02. 05. 2024 Žigmunt 24°C Skoro jasno, búrky

Gurmán Fest Bratislava 2014

05.05.2014 Autor: Simona, Foto: gurmanfestbratislava.sk
Termín: 30.05.2014 - 01.06.2014 Mesto:Bratislava - Petržalka Zdroj:stránka organizátora

Šiesty ročník najstaršieho a najväčšieho gastronomického festivalu u nás - Gurmán Fest Bratislava, sa uskutoční v dňoch 30.5. - 1.6.2014 v parkovej časti Dostihového závodiska v Petržalke.

Počas troch dní budete mať možnosť prechutnať tie najlepšie reštaurácie a šéfkuchárov, podľa gastronomického sprievodcu Gurmán na Slovensku. Zažijete piatkovú cukrársku šou Jožky Zaukolcovej a slovenských kuchárskych hviezd, sobotné Palacinkovanie osobností šou biznisu a hlavne veľkú sobotnú kuchársku šou Jaroslava Žídeka - znamého šéfkuchára z TV programov ako Áno šéfe a Nebíčko v papuľke. V nedeľu vás poteší tradičná Starostovská džemovačka a hlavne veľká nedeľná šou Marcela Ihnačáka známeho šéfkuchára z TV a vydavateľa kuchárskych kníh. Počas dní bude pripravený aj bohatý program pre naše deti – obzvlášť v nedeľu na MDD, večery budú patriť hudobným kapelám.

Každoročne sa snažíme pripraviť pre vás novinky a sme radi, že tento rok budeme rozširovať program až na 4 pódiá. Pripravené sú 2 piknik zóny, špeciálne detské zóny a oveľa viac reštauračných sedení ako v predchádzajúcich ročníkoch. Keďže toto všetko do krásnej Medickej záhrady už nevošlo, radi vás uvítame v nádhernom prostredí lužných lesov, priamo v parkovej časti Dostihového závodiska v Petržalke. Aj na základe vašich podnetov sme sa rozhodli zmeniť systém vstupného, čo nám umožnilo znížiť cenu Gurmán šekov, a priniesť vám viac kvality, programu ako aj väčší komfort priestoru na relax či parkovanie.

Program vhodný pre deti (celý program)

Piatok

12:00-14:00 Otvorenie festivalu a živé natáčanie programu RTV – DÁMSKY KLUB, vstup voľný
13:00 - 18:00 RAUCH – ovocná záhrada a detská barmanská škola
14:00 - 19:00 Electrolux Divadlo chutí – najlepší šéfkuchári v priamom prenose na hl.pódiu
15:00 - 19:00 La Patisserie – vystúpenia cukrárov, recepty a rady
17:00 Slávnostné otvorenie Gurmán Festu Bratislava – hl. pódium
15:30 – 18:30 Svet nápojov – ochutnávky nápojov a prednášky Asociácie Somelierov Slovenska v spolupráci s Hubert a Zlatý Bažant

Sobota

12:00 Otvorenie festivalu
13:00 - 18:00 LUNYS – ovocné a zeleninové trhy
14:00 - 16:00 Crepes d´Or - súťaž osobností a médií v pečení francúzskych palaciniek, Hl. Podium
16:00 - 19:00 Electrolux Divadlo chutí – najlepší šéfkuchári v priamom prenose
15:00 – 18:00 Detský stan – škola varenia pre deti s autorkami detských kuchárskych kníh Deti v kuchyni, Mojej malej kuchárke a Pečieme s deťmi a tvorivé dielne Da Vinci
16:00 Gurmánska tombola - losovanie cien pre návštevníkov
14:00 - 18:00 MATTONI - barmanské vystúpenia majstra sveta Petra Prvotiaka
15:30 – 18:30 Škola varenia zo Sv. Jura – zaujímavé kuchárske kurzy
15:00 - 19:00 La Patisserie – vystúpenia cukrárov , recepty a rady
17:30 Žídek – 3 násobný kuchár roka a držiteľ 2 vidličiek, známy z TV programov „Áno šéfe" a „Nebíčko v papuľke"
19:45 Gurmánska tombola - losovanie cien pre návštevníkov

