtvarné dielničky, skákacie hrady, rozprávkový svet, maľovanie na tvár, súťaže, kolobežkovanie a ešte veľa ďalšej zábavy.

 

Veterán rallye
Keď bude detská zábava v plnom prúde, o 14. hodine zaburácajú motory a na Mierové námestie prifrčia veterány. Veľké i malé, staršie i mladšie, zelené, čierne, červené, žlté – skrátka prídu nás, tak ako každý rok, potešiť svojou historickou krásou.  Už 21. ročník Veterán rallye sa začne predpoludním štartom kolóny na Kamennom mlyne a cez Zohor a Malacky sa znovu vrátia na Kamenný mlyn. V našom meste sa zdržia približne 2 hodiny (od 14. h do 16. h), počas ktorých ich môžete obdivovať zblízka.

Takže milé deti, rodičia, starí rodičia a kamaráti, čakáme vás v sobotu od rána v centre Malaciek. Bude veselo, hravo, spevavo i slniečkovo, pretože tak už to na Deň detí býva!

Napíšte komentár