19. 03. 2024 Jozef 11°C Skoro jasno

TOP atrakcie pre deti na Slovensku

Autor: Annie, Foto: webové stránky spomenutých atrakcií
Adresa: - Telefón: - www:stránka organizátora
Hodnotenie:

Akú atrakciu určite navštíviť a vyskúšať na Slovensku? Pripravili sme pre vás výber najlepších areálov, ktoré sú venované deťom a ponúkajú im veľa zábavy. Zároveň patria dlhodobo medzi najnavštevovanejšie a najobľúbenejšie u rodín s deťmi.

Tak, ktoré sú tie TOP atrakcie pre deti, ktoré treba rozhodne zažiť a otestovať?


Donovalkovo - hlavné mesto detí

Obec: Donovaly, Banskobystrický kraj

atrakciesr2

Zdroj: donovalkovo.sk

Interaktívny areál pre rodiny na Donovaloch víta deti od 2 rokov, aby prežili deň plný zábavy a tvorivosti. Detské mestečko je tvorené domčekmi, ktoré sú ako ozajstné dospelácke verzie, no všetko je v nich pripravené presne na mieru pre malých objaviteľov. Okrem budov a zariadenia sú pripravené aj autentické kostýmy pre dokonalý zážitok. Zábavu v Donovalkove koordinujú animátori a deti naučia ako natankovať, čo robiť v prípade požiaru, ako narábať s peniazmi, ako separovať odpad, ako samostatne nakupovať a veľa iného. Donovalkovo má svoju minifarmu so zvieratkami, ktoré čakajú na malých farmárov, ktorí ich prídu napojiť, nakŕmiť a dobre sa o ne postarajú. Ďalšou dominantou hlavného mesta detí je dopravné ihrisko.

Viac >>


Vyhliadková veža Bojnice - Čajka v oblakoch

Lokalita: Bojnice, Trenčiansky kraj

2

Zdroj: FB Vyhliadková veža Bojnice oficiálna stránka

Vyhliadková veža Bojnice – Čajka v oblakoch s prevýšením asi 30 metrov je postavená z oceľovej konštrukcie a drevenej lávky s pohodlným stúpaním 6%. Bezbariérový prístup ponúka príjemnú prechádzku pre rodiny s malými deťmi, s kočíkmi aj pre invalidné vozíky.

Súčasťou Vyhliadkovej veže je i 70 m dlhý tobogan, ktorým sa návštevníci môžu spustiť z vrcholu veže nadol. Okrem samotnej veže tu nájdete aj Tarzániu, ktorej súčasťou je lanová dráha pre malých aj veľkých, 3D bludisko, lezecká stena aj zoskok z plošiny, Šmolko domčeky, detský zábavný park s preliezkami, trampolínami a hojdačkami, drevený hrad s toboganom a šmýkaľou, zmrzlinový Šmolko-stánok, reštauráciu i bufety s občerstvením. Parkovisko je vzdialené približne 10 minút chôdze po chodníku k areálu Vyhliadkovej veže.

Súčasťou areálu je aj novootvorený park DINONO Bojnice. V prvej provizórnej fáze sa môžete zoznámiť s 55 dinosaurami. V druhej fáze doplníme nielen ďalších dinosaurov, ale aj niekoľko dinosaurích prekvapení. Veľké otvorenie kompletného DINONO Bojnice parku plánujeme na jar 2023.

Viac >>


Park miniatúr v Podolí

Lokalita: Podolie, Trenčiansky kraj

podolie

Zdroj: parkminiatur.sk

Park miniatúr v Podolí je jedinečný náučno-zábavný areál pre všetky vekové kategórie. V expozícii pod holým nebom je v súčasnosti umiestnených viac ako 80 modelov hradov, zámkov, kostolíkov, chát, rozhľadní a rodných domov významných osobností. Cieľom tvorcov parku je zachrániť ročne min. 4-5 objektov kultúrneho dedičstva, vyhotovených v podobe z čias ich najväčšej slávy. Modely sú zhotovené v mierke 1:50, niektoré, hlavne kostoly, chaty a rozhľadne sú v mierke 1:25, resp. 1:30. Park miniatúr má unikátnu polohu, priamo v srdci regiónu troch hradov - Čachtice, Beckov a Tematín.


