27. 04. 2024 Jaroslav 16°C Skoro jasno

Vesmír na hradbách

01.06.2015 Autor: Maria Bodnarova, Foto: FB Slovenské planetáriá
Termín: 07.06.2015 Mesto:Bratislava Zdroj:stránka organizátora

Mesto Bratislava v spolupráci s OZ Slovenské planetáriá a SOSA - Slovak Organisation for Space Activities organizuje podujatie pre priaznivcov vesmírnych záhad, v nedeľu, 7.6. na bratislavských hradbách.

Tešiť sa môžete na zaujímavý program: živého kozmonauta, prednášky a prezentácie o vesmíre, pozorovanie Slnka a hviezd. K dispozícii budú 3 teleskopy. Naživo uvidíte model stratosferickeho balóna a možno budúceho Bratislavského planetária.

Chceme čo najviac ľuďom ukázať, aký vzrušujúci a romantický vesmír dokáže byť. Aký je dôležitý nielen pre našu budúcnosť, pre rozvoj techniky a rôznych vedných disciplín, ale aj pre spoločenský rozvoj nášho mesta. Práve v planetáriu na nás čakajú zážitky, aké v kine či na výstave nezažijeme. Hodnota takejto inštitúcie navyše prekračuje hranice mesta aj regiónu.

Príďte podporiť naše snahy o bratislavské planetárium v nedeľu 7. júna na mestské hradby za katedrálou Sv. Martina. Budete si môcť vlastnoručne zakresliť slnečné škvrny pomocou niekoľkých astronomických teleskopov, alebo napríklad vidieť skutočný vesmírny skafander, ktorý používajú astronauti pri výcviku. Večer nás skúsení astronómovia zoznámia s nočnou oblohou. V prípade oblačného počasia budeme mať pripravenú projekciu Slnka aj oblohy z počítača.

Program začína o 12:00 a končí o cca 21:00 pozorovaním nočnej oblohy.

vesmir na hradbach plagat

Napíšte komentár