19. 03. 2024 Jozef 11°C Skoro jasno

Chodník korunami stromov v Bachledovej doline

Autor: Bachledka, Foto: facebook.com/chodnikkorunamistromov/
Adresa:Bachledova dolina Telefón:+421 52 44 98 101 E-mail:info@chodnikkorunamistromov.sk www:stránka organizátora
Hodnotenie:

Chodník medzi korunami stromov s vyhliadkovou vežou a najdlhším suchým toboganom po prvýkrát na Slovensku v Bachledke.

Chodník korunami stromov Bachledka turistov pohodlne miernym stúpaním zavedie zo zeme až do výšky 24 metrov. Zakončený je špirálovitou 32 metrov vysokou vyhliadkovou vežou s panoramatickou podestou a adrenalínovou sieťou.

5abdedd039b17

Prechádzku v korunách ozvláštňujú zaujímavé informácie o miestnej prírode, adrenalínové zastávky a 67 metrov dlhý suchý tobogan /momentálne ešte nie je v prevádzke/.

1V stredisku nájdu zaujímavé atrakcie aj deti a rodiny. Môžu sa vydať na dobrodružné pátranie lesom aby objavili záhadu Gorgyho elixíru života, preskúmať tajomstvá lesných obyvateľov na detskom náručnom chodníku a zahrať sa na dvoch detských ihriskách. Všetky atrakcie sa nachádzajú na vrchole Spišskej Magury, kde sa návštevníci dostanú 40 min. peším výstupom v parkoviska z Bachledovej doliny alebo Malej Frankovej. 
3

Už tento rok bude do prevádzky spustená nová 10-miestna kabínová lanovka, rozšíri sa aj ponuka reštaurácii, obchodov a služieb. Opravia sa cesty a zväčší počet miest na parkovanie. Zákazníkov by sme radi upozornili na prebiehajúce stavebné práce a momentálne ešte zlý stav prístupovej cesty takže prosíme návštevníkov, aby hlavne v jarných mesiacoch prispôsobili svoju obuv a oblečenie k zodpovedajúcemu počasiu. Ak prichádzajte zo Zamaguria zvoľte prístup z Malej frankovej, kde sa nachádza parkovisko a prístup je komfortnejší.

Chodník je v celej dĺžke bezbariérový a bude tak zaujímavým cieľom doslova pre všetkých turistov. Stavba je umiestnená na najvyššom bode BACHLEDKA Ski & Sun, kam sa návštevníci dostanú pešou túrou z Bachledovej doliny, Jezerska alebo Malej Frankovej.

4

Adrenalínové zákutia

Počas Vašej cesty po chodníku sa môžete zastaviť na troch adrenalínových zákutiach. Nielen deti si tu môžu vyskúšať udržanie rovnováhy v priehľade, ktorý pod sebou odhaľuje zdanlivo nebezpečnú priepasť. Všetky atrakcie sú samozrejme maximálne zabezpečené.

Edukačné zastávky

Na ceste chodníkom Vás čakajú edukačné zastávky, ktoré Vás oboznámia s miestnou faunou a flórou. Nesmierne atraktívne je už samotné spracovanie, kde nechýba svojrázny humor ani obrázky pre najmenších.

Tobogán

Okolo vyhliadkovej veže sa vinie 67 metrov dlhý suchý tobogán, ktorým si môžete krátiť cestu dole a zároveň užiť poriadny adrenalín.

Pochôdzna sieť

V strede panoramatickej terasy vyhliadkovej veže je umiestnená pochôzna sieť. Pohľad nadol z 32 metrovej výšky je len pre tých odvážnejších. Sieť ma vysokú nosnosť a prechod po nej je bezpečný aj pre poriadnych chlapov.

Detské ihrisko

Pred vstupom do areálu láka na šantenie prírodné detské ihrisko maskota Gorgyho s hracou zostavou so šmýkačkou a hojdačkami.

Cenník TU >>

Otváracie hodiny

 

  • máj – jún             9:00 – 17:00 h
  • júl – august         9:00 – 18:00 h
  • september           9:00 – 17:00 h
  • október – apríl     9:00 – 16:00 h

 

Mapa: N 49° 16′ 20″ E 20° 18′ 33″

Mapa sa nahráva...

Komentáre Napíšte užívateľskú recenziu

  • Adriana 19.11.2022, 20:12

    Po 4 rokoch som vzala sestru a synovca na vylet, tentokrat sme sli aj lanovkou. Kym posledne na Strbskom plese bol chodnik uplne prazdny, tu bolo dost ludi, ale kym posledne sme museli odist z chodnika tou istou trasou ako sme prisli, teraz je uz vychod spraveny priamo pod vezou, takze v pohode.
    Odporucam restauraciu dole, celkom fajn sme sa najedli a krasne prostredie, aj pre deticky je tam pekny kutik.

