19. 03. 2024 Jozef 11°C Skoro jasno

Tatry s kočíkom

Autor: Zuzka, Foto: sdetmi.com
Adresa: - Čas:- Telefón: - E-mail:info@sdetmi.com www:stránka organizátora
Hodnotenie:

Máte radi Tatry, turistiku a zároveň malé dieťa? A máte obavy či to zvládnete s deťmi a kočíkom?  Už nemusíte! Momentálne je v Tatrách prístupných niekoľko trás s asfaltovým alebo štrkovým povrchom, ktoré prechádzajú cez atraktívne horské oblasti  a ktoré hravo zvládnete aj s detským kočíkom.

Štrbské pleso

strbske pleso

Zdroj: sdetmi.com

Nenáročná prechádzka okolo jazera - zhruba 2,5 kilometrový chodník. Prechádzku si môžete vychutnať aj večer, keďže chodník je osvetlený. Deti poteší aj detské ihrisko, na ktoré po ceste natrafíte. Môžete využiť aj možnosť člnkovania.

  • Povrch: asfalt + zhutnená cesta
  • Dĺžka trasy: 2,5 km
  • Možnosti občerstvenia: V okolí plesa je množstvo reštaurácií na občerstvenie

☺ v lete           ☺ v zime 


Popradské Pleso

Popradske pleso sdetmi.com

Zdroj: pixabay.com

Výlet na Popradské Pleso a späť, ak nie ste skúsení turisti, by sme zaradili do kategórie celodenných výletov. Je treba počítať, že kočík budeme tlačit riadne do kopca, tiež s kombinácou slnko + asfalt a prehodnotiť svoje možnosti, prip. možnosti menších detí, ktoré sa nebudú viezť v kočíku :).
Trasa vedie po modrej značke od zastávky TEŽ Popradské pleso – Popradské pleso – a späť. Prístup k trase je Tatranskou elektrickou železnicou alebo autom, ktoré zaparkujete pri zastávke TEŽ. Približne v polovici je prístrešok, kde sa dá posedieť, oddýchnuť, prípadne schovať pred dažďom. Pred cieľom sú lavičky na sedenie.  Príjemná prechádzka je aj okolo plesa, ale tá sa už nedá absolvovať s kočíkom iba s nosičom.

  • Povrch: asfalt
  • Dĺžka trasy: 4,5 km 
  • Možnosti občerstvenia: Na Popradskom plese - Horský hotel Popradské pleso, Majláthová chata

☺ v lete           


Roháčska dolina

Tatliakova chata

Zdroj: tatliacka.sk

Trasa začína v Roháčskej doline vo Zverovke na parkovisku pod chatou Zverovka. Odtiaľ Vás povedie červená značka až na Ťatliakovú chatu s jazerom. Cesta je asfaltová. Na trase sa vám naskytnú nádherné pohľady na hlavný hrebeň Roháčov, ostrého Roháča, Troch kôp a Volovca. Trasu lemujú náučné tabule od rampy pri parkovisku až po tretie Roháčske pleso.

Povrch: asfalt
Dĺžka trasy: 3,1 km
Možnosti občerstvenia: bufet na mieste bývalej Ťatliakovej chaty

☺ v lete            ☺ v zime 


Javorová dolina - náučná plocha Podmuráň

Hohenlohe zamocek sdetmi.com

Zdroj: sdetmi.com

Javorova dolina ponúka príjemnú prechádzku po zhutnenom štrkovom chodníku, popri riečke Javorinka až k horárni Podmuráň. Neďaleko horárni je geologická náučná plocha s rovnakým názvom Podmuráň. Prístup k trase : zastávka a parkovanie je pri pošte 500 m od nástupu na turistický chodník. Nechajte sa viesť modrou značkou, smer Kopské sedlo. Na trase môžte navštíviť kostolík Sv.Anny alebo Prezidentský zámoček Hohenlohe v Tatranskej javorine. 

Povrch: zhutnený štrk
Dĺžka trasy
: 1,9 km

☺ v lete


Smokovec - Hrebienok - Rainerova chata

vodopady studeneho potoka

Zdroj: sdetmi.com

Trasu si môžeme rozdeliť na dve časti:

1. Trasa Starý Smokovec - Hrebienok:  2,9 km
2. Trasa Hrebienok- Rainerova chata :  1,3 km

Na Hrebienok sa môžete vybrať po asfaltovej ceste (na pravo od stanice), ktorá vedie až na Hrebienok  alebo sa necháte vyviezť pozemnou lanovkou, ktorá je prístupná aj pre kočíky. Z Hrebienka sa vydáte zhutneným štrkovým povrchom po červenej značke na Rainerovu chatu. Kočík potom môžete nechať pri Rainerovej chate a vydať sa s nosičom ešte ďalej asi 20 min. prechádzkou k vodopádom Studeného potoka, kde  polovici cesty natrafíte na Bílikovu chatu. Ideálne je skombinovať pozemnú lanovku s prechdázkou na Rainerku.