Viac >>


Zveropark -  losia farma v prírode

Obec: Revištské Podzámčie, Banskobystrický kraj 

zveropark21

Zdroj: zveropark.sk

 

Miesto, kde je príroda krásna ako z rozprávky, zaujímavé zvieratká, zurčiaci vodopád, jazero plné rýb, lúka ako stvorená pre piknik a pokoj na oddych. Zveropark je losia farma otvorená pre všetkých milovníkov prírody a zvierat. Na ploche približne 21 ha žije viac ako 30 druhov zvierat. Zveropark ponúka aj viacero možností na aktívne strávenie voľného času: hladkací kútik, pikniková lúka na oddych, opekanie pod holým nebom, bufet na zakúpenie opekačkových špecialít, možnosť požičať si udicu a uloviť si pstruha z jazera, ktorého si možno rovno pripraviť na grile. K atrakciám patrí aj detské ihrisko, amfiteáter, streľba z praku, táborisko, trampolína, hod loptičkou, atď.  

Viac >>


DinoPark - expozícia dinosaurov

Mesto: Košice, Košický kraj

dinopark logo2

Zdroj: DinoPark.sk

DinoPark Košice je súčasťou zoologickej záhrady. Na jednom mieste tak stretnete nádherné živé zvieratá a vyhynuté druhohorné tvory. Veselé pasúce sa stádo stegosaurov, ktoré vás privíta hneď za bránou do DinoParku je len začiatok. V nádhernom prostredí malebného údolia s potokom to našim dinosaurom skutočne pristane :-) Desiatky druhohorných vládcov našej planéty v životných veľkostiach, unikátne 3D Kino zdarma, detské atrakcie, paleontologické ihrisko, občerstvenie v DinoGrile a mnoho ďalšieho. Jednoducho skvelá zábava pre celú rodinu na celý deň.       

Viac >>


Rozprávkový les

Mesto: Nezbudská Lúčka, Žilinský kraj 

nezbudska

Zdroj: panoramapark.sk

Rozprávkový les nájdete v malebnej obci Nezbudská Lúčka ležiacej na okraji pohoria Malá Fatra. Obec je známa kompou, ktorá k nej vedie z obce Strečno na druhej strane Váhu a je zážitkom pre malých aj veľkých. Zo Strečna vedie do Nezbudkej Lúčky aj pešia lávka. Na malých návštevníkov čaká množstvo rozprávkových bytostí ako Šípková Ruženka, Červená čiapočka, Tri prasiatka, Maťko a Kubko, Sedem trpaslíkov či veselé krokodíly a tučniaky, ktoré tancujú za sprievodu známych piesni Karla Gotta. Okrem rozprávkových postavičiek tu nájdete aj živé zvieratká, preliezky, hojdačky, kolotoče a reštauráciu. Z areálu je nádherný panoramatický výhľad na oproti stojaci hrad Strečno.

Viac >>


Galéria Dobrá hračka 

Lokalita:  Starý Smokovec, Prešovský kraj

dobrahracka1

Zdroj: Galéria Dobrá hračka

Galéria Dobrá hračka v Tatranskej Lomnici je interaktívnou detskou galériou. Je to miesto, ktoré na ploche viac ako 500 m2 ponúka deťom 12 stanovíšť,  ktoré predstavujú rôzne povolania a deti si tak môžu vyskúšať aké to je byť napríklad hasičom, policajtom, návrhárom, astronautom, kuchárom, či archeológom...Okrem toho na nich v herni čakajú ďalšie iné atrakcie, hry, hlavolamy,  puzzle, detské dopravné ihrisko, hudobné aj kreatívne hračky  – teda samé dobré hračky :-). Súčasťou galérie je aj obchod s netradičnými hračkami, vďaka ktorým sa deti aj dospelí dokážu hrať nielen zábavne, ale aj s rozumom.

Viac >>


Tricklandia- najzábavnejšia galéria

Lokalita: Starý Smokovec, Prešovský kraj

1 2

Zdroj: tricklandia.sk

Viete čo je Tricklandia? Unikátny projekt, ktorý vznikol v Starom Smokovci a ponúka jedinečný zábavný park a galériu rodinného typu. Celý zámer je založený na Trick-arte  a optických ilúziach. Ide o jedinečné putovanie Slovenskom, kde každá expozícia obsahuje rôzne slovenské námety ako napr. námety slovenských ľudových povestí, rozprávok, ako aj reálie obcí a zámkov Slovenska. Okrem trick-artových obrazov tu nájdete aj rozšírenú realitu, antigravitačné miestnosti a najkrajšie zrkadlové bludisko v strednej Európe.

