19. 03. 2024 Jozef 11°C Skoro jasno

Kam s deťmi v Tatrách, keď prší

Autor: Zuzka, Foto: sdetmi.com
Adresa: - Telefón: - E-mail:info@sdetmi.com www:stránka organizátora
Hodnotenie:

Máte naplánovaný víkend v Tatrách a všetky vaše plány sú zrazu fuč lebo prší? Nemusíte preto zúfať, pretože v Tatrách je možné prežiť aktívne aj daždivé dni. Tu je zopár overených tipov :)

Play Planet - interiérové ihrisko

Top dovolenky 700x400 px 23

Zdroj: playplanet.sk

Parádne interiérové ihrisko pre deti od 1 do 12 rokov Play Planet nájdete priamo v Starom Smokovci. Počas pracovného týždňa Vás privítajú od 13.00 do 19.00 hod., počas víkendov a prázdnin je ihrisko dostupné už od 10.00 hod. Play Planet nie je iba ihrisko, ale jeho súčasťou je aj útulná kaviareň, kde si môžu rodičia vychutnať kvalitnú kávu, či pravú belgickú čokoládu, zatiaľ čo sa detičky hrajú. Ihrisko spĺňa všetky prísne normy a zóna pre najmenšie detičky do 3 rokov zaručuje radostné a bezpečné šantenie. Staršie deti ocenia trampolíny, šmýkačky, či prekážkové dráhy. Dospelí za vstup neplatia, platí sa len za detičky.  VIAC INFO TU >>


Cukráreň u Elišky - Starý Smokovec

u elisky

Zdroj: Cukráreň u Elišky

Cukráreň ako z rozprávky, to je cukráreň u Elišky, ktorú si nesmiete pri potulkách Vysokými Tatrami nechať ujsť. Deti ocenia detský kútik, z ktorého sa im bude ťažko odchádzať a rodičia ocenia okrem príjemnej obsluhy, hlavne kvalitnú kávu a domáce koláče, medovníčky, sušienky, domáce škvarkové pagáčiky, kvalitnú čokoládu a to všetko v BIO kvalite. Na svoje si prídu aj alergici, ktorí si tu nájdu zdravšie verzie sladkostí či mlieka. Súčasťou cukrárne je malý obchodík so suvenírmi, kde si môžete kúpiť peknú maličkosť z Vysokých Tatier. V ponuke nájdete aj Detský balíček, Pexeso, Magnetky, Odznaky.....od "Elišky". Túto rozkošnú cukrárničku nájdete vo Vysokých Tatrách v malebnom Starom Smokovci v Resorte Hrebienok (pod zastávkou pozemnej lanovky)

VIAC INFO TU >>


Galéria Poliankovo

poliankovo nasa

Zdroj: Poliankovo.sk

V Tatranskej Polianke vo Vysokých Tatrách otvorili novú digitálnu galériu, ktorá je unikátom v celej  strednej Európe .Táto galéria využíva rôzne formy digitálnej prezentácie, ako je virtuálna realita, 3D projekcia, tieňohra, fotografia a iné. Vďaka týmto technológiám môžu veľkí aj malí návštevníci zistiť, aký je to pocit splaviť dravú rieku, prejsť cez Severný pól, uvidieť nedostupné miesta jaskyne Domice, či stáť na najvyššom vodopáde našej planéty. Poliankovo ponúka možnosť precítiť príliš neprebádané miesta, ktoré vo svete zdolali iba skutoční dobrodruhovia.

VIAC INFO TU >>

 


Pedal Planet - zbierka šliapacích autíčok

pedal planet interior web 4

Zdroj: Pedal Planet

Pedal Planet je exkluzívna zbierka šliapacích autíčok, ktorá patrí k najväčším v Európe. Viac ako 110 exponátov je tematicky rozdelených do skupín. Atraktívne fotokútiky, interaktívne informácie o vzácnych a jedinečných exponátoch, motocykle, koníky aj lietadlá a rakety pod animovanou hviezdnou oblohou sú skvelým lákadlom pre deti. Pre priaznivcov Formuly 1 je k dispozícii digitálna galéria Martina Trenklera, prvého oficiálneho fotografa seriálu F1 na Slovensku. V retro sekcii si oprášite spomienky na legendárny šliapací Moskvič, ktorý “parkoval” pred pár desiatkami rokov v nejednej domácnosti na Slovensku. Pre najmenších sú v zážitkovej časti pripravené autíčka na fotenie, kolekcia vojenských a policajných autíčok, ba dokonca aj plne funkčný kolotoč. Vzácne exponáty v nereštaurovanom nálezovom stave nájdete v štýlovej garáži

VIAC INFO TU >>


LaborARTórium  experiment galéria

61790615 2285693021757423 3694796155264172032 o

Zdroj: LaborARTtórium experiment galéria

V Spišskej Novej Vsi vznikla nová zábavná galéria pre deti, ale aj dospelých. 
Vyskúšate si, aké je to byť chameleónom alebo škrečkom a zabeháte si v jeho kolotoči alebo si môžete zajazdiť aj na vibrujúcom mravčekovi. Ako je to možné? Jednoducho Vás zmenšia :-)   Okrem zmenšovania si deti môžu pozrieť aj akvárium so skutočnými škrečkami, formikárium – mravenisko v akváriu a pozorovať mravce cez mikroskop, vymaľovať chameleóna, ktorý mení farby...
V tejto galérii sa deti nudiť určite nebudú!  Otvorené je každý deň a prehliadka trvá približne 30 min.