Povrch: asfalt + zhutnený štrk
Dĺžka trasy: 4,2 km
Možnosti občerstvenia: Horský hotel Hrebienok, Bílikova chata, Rainerova chata, bufet v hornej stanici lanovky

☺ v lete            ☺ v zime 


Bobrovecká dolina

Bobrovecká dolina sa nachádza v severnej časti Západných Tatier. Začiatok trasy je v Oraviciach na rázcestí. Prístup k trase je osobným autom do Oravíc, kde je možnosť parkovania na parkovisku vzdialenom 200 m od nástupu na turistický chodník. Cieľ je pod Grúnikom, kde sa dostanete po modrej značke.Trasa je nenáročná

Povrch: asfalt
Dĺžka trasy: 3,2 km

☺ v lete            ☺ v zime 


Lysá poľana – Bielovodská dolina

Prechádzka jednou z najrozsiahlejších dolín Tatier popri potoku Biela voda. Trasa začína v Lysej Poľane , odkiaľ sa modro značeným chodníkom so zhutneným štrkovým povrchom dostanete až k horárni Biela voda, kde trasa konči. Ďalej pokračuje poľná cesta. Zastávka a parkovanie je 200 m od nástupu na turistický chodník.( Rieka Biela voda je hraničnou riekou medzi Slovenskom a Poľskom, možnosť prechodu cez slovensko-poľskú štátnu hranicu v Lysej Poľane)

  • Povrch: zhutnený štrk
  • Dĺžka trasy: 4 km

☺ v lete 


Biela voda - Šalviový prameň

20200509 115748

Zdroj: sdetmi.com

K ešte nie veľmi náročným trasám s kočíkom odporúčame aj trasu z Bielej vody 910m.n.m. (autobusová zastávka) po žltej značke k rázcestiu Šalviový prameň (1200m). Ďalej sa už s kočíkom zrejme nedostanete. Mení sa tam cesta, celý terén a pokračuje sa ku Chate pri Zelenom plese až na Jahňací štít. Na začiatku aj v cieľovej rovinke k Šalviovému prameňu sú na ceste väčšie kamene (viď foto), ale terénny kočík, prípadne s veľkými kolieskami to zvládne :) 

  • Povrch: zhutnený štrk
  • Dĺžka trasy: 4 km

☺ v lete            ☺ v zime 

20200509 120101

Zdroj: sdetmi.com


Naše ďalšie tipy kam s deťmi v Tatrách

Komentáre Napíšte užívateľskú recenziu

  • Katarína 12.12.2022, 16:38

    Tatry sú vždy dobrý nápad, dajú sa absolvovať aj s kočíkom. Okrem vyššie spomenutých sme kočíkom napríklad prešli aj na Peknú vyhliadku v Starom Smokovci.

  • Veronika 07.01.2020, 15:20

    S kočíkom sme boli na Popradskom plese aj na Ťatliakovej chate. Miestami si človek zamaká, aj keď je to mierny kopec, ale stojí to za to

  • Evelin 04.12.2019, 14:07

    Absolvovali sme prechádzku s kočíkom na Popradské Pleso a Sliezsky Dom a bol to zážitok pre celú rodinu.

  • Zdenka 01.12.2019, 21:07

    Tatry nikdy nesklamú, čo sa zážitkov týka. Štrbské pleso a Hrebienok sme absolvovali uz niekoľkokrát ako v lete, aj v zime a vždy to bol zážitok. Na Popradskom plese sme boli zatiaľ bez detí, ale čoskoro to napravime.

  • Mária 01.12.2019, 21:02

    Strbske pleso je určená nás topka pre všetky vekové kategorie

  • Peter 20.12.2018, 12:35

    Rainerova chata je vhodna aj pre malych drobcov, odporucam

  • Daniela 20.12.2018, 12:34

    Strbske Pleso s kocikom je super, pekny vyhlad a vhodna cesta

  • Karol 11.12.2018, 21:48

    Tatry sa dajú obdivovať aj s kočíkom, lebo deťúrence dýchajú čerstvý vzduch a my rodičia máme aspoň trošku pohybu a ešte v takom nádhernom prostredí.

  • Katy 05.12.2018, 21:57

    S kočíkom sme v Tatrách absolvovali túru na Popradské pleso, Sliezsky dom a Hrebienok. Sú to pekné a pohodové prechádzky.

  • lukas 28.07.2018, 22:01

    pozor ak sa vyberiete na popradské pleso kočiarom nedostanete sa nim okolo jazera buď dieťa na rukách alebo nosič a kočiar odstavíte pri hotely inak ok odporúčam.

RSS kanál pre komentáre na tejto stránke | RSS kanál pre všetky komentáre

Napíšte komentár