26. 04. 2024 Jaroslava 16°C Skoro jasno

Medzinárodný týždeň nosenia detí v Košiciach

28.09.2015 Autor: Externý prispievateľ, Foto: nosma.sk
Termín: 10.10.2015 a ďalšie Mesto:Košice Zdroj:stránka organizátora

V dňoch 4. – 10. októbra sa na Slovensku bude sláviť už 3. ročník Medzinárodného týždňa nosenia detí. Tvorcom tejto myšlienky je organizácia Babywearing International, Inc. (BWI), ktorej hlavnou činnosťou je vzdelávanie a podpora rodičov v oblasti nosenia. Nosenie detí je staronovým trendom v starostlivosti o dieťa, kedy sa dôraz kladie predovšetkým na napĺňanie potrieb bábätiek a zladenie týchto potrieb s aktívnym životom matky. Nosenie podporuje psychomotorický vývin detí a pomáha vytvárať bezpečnú vzťahovú väzbu medzi dieťaťom a rodičom. Nosenie si v posledných rokoch získava čoraz viac priaznivcov aj v odborných kruhoch, medzi lekármi, psychológmi čo fyzioterapeutmi.

Organizátorky z Košíc pripravili dosiaľ najbohatší a najzaujímavejší program:

  • Spolu so svojimi deťmi sa v nedeľu, 4.10. zúčastnia Medzinárodného maratónu mieru. Ich trasou je minimaratón v dĺžke 4,2km.
  • V pondelok organizujú Prechádzku mestom spojenú s profesionálnym fotením.
  • Nosným a zároveň výnimočným bodom program je veľký Piknik, ktorý sa koná v stredu v priestoroch Kulturparku. Mamičky si budú môcť zatancovať so svojimi deťmi salsu, či predstaviť svoje nosiace skvosty počas Módnej prehliadky. Bude sa stavať aj tzv. komín šatiek a nosičov, aby videli pokope tú krásu rôznych materiálov a farieb, druhov tkania šatiek, či nosičov od slovenských aj zahraničných výrobcov. Deti sa zabavia pri divadielku a hudobnom programe. Program sa koná pod záštitou primátora Richarda Rašiho.

V ďalšie dni prebiehajú workshopy a prednášky o nosení, spojené s možnosťou poradenstva pri výbere nosiča či šatky. Organizátorky srdečne pozývajú všetkých, ktorí majú o nosenie detí záujem.

plagat mtnd na vysku final.001

Napíšte komentár