Viac >>


Tatralandia -  aquapark na Liptove

Mesto: Liptovský Mikuláš, Žilinský kraj

atrakciesr7

Zdroj: tatralandia.sk

Tatralandia sa od leta 2016 stala najväčším celoročným areálom vodnej zábavy s ubytovaním v Strednej Európe a zároveň jediným, kde si môžete aj zasurfovať. Počas letnej sezóny si na svoje prídu malí aj veľkí v 14 bazénoch s morskou, termálnou aj čírou vodou. Nudiť sa určite nebudete vďaka 26 toboganom a šmýkačkám, atrakciám, celodennému programu s animačným tímom, či letným eventom.  A keby náhodou pršalo, tak sa stretneme pod priehľadnou strechou celoročného Tropical Paradise, kde teplota vody ani vzduchu neklesá pod 30 °C. Počas celého roka sa okrem slnenia pod palmami môžete vyšantiť na 6 toboganoch a   zrelaxovať v 10 bazénoch.

Viac >>


Habakuky - Dobšinského rozprávkový svet

Obec: Donovaly, Banskobystrický kraj

atrakciesr8

Zdroj: habakuky.eu

Jedinečná rozprávková dedina na Donovaloch. Tvoria ju domčeky v štýle ľudovo-fantazíjnej architektúry, ktorým dominuje Škrupinkový zámok s jazierkom, amfiteáter a obchodný dom KÚRNIK ŠHOPA SENTER. Môžete sa tešiť na interaktívne divadelné predstavenia slovenských ľudových rozprávok v podaní hereckého súboru, v domčekoch predvádzajú remeselné umenie našich predkov, animátori vedú deti ku kreatívnej činnosti v tvorivých dielňach. Oddychovú zónu tvorí priľahlá lúka s preliezkami, hojdačkami a minizoo.  

Viac >>


ZOO kontakt

Lokalita: Liptovský Mikuláš, Žilinský kraj

kontakt

Zdroj: zookontakt.sk

Jedinečná ZOO KONTAKT na Slovensku je miestom, kde sa návštevníci zoznámia so svetom zvierat úplne zblízka. Len v ZOO v Liptovskom Mikuláši, priamo pri obľúbenej Tatralandii, zažijú návštevníci priamy kontakt so zvieratami, ktoré sa narodili v ľudskej opatere a bez človeka by v prírode neboli schopné prežiť. V kontaktnej ZOO čaká na návštevníkov viac ako 400 zvierat, od bežných druhov až po exotické. Návšteva v Kontaktnej ZOO je jedinečná tým, že v sprievode ošetrovateľov sa návštevník dostane do neopakovateľného kontaktu so zvieratami.

Viac >>


Mini Slovensko - park miniatúr na Liptove

Lokalita: Liptovský Ján, Žilinský kraj

vlacik

Zdroj: minislovensko.sk

Vo výstavnom areáli Parku miniatúr v Liptovskom Jáne si môžete prezrieť 22 modelov slovenských kultúrnych pamiatok a záhradnú železnicu. Modely sú v mierke 1:25 so silným dôrazom pre detail. Hrady, zámky, kostoly, zvonice či záhradná železnička v mierke G s piatimi traťami a niekoľkými vláčikmi poteší oko nielen detí, ale aj dospelých. Nájdete tu napríklad miniatúru Bojnického zámku, hradu Strečno, Čičmian, Vlkolínca či Skanzenu Walachia. To všetko pod holým nebom v príjemnom, upravenom lesoparku s lavičkami. Otvorené je denne, počas celého roka.

Viac >>


Obrovo - Čutkovská dolina

Čutkovská dolina , Žilinský kraj

atrakcisr9

Zdroj: obrovo.sk

V zábavnom areáli Obrovo Vás čakajú trampolíny, lanový prekážkový park, lukostreľba a streľba zo vzduchovky, detský „paintball“, kresliaci kútik, veľký 3D šach... Navštívte obra Čutka - posledného žijúceho obra karpatského typu, ktorý žije v Čutkovskej doline pri Ružomberku. Keďže je veľmi veľký, ľudia sa ho boja, a tak skoro ráno odchádza vysoko do hôr a necháva svoj dom otvorený pre deti, aby sa v ňom mohli zahrať. Môžu si tak poskákať na jeho posteli, zahrať si obrovu dámu či hru Obor nehnevaj sa, vyskúšať lukostreľbu, pohojdať sa v obrovej lyžici, alebo sa z obrovej kolísky spustiť po jeho šnúre na bielizeň na gombíku od nohavíc... Príďte a užite si obrovskú zábavu!


