28. 04. 2024 Jarmila 24°C Jasno

Slnečný festival

14.07.2015 Autor: Maria Bodnarova, Foto: LABYRINT
Termín: 01.09.2015 a ďalšie Mesto:Senec Zdroj:stránka organizátora

plagat 1 ok oprava ok ok email

Umenie a tvorivosť v každom kúte a pre každého na Slnečnom festivale v festivale v Senci.

 

Čo je Slnečný festival?

Je to prehliadka bábkového divadla, divadla pre deti a pouličného divadla v zákutiach mesta pri Slnečných jazerách. To najlepšie z tvorby takéhoto druhu nájdete počas dvoch dní práve v Senci.
V príjemnom prostredí amfiteátra čakajú na deti predstavenia divadiel Agapé, Štvorkolka, Piki, TUŠ, Jaja, Neline, ZáBaVKa, Tyjátr či THeatr Ludem. Hlavným lákadlom je český súbor Buchty a loutky s ich predstavením Norská pohádka. Nezabúdame ani na batoľatá, pre ktoré je pripravené Aquabatolárium.

Pre dospelých sme si pripravili predstavenie Majster a Margaréta od jedinečného súboru Teatro Tatro s Lukášom Latinákom, Róbetom Jakabom a Mariánom Meizgom. Dospelí si tiež určite vychutnajú CirKus-Kus či predstavenie „Jánošík? Jánošík! Jánošík…“ od divadla LAB.

V kinosále mestského kultúrneho strediska budete môcť vidieť Mio môj Mio od Bratislavského bábkového divadla a Bábkové divadlo na rázcestí zahrá klasiku Kocúr v čižmách. V literárnej kaviarni môžete zažiť Hlbokomorské rozprávky s  Robertom Rothom či zoznámiť sa s literárnou tvorbou Bibiany Ondrejkovej.

V rámci sprievodného programu zažijete Panoptikum Hrózy Divadla na vysokej nohe aj rôzne tanečné a hudobné vystúpenia. Nebude chýbať zóna hier, výstavy ilustrácií a textilnej tvorby a tvorivé dielne, kde si deti budú môcť vyrobiť svoje vlastné bábky na rôzne spôsoby.

Máme radi žilinskú Stanicu-Záriečie – kultúrny uzol, a tak sme radi, že si kúsok zo Stanice dovedieme do Senca. THeatro Štvorkolka predstaví hru Dlhý – Široký – Bystrozraký.
Na jednom kráľovskom dvore si spolu nažívajú staručký pán kráľ a jeho kráľovský syn – princ. Kráľ veľmi dobre vie, že život musí plynúť ďalej a tak synovi odovzdá starý kľúč a originálne rodinné dedičstvo. A princ zrazu zázračne vie, za čím ho ťahá srdce a veľmi ochotne sa vyberie do sveta. S kým po ceste vytvorí družstvo a zažije dobrodružstvo, napovedá samotný názov rozprávky.
V pondelok 31. augusta o 10.00 hod. v altánku amfiteátra.

Tam si kdesi deti vyrobia vlastného Janka Polienka
Dobrý bábkár musí vedieť hrať, aj spievať, vodiť bábky, tancovať, byť tak trochu akrobat, ideálne výtvarník a kreatívec, popri tom by mal vedieť aj čo to napísať a zrežírovať, veľakrát je aj hudobník. Pani Nela Dušová má to šťastie, že mnohými týmito talentami oplýva, a preto ich zodpovedne neustále zdokonaľuje. My ako diváci máme to šťastie, že sa s nami o ne delí a môžeme byť , aspoň na okamih, súčasťou toho magična, ktoré na scéne veľmi umne vytvára.
A tiež v parku amfiteátra, len o inom čase sa naučíte ako si vyrobiť drevenú bábku a popri tom aj divadelné predstavenie zažijete. O 13.00 hod. Janko Polienko bude vznikať počas hrania samotnej rozprávky rovno pred zrakmi divákov. Po predstavení si deti vyrobia Janka Polienka podľa vlastných predstáv.
V altánku amfiteátra uvidíte v utorok 1. septembra predstavenie Rytier Bajaja o 16.00 hod

Prvý festivalový večer sa nesie v znamení tvorby českého súboru Buchty a Loutky, ako hovoria odborníci, legendy postmoderny bábkového divadla v Čechách. Títo úžasní divadelníci, všeumelci, ktorí  tvoria od roku 1991, zavítajú do Senca a zahrajú svoju novinku „Norskou pohádku“.
Buchty a loutky uvidíte v altánku amfiteátra v pondelok 31.8.2015 o 18.00 hod..

Strávte posledné prázdninové dni v meste pri Slnečných jazerách, príďte si pozrieť skvelé divadelné a pouličné predstavenia a načerpajte tak vy aj vaše deti energiu a inšpiráciu do ďalšieho školského roka.


Prvý festivalový deň 31.8.2015

HLAVNÝ PROGRAM
Park oddychu Amfiteáter – altánok

  • 10:00 „Dlhý – Široký – Bystrozraký“ THeatro Štvorkolka  
  • 12:00 „Dobrodružstvo kapitána Kotvičku“ Divadlo Agapé  
  • 14:00 „Rozkrávka“ Divadlo PIKI 
  • 16:00 „Zajtra ideme do školy“ Divadlo TUŠ  
  • 18:00 „Norská pohádka“ Buchty a loutky  
Druhý festivalový deň 1.9.2015

HLAVNÝ PROGRAM
Park oddychu Amfiteáter – altánok

  • 10:00 „Kvak a Žbluňk“ THeatr Ludem
  • 12:00 „Sniwko a Buwko“ Divadlo ZáBaVKa
  • 14:00  „Chlapček a divoška“ Divadlo Jaja
  • 16:00 „Rytier Bajaja“ Teatro Neline 
  • 18:00 „Don Šajn“ Tyjátr

Vstupné na každé predstavenie je 2,50 €. Kapacita predstavení je obmedzená, sedenie je voľné.

Kompletný program nájdete TU. Informácie o vstupnom TU.

Napíšte komentár