Nedeľa

12:00 - 18:00 veľký deň MDD s bohatým programom a súťažami pre deti, jazdy na poníkoch
12:00 - 18:00 Electrolux Divadlo chutí – najlepší šéfkuchári v priamom prenose
13:00 - 14:30 Starostovská džemovačka s Korunným cukrom – súťaž starostov mestských častí Bratislavy o najchutnejší džem vlastnej výroby. Dajte im svoj hlas!
13:30 - 17:30 Škola varenia zo Sv. Jura – zaujímavé kuchárske kurzy pre návštevníkov
12:00 - 18:00 La Patisserie – vystúpenie cukrárov, rady a recepty
13:30 MDD - RAUCH – detská barmanská škola miešaných nápojov na MDD
13:00 - 18:00 MDD - Detský stan – škola varenia pre deti s autorkami detských kuchárskych kníh Deti v kuchyni, Mojej malej kuchárke a Pečieme s deťmi a tvorivé dielne Da Vinci
14:00 Marcel Ihnačák – veľká šou, varíme s Marcelom. Známy šéfkuchár a propagátor dobrého varenia. Autogramiáda v Kuchárky.sk

 

Sprievodné akcie

RAUCH – údolie plné ovocia   na našej Piknikovej zóne
Rauch pre vás pripravil oázu plnú ovocia v každom dúšku a pre deti mini barmanskú školu miešaných ovocných nápojov. Osviežte sa ovocnými šťavami.
 
Electrolux Divadlo chutí – hlavné pódium
Na pódiu-otvorenej arene bude každý deň prebiehať divadlo chutí naživo v podaní najlepších šéfkuchárov zo Slovenska, Čiech, Rakúska, Nemecka, Talianska, Holandsa, Francúzska a Španielska. Dozviete sa od nich nové trendy vo varení, ako používať a kombinovať rôzne chute a koreniny z celého sveta.
 
Škola varenia Pre Gurmánov
Program festivalových dní rozšíri aj najznámejšia škola varenia PreGurmánov zo Sv. Jura ako alternatíva k hlavnému pódiu, kde vás naučia zopár trikov a receptov tí najlepší šéfkuchári z celého Slovenska. Na malom pódiu školy varenia PreGurmánov budú môcť návštevníci niekoľkokrát denne zblízka vidieť od lektorov školy, ktorými nie sú nikto iní ako známi šéfkuchári Igor Čehy, Jaro Hladík, Marián Harciník, Braňo Križan, Jozefína Zaukolcová, Jakub Reimitz, či Marcel Ihnačák, ako sa pripravujú niektoré druhy potravín, ako ich správne vybrať, spracovať a samozréjme uvariť.
 
Crepes d´Or – opäť aj tento rok s množstvom osobností a známych tvárí
Súťaž známych moderátorov, hercov a novinárov slovenských médií v pečení originálnych francúzskych palaciniek pod dohľadom predsedu poroty a majstra Crepes pána Frederika Miskiewicza.
 
La Patisserie – obľúbené pódium cukrárov
V spolupráci s Korunným cukrom sme pre vás pripravili opäť populárnu cukrársku šou. Bude ním malé pódium, na ktorom sa budú každý deň striedať tí najlepší cukrári a majstri dezertov z celého Slovenska. Dozviete sa z prvej ruky ako pracovať s čokoládou, alebo ako upiecť pravú ťahanú štrúdľu a oveľa viac.
 
Restaurant Parade
Každý deň sa vám predvedú tie najlepšie reštaurácie a šéfkuchári z celého Slovenska, ktorí pre vás vo svojich stanoch pripravia degustačné menu. Budete môcť prechutnať a porovnať kvalitu ich kulinárskych špecialít a oceniť ich vašim hlasom, ktorý im môže napomôcť získať ocenenie najobľúbenejšia Festivalová reštaurácia dňa! Vy sa do hlasovania môžete zapojiť vhodením vyplneného lístku z Reštauračnej peňaženky do urny na Hlavnom pódiu a zapojíte sa tak aj do súťaže o zlosovanie hodnotných cien.
 
