26. 04. 2024 Jaroslava 16°C Skoro jasno

Vianočné trhy na zámku Schloss Hof

12.11.2015 Autor: Simona, Foto: schlosshof.at
Termín: 20.12.2015 a ďalšie Mesto:Schloss Hof Zdroj:stránka organizátora

Vianočná dedinka na zámku Schloss Hof


Iskry svetiel, blikot sviečok, rozžiarené oči detí aj dospelých. To je atmosféra vianočnej dedinky na zámku Schloss Hof. Počas piatich predvianočných víkendov sa otvoria brány zámockého areálu, ktorý sa premení na adventný trh. Okolo 100 stánkov Vám ponúkne nápady na vianočné darčeky – od ozdôb na vianočné stromčeky, cez figúrky do betlehemov a hračky až po diela z dreva a sviečky. Lukulské chúťky si môžete uspokojiť z ponuky vareného vína, punču, pečených gaštanov, pražených mandlí a sladkého vianočného pečiva a medovníkov.
Schlosshof Vianocna dedinka

Autobusová doprava z Bratislavy: Aj tento rok sa môžete nechať priviezť spoločnosťou Slovak Lines za zvýhodnenú cenu - autobusy odchádzajú každú sobotu a nedeľu z AS Mlynské Nivy o 13:30 hod. Viac informácií. 

Každú sobotu o 17:00 hod. Vás Marcheldská filharmónia pozve na koncerty v klasicistickej slávnostnej sále zámku a zahrá Vám vianočnú hudbu z diela Corelliho, Vivaldiho a Händla. Ponúkame Vám aj prehliadky v slovenskom jazyku. Počas nich návštevníci vojdu doslova do „izby dobrých mravov“ cisárskej rodiny a prostredníctvom rôznych príbehov a anekdot sa dozvedia, ako sa na dvore oslavovali Vianoce. 

Viedenský jasličkový zväz predvedie tento rok nádherné jasličky vyrobené z pravého dreva a zároveň informuje záujemcov o technikách, vybavení a samotných kurzoch a umožní tak znovu oživiť tradíciu stavania jasličiek.

Pestrý program ponúkame aj pre najmenších návštevníkov: pečenie vianočného pečiva a majstrovanie v dielničkách, kúzelník a rozprávkar, historická trieda, kde deti môžu napísať list Ježiškovi, špeciálne detské prehliadky až po jazdenie na poníkoch, kúzelnícky les, živé jasličky a mnoho iného.

Termíny: 21.-22.11. | 28.-29.11. | 5.-8.12. | 12.-13.12. | 19.-20.12.2015

Vstup
Dospelí 6, – €
Deti (6 – 15 r.) 3,- €
Rodinná vstupenka (2 dosp. plus 3 deti) 15,- €

Prehliadka: 3,- €
Zámocké koncerty: 13,- € /os.

Východná brána je z dôvodu absentujúceho osvetlenia cyklochodníka počas celého trvania vianočnej dedinky zatvorená.

Napíšte komentár