Babyland – celoročný detský raj

Lokalita: Liptovská Sielnica, Žilinský kraj

betula21a

Zdroj: villabetula.sk

Najväčšie detské ihrisko na Liptove, ktoré je súčasťou Villa Betula resortu, ponúka zábavu, hry a atrakcie v každom ročnom období. Objavte doslova detský raj rozkladajúci sa na niekoľkohektárovej lúke poskytujúcej dostatočný priestor na skákacie hrady, detskú lanovú dráhu, trampolínovú arénu či lezecký lanový labyrint. V lete každý ocení osvieženie vo fontánovom raji alebo v prírodnom bazéne. Za vyskúšanie rozhodne stojí aj snowtubingová dráha v zime. Súčasťou rozsiahleho areálu je aj interiérová hala na ploche viac ako 500 m2, kde sa nachádzajú rôzne atrakcie pre deti ako detské bludisko, guľôčkový bazén, detská kuchynka, šmykľavka či tobogan. Skúsené animátorky zapájajú deti do rôznych interaktívnych aktivít, tvorivých dielní a zábavných hier. K dispozícii je aj zvieracia farma, kde deti môžu pohladkať zvieratká, dozvedieť sa niečo o ich živote či zajazdiť si na poníkovi alebo koníkovi. Dospelí ocenia kaviareň a reštauráciu v blízkosti detských atrakcií.

Viac >>


Bachledka Ski & Sun

Lokalita: Bachledova dolina, Prešovský kraj

1

Zdroj: bachledka.sk

Najväčšou atrakciou strediska Bachledka Ski&Sun je Chodník korunami stromov, ku ktorému Vás vyvezie nová 10-miestna kabínová lanovka. Cestu chodníkom deťom oživia adrenalínové zákutia, balančné prvky a edukačné zastávky. Keďže takmer celé stredisko je bezbariérové, zvládnete to aj s kočiarom, či invalidným vozíkom, ktoré si viete v stredisku aj zapožičať. Chodník je ukončený 32m vysokou vežou, v strede ktorej je adrenalínová pochôdzna sieť a ďalekohľad, ktorým môžete obdivovať Belianske Tatry, či dokonca známe Tri koruny pri Dunajci. Výhľad Vám vyrazí dych. Cestu dole si môžete skrátiť najdlhším suchým toboganom a užiť si poriadny adrenalín. Bachledka ponúka aj ďalšie atrakcie pre deti, ako sú hojdačky, tunel, šmýkačky, preliezky, trampolíny, či jazdu na poníkoch. Vyskúšať môžete aj najdlhšiu bobovú dráhu v Tatrách, či detský náučný chodník. V zime tu nájdete najväčší detský zimný areál v regióne s lyžiarskou školou, snowcampom, snowtubingom, sánkovaním a lyžiarskym kolotočom.

Viac >

 

 

Komentáre Napíšte užívateľskú recenziu

  • Katarína 12.12.2022, 16:08

    Mnohé z atrakcií sme navštívili či už s deťmi ale aj bez. Je z čoho vyberať.

  • Petronela 23.05.2021, 07:51

    Tricklandia topka

  • Zuzana Mravcova 07.01.2020, 15:48

    Navštívili sme Tatralandia, Tatrapolis, Tricklandiu aj Kontaktnú ZOO. Bolo super, páčilo sa nám, tešíme sa na ďalšie výlety

  • Eva 01.01.2020, 16:31

    Babyland je skutočný raj pre deti. Je tam veľké množstvo poväčšine nových atrakcii.

  • Peter 05.12.2019, 06:18

    Tricklandia je super, boli sme viac krat,ale treba sa objednat bezplatne popredu

  • Bozena 03.12.2019, 12:34

    Tatralandia je najkrajšou atrakciou pre moje deti

  • M 07.08.2019, 12:07

    Az na babyland predrazeny ako dysney land a nic tam nieje.. moze byt :-)

  • nika 10.07.2019, 14:24

    väčšinu sme zažili a sú super pre deti každého veku :)

  • Monika Pástorová 06.01.2019, 22:50

    všetky sme zažili a stálo to za to

  • Elena Bolfová 31.12.2018, 15:38

    Vďaka za skvelé tipy, o niektorých som ani nevedela - nás očarili Habakuky.

RSS kanál pre komentáre na tejto stránke | RSS kanál pre všetky komentáre

Napíšte komentár