27. 04. 2024 Jaroslav 16°C Skoro jasno

Svetový týždeň dojčenia - Dojčím a žijem aktívne!

28.07.2015 Autor: Laura , Foto: mamila.sk
Termín: 07.08.2015 a ďalšie Mesto:Celá SR Zdroj:stránka organizátora

2Prvý augustový týždeň je určený dojčeniu, deťom a ich mamičkám. Počas tohto týždňa bude občianske združenie MAMILA oslavovať Svetový týždeň dojčenia aj na Slovensku.

Heslom tohtoročného týždňa dojčenia je Dojčím a žijem aktívne! Témou je využiť dojčenie ako jednoduchú formu starostlivosti o dieťa a vďaka tomu žiť aktívne. Čo to prakticky znamená?

Dojčenie je omnoho viac než len materské mlieko. Dojčenie dieťaťu pomáha regulovať činnosť srdiečka dieťaťa, dýchanie, znižuje hladiny stresových hormónov a znižuje prežívanie bolesti. Z týchto dôvodov je to jednoduchý a rýchly spôsob ako utíšiť dieťa, ktoré sa fyzicky zranilo, či ho niečo rozľútostilo a najviac tieto funkcie mamička ocení v nepríjemnom čase nejakej choroby či rastu zubov dieťaťa, keď je mrzuté, ubolené a často krát je dojčenie jediné, čo dieťa upokojí či uspí.

Dojčiaca matka má tak po ruke vždy jednoduchý spôsob, ako bábätko utíšiť, uspať, nasýti a pritom sa súčasne venovať svojim aktivitám. Pritom tieto tri činnosti sú presne to, čo matky v prvých rokov života dieťaťa robia v starostlivosti o dieťa najčastejšie počas dňa i noci.

S dojčeným dieťaťom sa dá ísť takmer kamkoľvek.

MAMILA pripravuje pre Svetový týždeň dojčenia v auguste mnoho akcií pre podporu dojčenia, vrátane súťaží.
Na podporu aktivít MAMILY v rámci Svetového týždňa dojčenia môžete prispieť darcovskou SMS správou na s textom DMS DOJCIME na číslo 877. Cena DMS je 2 €.
Ďakujeme!!!

Napíšte komentár