19. 03. 2024 Jozef 11°C Skoro jasno

Kam s deťmi v Tatrách, ak nelyžujete

Autor: Zuzka, Foto: s detmi.com
Adresa:sdetmi.com Telefón: - E-mail:info@sdetmi.com www:stránka organizátora
Hodnotenie:

Chcete si užiť s deťmi zimu a sneh a pritom nie ste vyznávači lyžovania? Nevadí, pripravili sme pre Vás zopár tipov, ako si užiť zimu v Tatrách naplno aj bez lyží.

Play Planet - zábava pre deti, oddych pre rodičov

Top dovolenky 700x400 px 22

Zdroj: playplanet.sk

Parádne interiérové ihrisko pre deti od 1 do 12 rokov Play Planet nájdete priamo v Starom Smokovci. Počas pracovného týždňa Vás privítajú od 13.00 do 19.00 hod., počas víkendov a prázdnin je ihrisko dostupné už od 10.00 hod. Play Planet nie je iba ihrisko, ale jeho súčasťou je aj útulná kaviareň, kde si môžu rodičia vychutnať kvalitnú kávu, či pravú belgickú čokoládu, zatiaľ čo sa detičky hrajú. Ihrisko spĺňa všetky prísne normy a zóna pre najmenšie detičky do 3 rokov zaručuje radostné a bezpečné šantenie. Staršie deti ocenia trampolíny, šmýkačky, či prekážkové dráhy. Dospelí za vstup neplatia, platí sa len za detičky.  VIAC INFO TU >>

Veža snov - Tatras Tower

Najvyššia a najvyššie položená veža, predstavuje unikátny zábavno-edukačný projekt ojedinelý svojho druhu nielen na Slovensku. Veža snov prináša možnosť zažiť unikátne emócie, zážitky a chvíle, ktoré vás potešia, zabavia, poučia a zároveň umožnia vychutnať si Tatry tak, ako ich dosiaľ nepoznáte. Sprostredkuje vám autentický a zmysluplný zážitok z prírodných krás Vysokých Tatier a umožní spoznávať ich nezabudnuteľne podmanivé čaro v úplne novej dimenzii. Vstup ako aj samotná trasa na vežu je v celej dĺžke kompletne bezbariérová, čím pozýva na návštevu všetky cieľové skupiny od rodín s deťmi a kočiarmi až po skupinu seniorov. 

VIAC INFO TU >>

image1

Zdroj: vezasnov.sk

 

Sánkovačka na Hrebienku

Na Hrebienku v Starom Smokovci na vás čaká  skvelá zimná zábava. Sánkovanie počas dňa alebo noci je obľúbenou atrakciou pre celé rodiny alebo skupiny kamarátov. Vyvezte sa pohodlne pozemnou lanovkou na Hrebienok a vychutnajte si jazdu po 2,5 km dlhej trati.

VIAC INFO TU >>
tmr

Zdroj: tmr.sk

Galéria Poliankovo 

Galéria POLIANKOVO v Tatranskej Polianke predstavuje spojenie umenia s digitálnymi technológiami
ako virtuálna realita, 3D projekcie, rozšírená realita, hologram, tieňohra a ďalšie. Vďaka galérii sa môžu veľkí aj malí návštevníci  zahrať na dobrodruhov a virtuálne zlaniť najvyšší vodopád našej planéty, prebádať nesprístupnenú sieň jaskyne Domica, či splaviť dravú africkú rieku na pravom, autentickom rafte z expedície po rieke OMO. Poliankovo ponúka možnosť precítiť málo prebádané miesta, ktoré vo svete  zdolali iba skutoční dobrodruhovia. Zaujímavá je aj výstava maliara Ľubomíra Korenka, na ktorej zdanlivo statické obrazy doslova ožívajú vďaka rozšírenej realite. Súčasťou galérie je obchod so suvenírmi a kaviareň.

VIAC INFO TU >>
sherpa2

Zdroj: Poliankovo.sk

Tatranský Ľadový Dóm na Hrebienku

Táto majestátna stavba z ľadu, ktorá nemá na Slovensku obdobu, rozhodne stojí za návštevu. Očarí vás precíznou prácou a detailami, ktoré podtrhuje príjemné osvetlenie. Príďte si vychutnať tento slovenský unikát a preneste sa na chvíľu do tatranskej ľadovej rozprávky. Tatranský Dóm na Hrebienku je umiestnený v kupole o priemere 25m. Ešte silnejšiu emóciu ponúka dóm, keď sa rozozvučí vďaka živým hudobným koncertom, ktorých bude počas zimnej sezóny hneď niekoľko. Na Hrebienok k Tatranskému Dómu vás pohodlne vyvezie pozemná lanovka zo stanice Starý Smokovec.

