29. 04. 2024 Lea 25°C Skoro jasno

Mikuláš v galérii

12.11.2015 Autor: Petra, Foto: Východoslovenská galéria
Termín: 06.12.2015 Mesto:Košice Zdroj:stránka organizátora

Plagat k akcii

Tvorivé dielne pod vedením galerijných lektorov, komentovaná prehliadka výstavy Východoslovenskej galérie s kurátorom a na záver bábkové aj hrané predstavenie Spojenej školy na Opatovskej ceste.

Umenie v spojení s detskou radosťou z Mikulášskeho prekvapenia je pre nás hnacím motorom pri príprave už 4 ročníka tejto milej akcie hlavne pre deti z detských domovov a pre rodičov a deti, ktoré navštevujú pravidelne naše nedeľné tvorivé dielne s názvom Kreatívny labyrint. V roku 2014 túto akciu navštívilo viac ako 140 detí z rôznych detských domovov a reedukačných centier napríklad z Košíc, Žďane, Valalík, Prešova,  Bankova… . Boli sme radi, že im môžeme takouto cestou spríjemniť aspoň jeden, ale pre deti dôležitý deň.

Preto sme tento ročník rozšírili aj o tvorivé dielne a komentovanú prehliadku, keďže sa nachádzame na pôde Východoslovenskej galérie. Chceme aby deti vedeli, že okrem obchodného centra s podobným názvom existuje iná a lepšia galéria, kde sa môžu deti a návštevníci prejsť pomedzi umenie a takýmto spôsobom zrelaxovať a aspoň na chvíľku zabudnúť na svoje starosti a problémy. Aj takouto netradičnou formou chceme potešiť a milo prekvapiť deti, ktorým sa ťažšie dáva vyčistená topánočka na okno podvečer na deň sv. Mikuláša. Sme veľmi radi, že sa nám podarilo rozvinúť spoluprácu s firmou DEVA a spoločnosť FRESH, ktoré nám ochotne pomáhajú pri príprave mikulášskeho prekvapenia.

Východoslovenská galéria deťom predstaví svoje zbierky a výstavy a to hravou formou pri práci s lektormi. Čaká ich taktiež komentovaná prehliadka s kurátorom galérie.

PROGRAM :

12:30 – 13:30 –  Kreatívne dielne k výstavám Východoslovenskej galérie pod dohľadom galerijných pedagógov
13:30 – 14:00 – Krátke predstavenie výstavy kurátorom Východoslovenskej galérie
14:00 – 15:00 – Bábkové a hrané predstavenie SOĽ NAD ZLATO, ktoré si pre nás všetkých pripravila Spojená škola na Opatovskej ceste

PREKVAPENIE NA ZÁVER

 

Napíšte komentár