14. 06. 2024 Vasil

Arteterapeutické stretnutie pre mamičky v prírode

28.03.2016 Autor: Laura , Foto: AnimaMundi
Termín: 22.05.2016 Mesto:Bratislava Zdroj:stránka organizátora

1

Arteterapia pre mamičky v prírode


OBSAH SEMINÁRU:

Výnimočných vecí, ktoré zažijete na tomto seminári je viacero. V prvom rade to je miesto, na ktorom sa bude konať Arteterapia. Pôjdeme do prírody / lesa Bratislavy, kde budeme mať úplne iný zážitok ako v uzavretom priestore miestnosti.
Už samotný pobyt v prírode dokáže byť terapeutický, tu bude podporený navyše Arteterapiou, ktorá pracuje s našimi podvedomými obsahmi a vieme sa pomocou nej dozvedieť mnoho o nás samých, našom smerovaní a správnom riešení problémov a jednoducho si oddychnúť a kreatívne sa odreagovať. Tento krát v spoločnosti aj iných matiek.

Prírodu si užijú aj vaše detičky, spoznajú prírodniny a pohrajú sa s farbami, avšak vy budete mať čas iba na seba! O detičky sa postará Katka a Ľudka, ktoré majú niekoľko ročné skúsenosti s deťičkami a majú pedagogické vzdelanie. Detičky budú kúsok od vás, tak aby ste sa nerušili, ale zároveň, ak by dietatko pocítilo potrebu mamky, bude na dosah.

Čo je to arteterapia?
Arteterapia predstavuje symbolické vyjadrenie, poznávanie a vnímanie seba a sveta prostredníctvom umeleckých zážitkov, ktoré vychádzajú z vlastného tvorivého prejavu. Obohacuje teda našu tvorivosť, utvára vzťahy a pomáha porozumieť prostrediu, v ktorom žijeme. Nejde teda o "výtvarnú výchovu".

LEKTORKA: Mgr.Barbora Petrgálová,
liečebná pedagogička, absolventka niekoľko ročných certifikovaných kurzov artefiletiky / arteterapie a muzikoterapie na Slovensku a v Čechách. Absolvovala, odbornú prax na pedopsychiatrii - Kramáre, v krízovom centre a v detskom domove. V súčastnosti je v prípravnej fáze na dlhodobý výcvik v POP proces - orientovanej psychoterapii. Venuje sa najmä významu symbolov v arteterapii a integratívnemu využívaniu expresínych terapií. Poskytuje individuálne hodiny arteterapie a arteterapiu pre skupiny a organizácie.

Mgr.Katarína Kvetková
vyštudovala filozofickú fakultu a od 2014 roku sa profesionálne venuje práci s deťmi v rámci CVČ, kde vyučuje angličtinu, vytvarnú výchovu a vedie divadelný krúžok. Pôsobí aj v Projekte život, v rámci "Drienočeku" - klubu pre deti. Pri práci s deťmi využíva montessori filozofiu a v súčastnosti sa profesionálne venuje v zdokonalovaniu vo walfdorskej pedagogike.

ČAS / DÁTUM: 22.5 .2016 - NEDEĽA od 12:00 - 17:00 hod.
CENA: 15 eur
TRVANIIE: spolu 5 hodín
MIESTO KONANIA: Bratislava - les v okolí Bratislavy


Prihlášky petrgalova@gmail.com / 0904 318 051 alebo TU.

 

Napíšte komentár