22. 05. 2024 Júlia, Juliana 23°C Prehánky, búrky

Slávenie Turíc na zámku Schloss Hof

04.05.2016 Autor: Simona, Foto: schlosshof.at
Termín: 16.05.2016 a ďalšie Mesto:Schloss Hof Zdroj:stránka organizátora

Turíce sa spájajú okrem cirkevného významu zoslania Ducha Svätého aj s otváraním studničiek a so sadením májov. Tieto zvyky boli úzko späté so začiatkom jarných prác. Už za čias princa Eugena Savojského si poddaní na barokovom statku dopriali neviazanú slávnosť plnú  zábavy, tanca a kulinárskych lahôdok. Ani tento rok tomu nebude inak, na statku zámku Schloss Hof bude postarané o veselú zábavu. Tešiť sa môžete na stánky ponúkajúce rôzne lahôdky a produkty z Moravského poľa. Rozvoniavať  bude aj pečené prasiatko a milovníci zlatého moku sa iste potešia čapovanému pivu. Mlsným detským jazýčkom ulahodí  cukrová vata a nesmú chýbať ani kolotoče. Súčasťou popoludňajšieho programu pre najmenších je jazdenie na poníkoch či modelovanie z hliny v hrnčiarskej dielni. Deti, ktoré sa chcú premeniť na niečo netradičné si môžu nechať dozdobiť svoju tvár u našich odborníčok, ktoré im na tvár namaľujú tie najkrajšie motívy.

Capture

Zatiaľ čo pred stodolou zaznie skvelá hudba, bude sa tancovať i spievať, ak máte chuť vyskúšať svoju šikovnosť a zároveň sa dozvedieť niečo o úlohách poddaných a živote na statku preskúmajte novú atrakciu a síce dva Zážitkové okruhy. Vkĺznite do role slúžky Johanny alebo Paholka Paula. Nielen že sa zabavíte, ale dozviete sa množstvo zaujímavostí. Ako vyzeral byt záhradníka? Dokázali by ste viesť dvoj záprah a akú dlhú históriu má strašiak na poli? Aj odpovede na tieto otázky vám zábavnou formou ponúkajú nové Zážitkové okruhy na statku.

Zažite nádherný deň v prostredí nerušenej prírody v najväčšom vidieckom zámockom areáli Rakúska.

Miesto & čas: Schloss Hof, 2294 Schlosshof 1 - 15. - 16. máj 2016, 10.00 až 18.00 hod.

Vstupné:          Dospelí : 13,- €  deti (6 – 18 rokov ): 8,- €  rodina : 34,- €
Aj tu môžete využiť vašu ročnú vstupenku: dospelí  34,- € deti : 19,- €

Počas výletu na Moravské pole nezabudnite navštíviť aj mimoriadnu výstavu na zámku Niederweiden„ František Jozef 1830-1916 – Poľovačka a voľný čas“.

Špeciálna ponuka s Martinusom

Zámok Schloss Hof vám chce tento zážitok splniť a preto v spolupráci s kníhkupectvom Martinus.sk pripravil skvelú jarnú ponuku. Vyberte si akúkoľvek knižku a dostanete k svojmu nákupu špeciálny kupón, vďaka ktorému počas júna získate ku každej zakúpenej vstupenke pre dospelú osobu v zámku Schloss Hof ďalšiu vstupenku zdarma. Využite túto skvelú ponuku, zbaľte svoje obľúbené knihy a prežite nádherný oddych v najväčšom vidieckom zámockom komplexe Rakúska.

Kupóny môžete získať pri nákupe kníh počas mája v kamenných kníhkupectvách v Bratislave a Nitre do vyčerpania zásob. Kupón na vstupenku zdarma si možno uplatniť pre návštevy počas júna 2016 od pondelka do piatku pri kúpe jednej vstupenky pre dospelú osobu. Ponuka nie je kombinovateľná s inými zľavami a akciami.

Napíšte komentár