26. 04. 2024 Jaroslava 16°C Skoro jasno

Výstava Tutanchamon - Jeho hrobka a poklady v Incheba Expo

04.08.2014 Autor: Simona, Foto: tut-vystava.sk
Termín: 15.08.2014 - 17.01.2015 Mesto:Bratislava-Petržalka Zdroj:stránka organizátora

Pozývame Vás na výnimočnú  cestu do kolísky našej civilizácie - do doby egyptských faraónov! Vydajte sa s nami  v šľapajach slávneho egyptológa Howarda Cartera, ktorý v roku 1922 objavil  hrobku mladého faraóna Tutanchamona.

Výstava Tutanchamon - Jeho hrobka a poklady  doposiaľ očarila nielen Bratislavu, ale aj celé Slovensko. Desaťtisíce nadšených návštevníkov vrátane prezidenta Slovenskej republiky  pána Andreja Kisku, sa už vydali na objaviteľskú cestu za tajomstvom  mladého faraóna Tutanchamona. Vzhľadom k tomu, že záujem je veľký a snaha je uspokojiť naozaj všetkých záujemcov o túto jedinečnú výstavu, produkcia JVS GROUP výstavu predlžuje  až do januára budúceho roka. 

Táto výstava otvára novú  kapitolu v oblasti prezentácie kultúrnej histórie, a to  tak ako vo všeobecnom význame, tak aj s ohľadom na staroveký Egypt. V prvom rade  tu stojíme pred bezprecedentným rozsahom v podobe  viac ako tisíc vystavovaných predmetov -  dokonalých replík vytvorených pod dohľadom odborníkov. Ide o najkompletnejšiu  výstavu aká bola kedykoľvek predtým, kde boli použité originály.

A samozrejme spôsob, akým sú jednotlivé exponáty vystavené.  Máte tak jedinečnú možnosť  vstúpiť do pohrebnej komory a preskúmať ju vlastnými očami prvých prieskumníkov, s jej povestnou krásou priamo na dosah ruky. Je to dobrodružstvo pre všetky zmysly, zážitok, ktorý si  bude každý z návštevníkov dlho pamätať.

Zažite na vlastnej koži pútavé okamihy dejín archeológie

Výstavy fascinujúceho umenia starého Egypta sú dlhodobo veľmi populárne.  Projekt Tutanchamon – Jeho hrobka a poklady však prináša novú dimenziu – jeho návštevníci môžu prežiť očarujúci príbeh vykopávok ako z naozajstného románu.

Výstava Tutanchamon – Jeho hrobka a poklady je zostavená tak, ako bola pred takmer 100 rokmi hrobka objavená a otvorená. Všetky posvätné predmety, sošky, šperky a aj sarkofágy ležia presne na rovnakých miestach, ako boli kedysi nájdené. Návštevníci uvidia viac ako 1000 nádherných predmetov vrátane svetoznámej zlatej posmrtnej masky Tutanchamona a jeho ohromného pozláteného sarkofágu. Vďaka tomu, že sa jedná o dokonalé repliky, ktoré boli vyrobené pod prísnym dohľadom egyptológov z celého sveta, môžu byť všetky predmety z faraónovej hrobky zhromaždené na jednom mieste a vytvoriť tak celkový obraz dávnej vyspelej civilizácie, o jej umení a posvätných obradoch.

Cieľom výstavy nie je nahradiť prezentáciu originálov, ktoré sú v svetových múzeách, ale poskytnúť návštevníkom ucelený zážitok. Výstava ponúka svetovú unikátnu  repliku najzaujímavejšej  hrobky ľudstva s jej pokladmi a to v múzejnej kvalite. Ponúka tak možnosť nahliadnuť do priestorov  trojrozmerného modelu hrobky v jej pôvodnej podobe. Návštevníci sa na výstave doslova a do písmena prenesú v čase do doby dávnych   faraónov a ich magického sveta.

Putovanie časom – do tajomného sveta Starého Egypta

Výstava Tutanchamon – Jeho hrobka a poklady vás prenesie do kúzelného sveta – ocitnete sa v priestoroch  obrovskej  pokladnice, objavíte nové svety  a nové zázraky. Výstava  prenikne všetkými zmyslami každého návštevníka. S pomocou najnovších technológií úspešne oživuje fascinujúci svet zaniknutého exotického   impéria na Níle.

Tutanchamonova hrobka aj s pokladmi tak bola dôveryhodne zrekonštruovaná v mierke  1:1. Návštevníci môžu obdivovať tvárou v tvár neskutočné bohatstvo obetí a darov, ktoré mali slúžiť kráľom na ich magickej ceste do Podsvetia. Pre účely tejto výstavy bolo zrekonštruovaných viac ako 1000 replík tých najdôležitejších nálezov a to tými najlepšími  egyptskými remeselníkmi, s použitím tradičných techník.

Na sprostredkovanie informácií a na  oživenie kultúry a duchovného života starovekých Egypťanov boli  využité najmodernejšie multimediálne technológie. Nájdete tu všetko: kult mŕtvych, božstvá, dynastie aj tajomné hieroglyfické písmo. Ústrednou témou celej výstavy je samozrejme sám veľký Tutanchamon.

Termín výstavy:15. 8. – 17.1.2015. Pozor, pre veľký úspech je výstava predĺžená do 17. januára 2015!

Otváracie hodiny:

Pondelok: 9:00 - 19:00
Utorok: 9:00 - 19:00
Streda: 9:00 - 19:00
Štvrtok: 9:00 - 19:00
Piatok: 9:00 - 19:00
Sobota: 9:00 - 19:00
Nedeľa: 9:00 - 19:00

Posledný vstup na výstavu je hodinu pred zatváracou hodinou.

Vstupenky

INDIVIDUÁLNE VSTUPNÉPO-PIA  SO-NE
Dospelí 14 €   16 €
Študenti/Seniori (nad 65 rokov) 10 €   14 €
Dieťa (6 –14 rokov) 9 €   10 €
Rodinné vstupné (2 dospelí a 3 deti do 14 rokov) 31 €   36 €
ZŤP/P 9 €   10 €
   
SKUPINOVÉ VSTUPNÉ 
Školy – 10 a viac osôb 8 €   10 €
(pedagogický sprievod zdarma)  
Dospelí – 10 a viac osôb 12 €   14 €

Nákup vstupeniek
Vstupenky je možné zakúpiť na mieste. Nedokážeme však, najmä cez víkendy, garantovať Vami zvolený čas vstupu na výstavu, pretože vstupenky môžu byť na určitý čas vypredané alebo si vyberte priamo konkrétny deň z kalendára.

Napíšte komentár