Starostovská džemovačka   ešte väčšia ako min rok!
Korunný cukor varí so starostami mestských častí 
Súťaž vo varení džemov starostami mestských častí Bratislavy. Príďte povzbudiť svoju mestskú časť a svoj tím v nedeľu do stanu La Patisserie a dajte im svoj hlas.
 
Detská škola varenia
O vaše ratolesti sa postaráme v detskej škole varenia, v ktorej našich najmenších gurmánov naučíme ako spoznávať zdravé potraviny a spoločne vyskúšame zopár ľahkých receptíkov s autorkami detských kuchárskych kníh Deti v kuchyni, Mojej malej kuchárke a Pečieme s deťmi.Zručnosť vašich ratolestí rozvinieme v tvorivých dielňach Da Vinci.
 

Vstupné

Na ročníku 2014 sme si dali skutočne záležať. Veríme, že naše novinky sa vám budú páčiť a náš Gurmán fest vám opäť sprostredkuje veľa radosti, pohody a gurmánskych zážitkov. Ročník 2014 prináša zmenu vstupného. 

Jednodňová vstupenka na mieste

Dospelí 4 €
Seniori od 65 rokov 1 €
Deti 14 – 17 rokov 1 €
Deti do 13 rokov zdarma

PREDPREDAJ Ušetri a vyhraj super ceny!

Jednodňová vstupenka v predpredaji
Dospelí 2 €
Seniori od 65 rokov 1 €
Deti 14 – 17 rokov 1 €
Deti do 13 rokov zdarma

Výhody predpredaja:

  • Nižšia cena až o 2 € na vstupnom
  • Lepší komfort pri prednostnom vstupe na festival, nemusíte čakať v rade
  • Garantovaný vstup v prípade plnej kapacity areálu
  • Možnosť vyhrať výlet do michelinovej reštaurácie pre 2 osoby alebo záhradný gril Big Green Egg

V cene vstupného je:

  • voľný vstup na programy všetkých 4 pódií : Electrolux Divadlo šéfkuchárov ako hlavné pódium, Svet nápojov, La Patisserie či Škola varenia
  • voľný vstup na kuchárske šou vidličkou a michelinom ocenených šéfkuchárov
  • detská barmanská škola, detská škola varenia, tvorivé dielne pre deti, jazdy s poníkmi
  • detská škôlka a nedeľné MDD
  • voľný prístup na gurmánske terasy
  • 2 veľké piknik zóny a možnosť zapožičať si piknikové deky
  • rozšírenie miest na sedenie
  • voľný vstup na večerné vystúpenia hudobných kapiel
  • hudobné „chvíľky“ počas dňa
  • gurmánska tombola s neodolateľnými výhrami každý deň
  • parkovanie zdarma pre návštevníkov

.... a mnohé ďalšie benefity, ktoré sa postarajú o väčšie pohodlie, viac gurmánskych i ostatných zážitkov a dokonalý relax na našom festivale. Našou snahou je ponúkať vždy bohatší program, ktorý dokáže zaujať, zabaviť a potešiť všetkých našich hostí. 

Konzumácia na Gurmán Feste

Vďaka tomu, že sme zaviedli vstupné, mohli sme znížiť cenu Gurmán šeku o 2 €, z pôvodných 12 na aktuálnych 10 €. Gurmán šek obsahuje 10 kusov "Gurmánov", ktoré sú jediným oficiálnym platidlom na Gurmán feste a za ktoré si kupujete jedlá a nápoje. Gurmány si môžete dokupovať v ľubovoľnom množstve v Gurmán bankách v rámci areálu festivalu. 

Neváhajte využiť možnosť kúpiť si vstupné v PREDPREDAJI, kde ušetríte až 2 eurá!

 

Napíšte komentár