28. 04. 2024 Jarmila 24°C Jasno

Prázdninový program pre deti na zámku Schloss Orth

14.07.2015 Autor: Simona, Foto: donauauen.at
Termín: 23.07.2015 a ďalšie Mesto:Schloss Orth Zdroj:stránka organizátora

Prázdninový program pre deti

Špeciálny prázdninový program (hlavne pre našich malých návštevníkov) sa uskutoční 16. a 23. júla. Hlavnou hrdinkou prázdninového programu bude korytnačka močiarna. Korytnačka močiarna je jediným druhom korytnačky, ktorý má pôvodný výskyt aj na slovenskom území. Na Slovensku a v Rakúsku je vzácnym a kriticky ohrozeným druhom plaza. V areáli zámku Schloss Orth na tzv. Zámockom ostrove sa nachádza výbeh s korytnačkou močiarnou, kde ju môžete pozorovať celkom zblízka. Počas týchto dvoch štvrtkových letných popoludní sa od slovenskej sprievodkyne NP Petry dozviete ešte aj mnoho ďalších zaujímavostí o dunajských luhoch, ich flóre a faune. Pre „malých“ návštevníkov budú pripravené rôzne aktivity a stanovištia súvisiace s tématikou NP a ochrany prírody.

Miesto stretnutia: zámok schloss Orth, Orth an der Donau (len 35 km od Bratislavy)

Termíny: štvrtok: 16. júla a 23. júla 2015, čas: 14.00 – 17.00

Prihlásenie vopred nie je potrebné. 
Vstup na detský program je už zahrnutý vo vstupnom do zámku Schloss Orth.

2015 07 14 203019Národný park Donau-Auen (Dunajské luhy) sa rozprestiera medzi európskymi hlavnými mestami Viedňou a Bratislavou a chráni posledné veľké územie pririečnej lužnej krajiny v strednej Európe. Životodarnou tepnou tohto územia je prirodzený tok Dunaja, ktorý vytvára životné prostredie pre mnohé vzácne rastliny a živočíchy. Ponuka vzdelávania v národnom parku je pestrá a rôznorodá: počas peších túr, či splavoch vás skúsení sprievodcovia zasvätia do tajov čarovnej prírody Dunajských luhov.
Nové pohľady na Dunajské luhy aj s podrobnými informáciami sú návštevníkom k dispozícii v Centre národného parku- v zámku ORTH (schlossORTH Nationalpark-Zentrum), v obci Orth/Donau.

Napíšte komentár