26. 04. 2024 Jaroslava 16°C Skoro jasno

Deň detí v Zemplínskom múzeu

23.05.2015 Autor: Petra, Foto: Zemplínske múzeum
Termín: 31.05.2015 Mesto:Michalovce Zdroj:stránka organizátora

Stráviť príjemné chvíle so svojimi ratolesťami v predvečer ich sviatku môžu rodičia v nedeľu, 31. mája 2015 v Zemplínskom múzeu v Michalovciach. V popoludňajších hodinách od 15:00 do 18:00 hod. bude v areáli múzea pri príležitosti Medzinárodného dňa detí pripravený zaujímavý program.

Zdatní rytieri zasvätia deti do tajov rytierskeho boja. Presnú mušku si overia pri streľbe z luku, zručnosť zasa v hrnčiarskej a kováčskej dielni. Malé slečny sa v sprievode dobovej hudby naučia zopár krokov z dobového tanca. Písanie pomocou brka a tajomné odkazy si vylúštia za asistencie skúsených pisárok. Vydajú sa po stopách prírody, oboznámia sa históriou vývinu michalovského erbu. Po zapojení sa do rôznych aktivít na deti čaká sladká odmena. Nebudú chýbať detské atrakcie ako trampolíny, škrečkov valec, hojdačky, zvieratká z balónov, maľovanie na tvár. Naposledy sa pre návštevníkov otvoria aj dvere hlavnej budovy kaštieľa, bývalého sídlo rodiny Stárajovcov, ktorá čaká na svoju rekonštrukciu. Ako vyzerá múzeum bez expozícií, jeho zákutia, môžu návštevníci objavovať počas voľnej interaktívnej prehliadky.

Vstup do múzea a jeho areálu pre deti i dospelých počas konania podujatia je voľný. Sumou 3€ bude spoplatnený len súbor vybraných atrakcií, ktorých sa záujemcovia môžu zúčastniť. Lístky za zvýhodnenú cenu 2€ je možné si zakúpiť aj v predpredaji do 29. mája v budove starého kaštieľa v parku Kerta, kde v súčasnosti sídli administratíva Zemplínskeho múzea.Snimka1

Napíšte komentár