22. 05. 2024 Júlia, Juliana 23°C Prehánky, búrky

Slovenské rytierske dni v Kaštieli Radoľa

25.04.2016 Autor: MS, Foto: kysuckemuzeum.sk
Termín: 15.05.2016 Mesto:Radoľa Zdroj:stránka organizátora

slovenske rytierske dni 2016

Pozývame priaznivcov histórie v nedeľu 15. mája 2016 o 13.00 hod.na prvý rytiersky deň do areálu Kaštieľa v Radoli. Tešiť sa môžete na historický šerm, sokoliarov, rôzne hry, akadémie a tradičný stredoveký trh s originálnym dreveným kolotočom.

Ponúkame návštevníkom v poradí 3. ročník historických podujatí organizovaných Žilinským samosprávnym krajom, ktoré budú plné šermu, stredovekého života a dobovej atmosféry.

Pre všetkých milovníkov histórie pripravila Žilinská župa aj tento rok sériu podujatí s historickou tematikou. Ide v poradí už o tretí ročník, ktorý sa bude odohrávať  na historicky významných miestach nášho kraja. Opäť na vás čaká päť podujatí na piatich zaujímavých miestach, ktoré sa budú odohrávať počas piatich mesiacov. Je pre vás pripravený pestrý program, ktorý sa bude venovať rôznym častiam tajomného stredoveku. Prvý rytiersky deň odštartujeme spolu v areáli kaštieľa Radoľa v nedeľu 15. mája so začiatkom programu o 13:00. Tešiť sa môžete na skupinu historického šermu BROŇ, na sokoliarske vystúpenie sokoliarov zo skupiny BIATEC, na rôzne hry a akadémie a chýbať nebude ani tradičký stredoveký trh s originálnym dreveným kolotočom. Pre tých, ktorí by chceli získať knihu Templári - legendy cti a slávy sme prichystali pas slovenského rytiera, do ktorého bude potrebné nazbierať aspoň tri pečiatky za účasť na podujatí. Poďte s nami zažiť príbeh stredoveku. Tešíme sa na Vás.  

V prípade nepriaznivého počasia sa podujatie ruší len v prípade silného dažďa. Pokiaľ bude len mierny dážď alebo chladno, podujatie sa uskutoční.

 

Napíšte komentár