27. 04. 2024 Jaroslav 16°C Skoro jasno

Rytieri neba na hrade Beckov

31.08.2015 Autor: Simona, Foto: hrad-beckov.sk
Termín: 05.09.2015 Mesto:Beckov Zdroj:stránka organizátora

Sokoliarska skupina BIATEC z Banskej Bystrice sa pokúsi zblížiť človeka s časťou živej prírody už v sobotu 5.septembra 2015 na hrade Beckov. Sokoliarske vystúpenie bude súčasťou každej prehliadky hradu so sprievodkyňou, začiatok vždy o celej hodine, od 10:00 do 16:00.

Prídťe si pozrieť a pohladiť dravce, ktoré by ste vo voľnej prírode videli len z veľkej diaľky - plamienka driemavá, sova patagónska, výr skalný, sokol rároh či myšiak lesný.

Dozviete sa viac o histórii sokoliarstva, čo vyžaduje každodenná straostlivosť o dravce a samozrejme uvidíte ako dravce lovia.

akcia 425

Lukostrelecká škola od 10:00 do 16:00

Poznávanie bohatej histórie a pestrú škálu programov na hrade Beckovdopĺňa lukostrelecká škola. Na hornom nádvorí hradu, kde je strelnica Vásmajster lukostrelec oboznámi so zbraňou, ktorá sprevádza ľudstvo na celej jehodoterajšej púti, čo je asi 50 000 rokov. Naučí Vás, ako uchopiť lučište, napnúťtetivu a zamieriť, aby Váš šíp trafil cieľ. Podučiť sa streľbe môžu veľkí i malí,praváci, aj ľaváci, pre ktorých má luky podľa ich ruky a veľkosti.Pri návšteve hradu Beckov máte teda aj možnosť vyskúšať si svoje streleckéschopnosti, či talent a vžiť sa na chvíľu do úlohy stredovekého lovca, alebobojovníka.

Pri návšteve hradu Beckov máte teda aj možnosť vyskúšať si svoje strelecké schopnosti, či talent a vžiť sa na chvíľu do úlohy stredovekého lovca, alebo bojovníka.

Napíšte komentár