23. 04. 2024 Vojtech 15°C Zamračené

Dovolenka na Slovensku? Skvelý nápad!

Autor: Zuzka, Foto: sdetmi.com

Zuzka

Slovensko je plné zaujímavostí. Tých prírodných aj historických a dovolenka na Slovensku cez letné prázdniny je ideálnym a jednoduchým riešením, ako sa deti zdokonaľujú v geografii a spoznajú krajinu, v ktorej vyrastajú. A v neposlednom rade podporujeme domáci cestovný ruch.


Čo ponúka Slovensko?

 

Výhody cestovania po Slovensku: 

Financie 

Veľakrát je cena dovolenky rozhodujúci faktor pri jej výbere. Mnohí budú oponovať, že cena dovolenky na Slovensku sa už vyrovná cene dovolenky v zahraničí. Je však treba porovnávať porovnateľné. Nie ubytovanie v Chorvátsku na sukromí s apartmánom v hoteli Kempinski. Ak zrátame všetky skutočné výdaje, ako sú rôzne poplatky, poistenie, cesta, ceny v reštauráciách, detské atrakcie... dovolenka na Slovensku vyjde vo všetkých ohľadoch lacnejšie. 

Jazyk 

Doma nehrozí žiadna jazyková bariéra.  Akýkoľvek nečakaný problém vyriešite oveľa rýchlejšie a jednoduchšie.

Cesta - flexibilnosť 

Nemalú rolu pri rozhodovaní sa, zohráva aj cesta. Slovensko je relatívne malá krajina a presunúť sa z domova na miesto pobytu je kratšie a pohodlnejšie. Pri plánovaní sa viete rýchlo rozhodnúť a cestovať v podstate ihneď. 

Strava

Tradičné slovenské špeciality ako bryndzové halušky, či pirohy nenájdete nikde na svete, ale lososa či inú morskú príšerku si kľudne môžete dať aj na Liptove.  Domáce stravovanie ocenia hlavne rodičia malých detí. Viete čo im zaručene chutí, viete kde to hľadať a viete koľko Vás to bude stáť.

Počasie

Pri nevydarenom počasí, nie je nič jednoduchšie ako sa vrátiť domov. 

Zdravie

Ak sa na dovolenke pritrafí úraz, či choroba (veď aj samotný boľavý zub vie pokaziť dovolenku), blízkosť a dostupnosť lekára je v týchto chvíľach na nezaplatenie a budem sa opakovať...aj znalosť jazyka.

Rekreačné poukazy

Od 1.1.2019 máme na Slovensku novinku v podobe rekreačných poukazov. Ide o príspevok vo výške až 275,-€ od zamestnávateľa na rekreáciu, dovolenku, či tábor, s cieľom podporiť turizmus na Slovensku-
Viac o rekreačných poukazoch TU

Rôznorodosť

Naša krajina je zaujímavá v tom, že na jednom mieste nájdeme hneď niekoľko možností vyžitia.
Hory, jaskyne, kúpaliská, hrady, detské ihriská...
Každý člen rodiny si tak príde na svoje a navyše môžete absolvovať aj krátke, jednodňové výlety.

Zaujímavosti na Slovensku: 


 

☼ Náš tip na ubytovanie vo Vysokých Tatrách:  Apartmán Mariana*** Nový Smokovec (klikni)

apartman 03

Zdroj: apartmanik.sk

 

Napíšte komentár