26. 04. 2024 Jaroslava 16°C Skoro jasno

Valibukove silobušky v Habakukoch

29.06.2015 Autor: Annie, Foto: Habakuky
Termín: 04.07.2015 Mesto:Donovaly Zdroj:stránka organizátora

valibuk

Valibukove silobušky
4. ročník detských majstrovstiev vo varení a jedení bryndzových halušiek 

Dobšinského rozprávkový svet štartuje letnú sezónu špeciálnymi organizovanými podujatiami, ktoré návštevníkom prináša v podobe – „KALENDÁRIA 2015“. Prvým z pripravovaných víkendových podujatí je 4. ročník detských majstrovstiev sveta vo varení a jedení bryndzových halušiek pod názvom “VALIBUKOVE SILOBUŠKY” . Podujatie sa koná dňa 4.7.2014 priamo v areáli Habakuky na Donovaloch.

Rozprávkový svet HABAKUKY nachádzajúci sa na Donovaloch usporiada pre návštevníkov dňa 4.7. 2015 4. ročník detských majstrovstiev sveta vo varení a jedení VALIBUKOVÝCH SILOBUŠIEK (bryndzových halušiek). VALIBUKOVE SILOBUŠKY stavia do hlavnej úlohy súťažiacich práve deti, ktoré sú v autentickom rozprávkovom prostredí doma. Rodič ako pomocný dozor dostane spolu  s deťmi možnosť priamo sa zapojiť do súťaže v dvoch kategóriách a hrať o zaujímavé ceny. Prvá kategória súťažiacich je tvorená rodičom a dvomi deťmi od 3 do 8 rokov. Druhú kategóriu tvorí rodič s dvomi deťmi od 9 do 15 rokov.  Hodnotné ceny budú odovzdávané na amfiteátri za prítomnosti rozprávkových bytostí.

Pre súťažiacich i ostatných návštevníkov je pripravený celodenný program, ktorý je okrem zápolenia rodín vo varení a jedení halušiek vyplnený i divadelnými predstaveniami na motívy P.E. Dobšinského, ukážkami remeselných činností a ďalšími zábavnými súťažami pre deti i dospelých, ako napr. súťaž v hode oštiepka do oštiepka. Medzi doplnkové aktivity patrí návšteva domčeka „Negrambľoš“ (tvorivé dielne), oddychovej zóny s preliezačkami, hojdačkami a s mini zoo..

Otváracie hodiny areálu dňa 4.7. 2015 – 9:00 – 18:00 hod.

 

Napíšte komentár