28. 03. 2024 Soňa 18°C Oblačno

Turistika s deťmi: Jelenia hora

Autor: Simona, Foto: sdetmi.com
Adresa:Plavecký Mikuláš - Jelenia hora Telefón:- www:stránka organizátora
Hodnotenie:

Rozmýšľate nad prechádzkou, či ľahšou turistikou s deťmi v okolí Bratislavy? Jelenia hora je perfektnou destináciou na výlet s krásnymi výhľadmi len kúsok od Plaveckého Mikuláša.

Náročnosť: nízka
Dĺžka trasy: 5 km celý okruh tam aj späť
Celkové prevýšenie: 176 m.
Celkový čas aj s malým oddychom na vrchole: 1.50 hod (samozrejme závisí od veku detí)
Turistické značenie: najskôr žltá, potom pri značke Pod Jeleňou horou po zelenej strmo hore

Jelenia hora je vrch v Malých Karpatoch s nadmorskou výškou 415 m n. m. Prístup na Jeleniu horu je možný z viacerých turistických ciest, my sme však s deťmi šli tou najjednoduchšou, z Plaveckého Mikuláša najskôr po žltej a následne zelenej turistickej značke.

Parkovať môžete na niektorom z parkovísk v centre obce, odtiaľ sme sa vydali po žltej značke poľnou cestou po peknej rovinke až k turistickej značke Pod Jeleňou horou, odkiaľ už vedie zelená turistická značka až na vrch Jelenej hory. Tak ako žltá bola celý čas po rovine a veľmi nenáročná, zelená je už prakticky iba stúpanie, kde v relatívne krátkej vzdialenosti nastúpate necelých 200 výškových metrov. Ale s menšími prestávkami to dáte aj s menšími deťmi, zoberte si určite nejaké občerstvenie a na vrchole si môžete spraviť malý piknik. Počas celej túry máte krásny výhľad na neďaleký Plavecký hrad.

Trasa nie je vhodná pre kočík.
IMG 20220102 122908925

Prístup na Jeleniu horu je možný aj po zelenej značke priamo z Mikuláša, je to však dlhšia trasa, avšak ponúka niekoľko ďalších pekných miest, napríklad jaskyňu Deravá skala, či starší kaštieľ Mon Repos.

Články, ktoré by vás mohli tiež zaujímať:

 IMG 20220102 123449467

Mapa: N 48° 29′ 52″ E 17° 18′ 20″

Mapa sa nahráva...

Napíšte komentár