VIAC INFO TU >>
dom 3

Zdroj: tatry.sk

Cukráreň u Elišky 

Cukráreň ako z rozprávky, to je cukráreň u Elišky v Starom Smokovci, ktorú si nesmiete pri potulkách Vysokými Tatrami nechať ujsť. Deti ocenia detský kútik, z ktorého sa im bude ťažko odchádzať a rodičia ocenia okrem príjemnej obsluhy, hlavne kvalitnú kávu a domáce koláče, medovníčky, sušienky, domáce škvarkové pagáčiky, kvalitnú čokoládu a to všetko v BIO kvalite. Na svoje si prídu aj alergici, ktorí si tu nájdu zdravšie verzie sladkostí či mlieka. Súčasťou cukrárne je malý obchodík so suvenírmi, kde si môžete kúpiť peknú maličkosť z Vysokých Tatier. V ponuke nájdete aj Detský balíček, Pexeso, Magnetky, Odznaky.....od "Elišky". Túto rozkošnú cukrárničku nájdete vo Vysokých Tatrách v malebnom Starom Smokovci v Resorte Hrebienok (pod zastávkou pozemnej lanovky)

VIAC INFO TU  >>
14206100 1191573117583456 3488777203691436514 o

Zdroj: Cukráreň u Elišky

Múzem TANAP 

Múzem TANAP v Tatranskej Lomnici oboznamuje návštevníkov s faunou a flórou tatranskej prírody, s jej ochranou a s dejinami sprístupňovania Tatier. Múzeum patrí medzi medzi najnavštevovanejšie múzeá takéhoto druhu na Slovensku. Garantujeme, že múzeum zaujme návštevníkov všetkých vekových kategórií.

VIAC INFO TU >>
256766390 196280362683856 5108789390903836810 n

Zdroj: Múzeum Tanap

Tricklandia

Tricklandia je miestom, do ktorého keď vstúpite, ocitnete sa vo svete plnom trickartu a optických ilúzií. Tento unikátny projekt spája v sebe zábavný park a galériu v jednom. V jej priestoroch nájdete námety slovenských ľudových povestí, rozprávok, ako aj reálie obcí a zámkov Slovenska tu až 24 atrakcií, 15 trick artových obrazov, rozšírenú realitu, antigravitačné miestnosti a najkrajšie zrkadlové bludisko v strednej Európe. Väčšina týchto atrakcií nesie námety slovenských ľudových povestí, rozprávok, ako aj reálie obcí a zámkov Slovenska. 

VIAC INFO TU >>

t 3

Zdroj: Tricklandia

Chodník v korunách stromov v Bachledke

Chodník korunami stromov sa nachádza v srdci lesov Bachledovej doliny a turistov pohodlne miernym stúpaním zavedie zo zeme až do výšky 24 metrov. Zakončený je špirálovitou 32 metrov vysokou vyhliadkovou vežou s panoramatickou podestou a adrenalínovou sieťou. Chodník korunami stromov je v celej dĺžke bezbariérový. V stredisku nájdete aj ďalšie  zaujímavé atrakcie pre deti a rodiny

VIAC INFO TU >>

26805142 1510607932350419 8772724094949919591 n

Zdroj: sdetmi.com 

Ďalšie tipy:


Verejné korčuľovanie v Tatrách

Príďte sa s deťmi zabaviť na niektoré z klzísk v Tatrách. V prípade nepriaznivého počasia (vyššie vonkajšie teploty, dážď) sa s veľkou pravdepodobnosťou korčuľovanie na mobilných ľadových plochách nebude konať, preto odporúčame kontaktovať prevádzkovateľa a overiť si otvorenie. 
MOŽNOSTI KORČUĽOVANIA 

Klzisko v Starom Smokovci
  • Starý Smokovec, areál Hrebienok Resort II
  • Otváracie hodiny: od 9.00 - 19.00 hod.
  • Vstupné: Zdarma

Verejné korčuľovanie v Poprade je na troch ľadových plochách.

Zimný štadión Poprad
  • Verejné korčuľovanie každú stredu
  • verejnosť korčuľovať aj v druhý sviatok vianočný, čiže pondelok 26.12.2022 popoludní od 14:00 do 16:00 hod. a taktiež v piatok 30.12.2022 v čase 17:00-19:00 hod.
Hokejová tréningová hala Poprad
  • každú sobotu v novej hokejovej tréningovej hale. Okrem Štedrého večera a Silvestra sa bude takto pokračovať aj naďalej.
CVČ Poprad
  • spustenie prevádzky ľadovej plochy na Juhu pri CVČ od pondelka 5.12. 
  • Korčuľovanie pri CVČ bude možné v pracovných dňoch v troch popoludňajších blokoch, cez prázdniny a sviatky bude rozpis upravený.

  • Celý harmonogram obsadenosti plochy pri CVČ, ktorý sa bude priebežne aktualizovať, nájdete T

Aréna Poprad
  • Kvôli ekonomickým a energetickým opatreniam nebude v tejto sezóne k dispozícii menšie vonkajšie klzisko pri Aréne. Táto plocha je totiž staršia a preto aj energeticky náročnejšia na údržbu

Zimná turistika s deťmi 

  • Prechádzka okolo Štrbského plesa
    Prechádzka patrí medzi pekné zážitky v každom ročnom období. Okolo plesa vedie chodník, ktorý zvládnu deti, kočíky a v zime aj sánky. Pozdĺž chodníka sú rozmiestnené aj rôzne informačné tabule, poskytujúce informácie o samotnom Štrbskom plese, jeho histórii . Spôsobov, ako sa dostať na Štrbské pleso, je niekoľko. Okrem individuálnej dopravy autom je tu možnosť využiť autobus a zubačku.