  • Miroslava Chovanova 10.12.2020, 11:52

    Bol to ohromný zážitok.. Počasie nám prialo.. Oplatí sa vidieť avšak trochu by mohli dbať na to koľko ľudí naraz na tu "lavku" pustia kvôli bezpecnosti. Inak sa nám veľmi pacilo

  • Dusan 21.09.2020, 00:02

    Po dnesnom zazitku som velmi sklamany. S malym 1 a pol rocnym dietatom a s kocikom absolutne nemozne dostat sa pesi hore k vezi. Zvazovali sme aj lanovku ale chceli sme si to vyskusat pesi a aj tie ceny nas odhovorili nakolko su dost vysoke. Chceli sme to vyskusat aj s nosicom ale po vyskusani otrasnych ciest pre pesich a rozostavene stavenisko dolu pri parkoviskach, pokladniach a nehoraznych cenach za parok vrozku za 2 eura a horalka za 1 euro nas s manzelkou presla chut. Vysli sme si radsej na nedaleky kopec pri chalupach kde sa nam vyskytol ovela krajsi vyhlad na luky a zvierata ktore sa tam pasu a len z dialky sme neveriacky krutili hlavami a cudovali sa ako je mozne ze ludia su ochotni za toto platit kde su ceny na rovnakej urovni ako na strbskom plese alebo na skalnatom plese alebo tiez v rakusku ale kvalita sluzieb a hlavne obcerstvenia v stankoch je velmi slaba. Niekto spomenul aj rozbita a zdevastovana priroda co je aj ciastocne pravda co sme videli z oproti kopca na tu komercnu saskaren dole pri lanovke. Za mna momentalne neodporucam.

  • Lucka 20.09.2020, 23:36

    Otrasne velke sklamanie.vobec to nestoji za to...hnusne komercne,bezohladne znicena priroda...vsetko x krat predrazne ze ani na vysokohorskej chate tolko nezaplatite za jedlo a vodu,parkovne z 3 eura ale parkoviska v katastrofalnom stave.pesi s maly dietatom snad len v nosici.vraj dostupne pre kociky a vozickarov haha....cena lanovky 10 euro na osobu a vystup na ten mizerny chodnik dalsich 10 euro...ked ide viac clena rodina tak tam necha majlant.totalne preplnene ludmi.

  • Stanka 06.01.2020, 09:13

    Mne sa veľmi páčilo, deti sa trošku bali výšky,. Keď skúšali prejsť sieťou na vrchole.
    K vyhliadke sme si to pekne vyslapali, žiadna lanovka.
    Bolo super, aj je počasie, odporúčam.

  • Eva 02.01.2020, 13:08

    Velmi pekna atrakcia, od parkoviska sa pohodlne pesi da vyjst az k chodniku (5r. syn to bez problemov zvladol), s malymi detmi v nosici. Hore je pekne ihrisko, bufety. Chodnik je krasny, aj veza, nevsedny zazitok. Odporucam :-)

  • Peter 05.12.2019, 06:57

    Pre deti aj dopelych pekny zazitok,spojeny s pohybom

  • Martin 16.09.2019, 09:35

    Jedna katastrofa.2 toi toi v strede parkoviska pre tisic ludi.znicena priroda.rozbagrovane okolie.velke sklamanie nikdy viac a neodporucam.

  • Martin 16.09.2019, 09:32

    Jeden otras.neodporucam nikomu.zachody na parkovisku medzi autami formou toi toi 2 budky pre najmenej tisic ludi.hanba.presne ako pani pisala jedno stavenisko v okoli veze a chodnika.na foto vyzera chodnik ako by bol dobreze nie 5 km dlhy no to nieje ani z daleka.je to kratky chodnik ku vezi.zdevastovana priroda.nikomu nebudem odporucat.a najvacsi vrchol ceny v stankoch. 3 Dcl kofoly 1,80 aj smad ma presiel.

  • Andrea 21.04.2019, 15:22

    Prvy a poslednykrat! Parkovisko cista katastrofa, kto chce ist hore pesi, ma co robit, kociarom nemozne, ked sa uz dostanete hore, caka vas jedno velke stavenisko dookola, clovek sa boji o deti kde si zlomia nohu... nestoji to za to. Ked uz tak, mali to dokoncit a ponuknut ludom za tie ceny nieco na urovni, ja hovorim tomuto velka hanba tym, ktori za to beru peniaze poslu ludi sa tam ,,kochat,, samotny chodnik fajn, pekny, ale to vsetko dookola, velmi smutne. Boli sme tam cez vikend, ale tie davy ludi!!!! Akoby tam sli kopat zlato.
    Vela trpezlivosti v rade na listky a na zachody ak sa Vam nejake podari najst!

RSS kanál pre komentáre na tejto stránke | RSS kanál pre všetky komentáre

Napíšte komentár