30. 04. 2024 Anastázia 26°C Jasno

Deň detí na dvoch kolesách v Sade J. Kráľa

22.05.2016 Autor: Claudinka, Foto: FB Cyklo Kuchyňa a Cyklokoalícia
Termín: 04.06.2016 Mesto:Bratislava Zdroj:stránka organizátora

De deti na dvoch kolesach 2016

13:00 hod. - Deň detí na dvoch kolesách

Oslávte MDD na dvoch kolesách s Cyklo kuchyňou a Cyklokoalíciou. Urobte si plátenné nákupné tašky, zdolajte prekážkovú dráhu na bicykli, naučte sa, ako sa postarať o svoj bicykel, vyskúšajte si, aké je to jazdiť na tallbajku, recumbente či monocykli a ochutnajte cyklojedlo.

Cyklo Kuchyňa a Cyklokoalícia v sobotu 4. júna pozývajú do Sadu Janka Kráľa bratislavské (aj mimobratislavské) deti a ich rodičov na oslavu MDD, kde si budeme spolu hravou formou rozvíjať cyklistické zručnosti (lebo bicykel je super) a ekologické myslenie (lebo o prostredie, v ktorom žijeme sa treba starať). Projekt je orientovaný predovšetkým na najmladšiu generáciu a na udržateľnú dopravu v meste (naučiť deti používať bicykel ako každodenný dopravný prostriedok). Deti a ich rodičia si budú môcť vyskúšať jazdu na netypických bicykloch (napr. unicykel, kargobike, tandem, recumbent) s asistenciou skúsených jazdcov.

A pripravujeme aj workshop pre deti a ich rodičov o bicykloch v meste (základná údržba bicykla a odstránenie jednoduchých porúch), súťaže s bicyklovou tematikou a cyklocenami (reflexné prvky, zvončeky, odznaky), výroba vlastných ekologických plátenných tašiek (dozdobovanie pomocou cyklosúčiastok a farieb), ktoré môžu deti používať namiesto plastových.

Cyklo Kuchyňa zabezpečí občerstvenie a hudbu z vlastného soundsystému.

Miesto konania: Sad Janka Kráľa, Bratislava
Organizátor: OZ Cyklokoalícia, Cyklo Kuchyňa

Tešíme sa na malých aj veľkých cyklistov a cyklistky (ale aj na všetkých, čo sa s bicyklom iba zoznamujú). Podujatie je súčasťou podujatia Slnovrat na Dunaji .

Napíšte komentár