VIAC INFO TU >>


Aquacity Poprad

AquaCity Treasure Island 02

Zdroj: Aqua City Poprad

Aquapark AquaCity Poprad je miestom pre celú rodinu a okrem bazénov, tobogánov, 350 vodných atrakcií, či nádherného welness ponúka pre rodiny s deťmi aj iné špeciálne služby. Detské kútiky a detské interiérové ihrisko pre najmenších.  Pre staršie deti sú k dispozícii herné konzoly. Spestrením sú  aj zábavné animačné programy. Strážená detská škôlka -  rodičia určite ocenia bezplatnú službu v podobe stráženej detskej škôlky v detskom kútiku Blue SapphireŠkôlka je určená deťom vo veku od 3 – 12 rokov, deti tu nájdu množstvo zábavných atrakcií, hier, hracie konzoly a skvelý program. NOVINKOU je detské saunovanie  a to každú sobotu a nedeľu dopoludnia, kedy je dovolený vstup pre deti od 3 – 12 rokov v sprievode dospelej osoby do Fire & Water Wellness & Spa centra. Počas doby detského saunovania je znížená teplota vo Vikingskej fínskej saune na 60°C.  Cieľom Aquacity Poprad je splniť všetky želania vašich detí a pripraviť im nezabudnuteľné zážitky. 

VIAC INFO TU >>


Belianska jaskyňa

Belianska jaskya 2

Zdroj: Belianska jaskyňa

Belianska jaskyňa patrí medzi najviac navštevované sprístupnené jaskyne na Slovensku. celorocnePočas prehliadky jaskyne môžete obdivovať rôzne jaskynné útvary a jazierka. Jedna zo zastávok na prehliadkovej trase je v Hudobnej sieni, ktorá dostala pomenovanie podľa zvukov dopadajúcich kvapiek vody na hladinu jazierka. Okrem toho ma jaskyňa blahodárne účinky na dýchacie cesty. Organizmus sa už aj pri krátkom pobyte vyčistí

VIAC INFO TU >>


Múzeum TANAP - Tatranská Lomnica

muzeum tanap

Zdroj: TANAP Múzeum

Múzem TANAP v Tatranskej Lomnici oboznamuje návštevníkov s faunou a flórou tatranskej prírody, s jej ochranou a s dejinami sprístupňovania Tatier. Patrí medzi najnavštevovanejšie múzeá svojho druhu na Slovensku – okolo 30 000 návštevníkov ročne. Výstavná časť múzea je rozdelená na prírodovednú, prírodoochranársku, historickú a etnografickú. Novinkou, ktorá poteší všetky deti je inštalácia medvedieho brlohu, ktorý je zvnútra nasvietený a jeho súčasťou je aj preparát medvieďaťa. Múzeum TANAP vo Vysokých Tatrách má celoročnú prevádzkovú dobu.

Ďalšie múzea: 

  • Múzeum TANAP  je  najnavštevovanejšie múzeum takéhoto druhu na Slovensku. Oboznamuje návštevníkov s faunou a flórou tatranskej prírody, s jej ochranou a s dejinami sprístupňovania Tatier.
  • Múzeum v Ždiarsky dom  sa nachádza v drevenici, ktorá kopíruje presné pôdorysné rozmiestnenie a zariadenie vtedajšieho typického obydlia. 
  • Kočiarové múzeum Pavla Baláža  vo Veľkej Lomnici je jedinečné múzeum, v ktorom môžete vidieť rôzne druhy kočov a saní z rôznych období.
  • Ski múzeum je prvé lyžiarske múzeum, ktoré sa venuje sa histórii vzniku a vývoja zimných športov vo Vysokých Tatrách.  Tých najmenších si podmaní rozprávková atmosféra Gertrúdinej chaty, ktorá v minulosti stála pri štarte bobovej a sánkarskej dráhy v Tatranskej Lomnici.

     

ski muzeum

Zdroj: SKI múzeum

 


Ďalšie tipy:


Tip na ubytovanie: Apartmán Mariana, Nový Smokovec


Aktuálne podujatia, ktoré sa môžu konať  v Tatrách a blízkom okolí môžete hľadať aj TU ≥≥


Komentáre Napíšte užívateľskú recenziu

  • Hanka 28.12.2021, 13:39

    Aquacity Poprad - najlepšie aquacity na Slovensku

  • Hanka 27.12.2021, 15:17

    Cukráreň u Elišky je výbornym miestom na strávenie času s rodinou pri vybornom kolaciku

  • Maria 13.12.2021, 23:55

    Ski muzeum - za mňa bomba , odporucam, zaujimavy obsah

  • Vlasta 13.12.2021, 07:27

    Boli sme v tricklandii a pre deti aj pre nas dospelych . Mile a pekne.

  • Ivy 07.12.2021, 21:14

    Belianska jaskyňa - pre mňa osobne mega zažitok, kedze mam pochodene všetky jaskyne na Slovensku. Odporucam !!

  • Peter 02.12.2021, 07:58

    Tricklandia je super, boli sme 3X

  • mibe1004 26.12.2019, 11:48

    Tricklandia je super pre deti, krasne fotky s trikmi

  • Kamila 26.12.2019, 07:57

    Aquacity Poprad. V prešovskom kraji je to najlepšie Aquacity jednoznačne. Aj pp rokoch navštevovania je na vysokej úrovni. Som rada, že vždy sa tam niečo mení, aby nezaspali na vavrínoch.

  • Majka 08.12.2019, 16:47

    LaborArtórium - dcéru očarila miestnosť, kde je veľká myš a syr. Fotky pozeráme dodnes. Určite tam ešte niekedy pojdeme.

  • Daniela Šiková 08.12.2019, 11:39

    Trcklandia je super

RSS kanál pre komentáre na tejto stránke | RSS kanál pre všetky komentáre

Napíšte komentár