27. 04. 2024 Jaroslav 20°C Polooblačno

Vianočné obdobie v Ružomberku spestrí vyše 30 podujatí

04.12.2015 Autor: JJ, Foto: Ružomberok.sk

6577

Termín: 30.12.2015 a ďalšie Mesto:Ružomberok Zdroj:stránka organizátora

Divadlá, výstavy, besedy, tradície, koncerty, ale aj stánky v centre mesta, exkluzívne vystúpenie Nataschy Wright a Aftreda McCraryho. Toto a oveľa viac ponúka dianie v Ružomberku počas decembra. Súbor viac ako 30 podujatí nesie už niekoľko rokov originálny názov Ružomberský adventný kalendár.

Monodráma v kine Kultúra Shirley Valentine, v hereckom prevedení Zuzany Krónerovej, odštartuje 1. decembra bohatú ponuku akcií v centre dolného Liptova počas vianočného obdobia. Ružomberský adventný kalendár pripravila mestská spoločnosť Kultúrny dom Andreja Hlinku (KDAH) v spolupráci s mestom Ružomberok.

„Hlavným cieľom je ponúknuť podujatia s vianočnou a predvianočnou tematikou. Nesú sa v atmosfére blížiacich sa najkrajších sviatkov v roku. Chceme, aby si verejnosť mohla vybrať akcie, ktoré ich oslovia," predstavila zámer adventného kalendára v Ružomberku Patrícia Jacková z oddelenia programov KDAH. Dodala, že na príprave sa spolupodieľa viac ako 20 subjektov, pôsobiacich v Ružomberku.

Podľa primátora Igora Čombora, ktorý osobne rozsvieti vianočný stromček v centre mesta 4. decembra, je Ružomberský adventný kalendár jedinečným z viacerých dôvodov. „Podobný projekt okolité mestá nemajú. Verím, že Ružomberčania si zo širokej ponuky akcií vyberú, a že sa im budú pripravené podujatia páčiť. Vtom prípade adventný kalendár splní svoje poslanie."

Súčasťou akcií sú aj obľúbené vianočné trhy. „Budú v centre Ružomberka v drevených stánkoch pred hotelom Kultúra od 14. až do 23. decembra, denne od desiatej do šiestej večer. Sortiment bude rozličný, od občerstvenia až po remeslá," približuje Jacková. Kompletný program Ružomberského adventného kalendára nájdete na mestskej webstránke, ako aj v našich médiách – Ružomberskom hlase a Mestskej televízii Ružomberok.

 

Napíšte komentár