25. 04. 2024 Marek 13°C Polooblačno

Prechádzka, či cyklovýlet v bratislavských lesoch: Malý Slavín

Autor: Simona, Foto: sdetmi.com
Adresa:Bratislava - Kačín - Malý Slavín Telefón:- www:stránka organizátora
Hodnotenie:

Hľadáte nový tip na výlet v bratislavských lesoch? Plánujete opekačku, ale na Železnej studničke sú všetky ohniská obsadené? Čo tak navštíviť lokalitu Malý Slavín hlboko v lesoch nad Kačínom. Ideálna destinácia aj na cyklovýlet, ktorú zvládnu aj malí cyklisti.

Obľúbené miesto na oddych a opekačku nie až tak známy a prístupný ako napríklad ohniská na Partizánskej lúke. Malý Slavín  je prístupný z viacerých smerov, či už z Marianky (najkratšia trasa, približne 3km, so začiatkom v kameňolome za Mariankou), Kačína, či napríklad "od Slivu". Záleží, či sa na Malý Slavín vyberiete na bicykloch, alebo peši. 

Areál uprostred lesov s niekoľko desiatkami stolov a posedení, centrálnym ohniskom, či starším minifutbalovým ihriskom. Zaujme aj neďaleký pomník a pamätník padlým sovietskym vojakom z druhej svetovej vojny. V prípade neočakávaného dažďa potešia prístrešky, keďže skoro všetky stoly sú zastrešené.
IMG 20211117 110135423 001

Trasa:

  • Najjednoduchší prístup je z obce Marianka, pri kameňolome. Zaparkovať môžete napríklad na veľkom parkovisku nad kostolom, odtiaľ je do kameňolomu kúsok. Na Malý Slavín vedie lesná cesta, približne 3 km dlhá.
  • z Kačína - sem počas letných mesiacov premáva autobus č.43 z Patrónky, pozor, aby cieľová zastávka bola Kačín a nie Lesopark, lebo vás odvezie inam ako chcete :) Odtiaľ po červenej, ktorá sa po chvíli spája so žltou. Po nej pokračujete, ale zhruba po 500 metroch sa od žltej odpojíte a vyberiete sa vpravo po cykloceste. Neskôr sa na Malinskom vrchu opäť napojíte na žltú, ktorá vás už privedie priamo na Malý Slavín. 
  • od Slivu - my sme skúsili aj cyklochodník vedúci od Slivu, je tam jeden ťažší úsek (stúpanie), ale deti v pohode zvládli. 
  • z Bieleho kríža - opäť vhodné skôr pre cyklistov

V každom prípade, pre neznalých trasy odporúčame použiť GPS navigáciu, ktorá vás zaručene dostane na miesto :)

Užite si výlet s deťmi a inšpirujte sa aj v našich ďalších tipoch:

 IMG 20211117 110218366 001

Mapa: N 48° 14′ 5″ E 17° 6′ 10″

Mapa sa nahráva...

Napíšte komentár