26. 04. 2024 Jaroslava 16°C Skoro jasno

Ľadová show No počkaj!

06.11.2014 , Foto: NOGUP AGENCY Slovakia s. r. o.
Termín: 06.12.2014 Mesto:Bratislava Zdroj:stránka organizátora


Kultový animovaný seriál No počkaj! sa dočkal nového spracovania v podobe ľadovej show, ktorá mala premiéru 20. septembra v Prahe. Originálne predstavenie ponúka rozmanitý príbeh so známymi gagmi hlavných postáv Vlka a Zajaca. Nechýbala ani slávna scéna s motorkou a sajdkárou. Na ľadovej ploche exceluje európsky šampión Tomáš Verner, ktorý v predstavení korčuľuje 9 postáv – objaví sa ako Pirát z Karibiku, Klaun, Biela socha, Osud alebo Princ.

Dejom, ktorý divákov zavedie na púť aj do čarovného zámku, sprevádza herec Michal Nesvadba a v rámci slovenských predstavení aj Braňo Bystriansky. Ten sa na ľade bude pohybovať na špeciálnom guľatom pódiu a moderovanie dopĺňať trikmi s rôznymi rekvizitami, ktoré lietajú vo vzduchu.
Show dominuje multifunkčná scéna, ktorej súčasťou sú jednak projekčné plochy, na ktoré sa premietajú ukážky z kresleného seriálu a potom najrôznejšie atrakcie v podobe trampolín, hojdačiek, malej ľadovej plochy na vyvýšenej konštrukcii a niekoľko menších scén okolo hlavnej korčuliarskej plochy. Jednotlivé postavy z predstavenia vystúpia na scénu po desaťcentimetrovej šmykľavke, jednej z najoriginálnejších častí rozľahlej dekorácie. „Šmykľavky a ďalšie časti kulís sú pokryté syntetickým ľadom, aby na nich bolo možné korčuľovať,“ vysvetlil náročnosť predstavení režisér a choreograf František Blaťák.
Účinkujúci si počas dvojhodinového programu oblečú 350 masiek a kostýmov, ktoré navrhol výtvarník Roman Šolc. Vedľa Vlka a Zajaca sú medzi nimi zvieratá aj rozprávkové postavy vrátane Baby Jagy, ktorá so svojou pecou jazdí okolo ľadovej plochy.

Základom predstavenia je novo vytvorený scenár Alexeja Kotěnočkina (syna pôvodného autora
seriálu o Vlkovi a Zajacovi), ktorý pre show na ľade pripravil spoločne s Jiřím Sedláčkom. Výsledkom
je interaktívne predstavenie pre všetky vekové skupiny, s využitím hudby, spevu, tanca a predovšetkým špičkového krasokorčuľovania. V programe zaznejú popri pôvodnej hudbe zo seriálu No počkaj! tiež hity skupiny Kabát, Daniela Landu, Karla Gotta alebo Ivety Bartošovej.

Nenechajte si ujsť novú ľadovú show No počkaj! a buďte prvý, kto uvidí legendárne animované postavičky vlka, zajaca a ich priateľov! 

V bratislavskej Slovnaft aréne v sobotu 6. decembra na dvoch exkluzívnych predstaveniach o 14:00 a 18:00.

 

Ukážka z ľadovej show -

Napíšte komentár