01. 05. 2024 Sviatok práce 25°C Jasno

Prvé detské mesto povolaní v OC MAX Trenčín

02.10.2014 Autor: Simona, Foto: OC MAX Trenčín
Termín: 03.10.2014 - 03.03.2015 Mesto:Trenčín Zdroj:stránka organizátora

Počuli ste už o mestečku, kde sú predavačmi, zdravotnými sestrami, či stavbármi deti ?

Tieto a aj ďalšie povolania si môžu deti vyskúšať vlastnými silami v  Prvom detskom meste povolaní  – MOJEMESTO. Expozíciu pripravilo občianske združenie EDUPLEX, ktoré sa dlhodobo snaží svojimi aktivitami podporovať a rozvíjať talent detí s cieľom vhodnej profesijnej orientácie. Preto je vhodná nielen pre deti predškolského veku, ktoré sa rolovou hrou dozvedia o nápni práce jednotlivých profesií, ale i pre staršie deti a bude situovaná v čase od 03.10.2014 do 03.03 2015 v nákupnom centre MAX v Trenčíne, na poschodí vedľa predajne Lantch.

Mestečko povolaní MOJEMESTO funguje ako mestečko, v ktorom sa žije bežným životom … predavači predávajú v obchode, stavbári stavajú domy,  energetici sa starajú o  energiu,  pracovníci logistiky prepravujú zásielky …  jednotlivé povolania sú nasimulované v priestoroch mestečka povolaní na ploche 150 m², a vykonávajú ich deti spolu s animátorom.

Deti si môžu vyskúšať jednotlivé povolania, ich vzájomnú interakciu a ich význam pre každodenný život. MOJEMESTO je expozícia, kde deti spoznajú okolitý svet interaktívnou a zážitkovou formou. Tentokrát sa im otvára brána do sveta dospelých a sami sa ocitnú na mieste rôznych povolaní, aby spoznali, čo všetko ich práca obnáša .

Návštevníci budú mať možnosť nazrieť do zákulisia miest, ktoré bežne navštevujú, ako je obchod či zdravotné stredisko a dozvedieť sa viac o ich chode.

Mestečko MOJEMESTO ponúka ideálnu kombináciu interaktívnej hry, ktorá je prepojená s bežným životom" uvádza riaditeľka Ing. Marcela Kulifajová.

Mestečko povolaní je rozšírené aj o  prezentáciu Stredných odborných škôl. Je to miesto, kde sa deti stanú aspoň na chvíľku dospelými a dospelí sa naučia o svete detí.

Projekt je pod záštitou Primátora mesta Trenčín pána Mgr. Richarda Rybníčka, odborný garant projektu je: Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky.

Napíšte komentár