  • Wolkerove jazierka
    Ak si chcete užiť príjemnú nenáročnú prechádzku v Tatrách aj s krásnymi výhľadmi, určite  navštívte Wolkerove jazierka. Sú pekné v lete aj v zimeIde o dve malé spojené jazierka s malým mostíkom a nádherným výhľadom na Gerlachovský štítJazerka sú pomenované po básnikovi J. Wolkerovi , ako spomienka na jeho pobyt v Tatrách
  • Belianska jaskyňa s náučným chodníkom

    Je jediná sprístupnená jaskyňa vo Vysokých Tatrách a patrí medzi najviac navštevované sprístupnené jaskyne na Slovensku. Prístup k jaskyni je náročnejší, ale vedia ju zvládnuť aj deti. Výstup trvá asi 30 min. Cestu Vám spríjemní náučný chodník. Prehliadkový okruh má dĺžku 1370 m s prevýšením 125 m, na trase je 874 schodov. Pobyt v jaskyni trvá asi 70 min. Teplota v jaskyni sa pohybuje od 5 do 6,3°C.

  • Starý Smokovec - Hrebienok  2,9 km /1hod
    Na Hrebienok sa môžete vybrať po asfaltovej ceste alebo turistickým chodníkom. Môžete sa však aj pohodlne vyviezť pozemnou lanovkou a cestu dole si užiť zábavu na sánkovačke. Z Hrebienka môžete absolvovať menšie túry. Lanovka  je prístupná aj pre kočíky.

  • Hrebienok- Rainerova chata 1,3 km/ 30 min. 
    Z Hrebienka sa vydáte po "červenej". Na Rainerovu chatu vedie  cesta so zhutneným štrkovým povrchom ľahko zvládnuteľná aj s deťmi. Každoročne počas zimy tu môžete obdivovať snehový betlehem, ktorý je výtvorom súčasného chatára.

  • Vodopády Studeného potoka
    K najznámejším a najdostupnejším tatranským vodopádom sa dostanete z Hrebienka iba za 30 minút.

  • Bilíkova chata
    Iba 5 minút vám potrvá cesta z Hrebienka na Bilíkovu chatu, kde sa môžete občerstviť či chutne naobedovať.


Lanovky 

Ak to počasie v zime dovolí vyskúšajte Tatranské lanovky a spoznajte hory z inej perspektívy, než na akú ste boli zvyknutí.

  • Lanovkou na Skalnaté pleso - z údolnej stanice v Tatranskej Lomnici  vás vyvezie 4 miestna kabínková lanovka na medzistanicu Štart, kde prestúpite do novej modernej 15-miestnej gondoly, ktorá Vás vyvezie až na Skalnaté pleso. Okrem krásného výhľadu, ktorý na Vás čaká, sa môžete prejsť okolo plesa a deti ocenia Svištiu krajinku - exteriérpvé detské ihrisko pri stanici lanovky.

  • Lanovkou na Lomnický Štít - Zo Skalnatého plesa vedie visutá lanovka na Lomnický štít, kde si môžete vychutnať kávu na visutej terase  či navštíviť  observatórium. Vzhľadom na to, že kapacita lanovky na Lomnický štít je mnohonásobne nižšia než lanovky z Tatranskej Lomnice na Skalnaté pleso, odporúča sa zakúpiť si lístok aj pár dní vopred v pokladniach lanoviek v Tatranskej Lomnici i v Starom Smokovci.

  • Lanovkou na Hrebienok - Je to je pozemná lanovka, ktorá premáva zo stanice Starý Smokovec na Hrebienok. Cesta lanovkou na Hrebienok trvá iba 7 minút.

 

Tip na ubytovanie:

Apartmán Mariana, Nový Smokovec


 

 

 

 

Komentáre Napíšte užívateľskú recenziu

  • Jana 06.01.2023, 22:18

    Za mňa odporúčam lanovku na hrebienok tam si pozrieť ľadový dóm prípadne Kvantarium a potom na sánkach dolu

  • Silvia Kašiarová 07.01.2020, 23:34

    V Ždiari a Bachledovej doline sme boli tento víkend,určite odporúčam chodník v korunách stromov,veľmi pekný zážitok v zime.

  • Evelin 04.01.2020, 08:47

    Super zhrnuté, aspoň máme inšpiráciu na ďalšie atrakcie počas dovolenky. Niektoré sme si vyskúšali a väčšina na nás iba čaká.

  • Maria 29.12.2019, 20:49

    Tatranský ľadový dom - máme odtiaľ množstvo fotiek

RSS kanál pre komentáre na tejto stránke | RSS kanál pre všetky komentáre

Napíšte komentár