25. 04. 2024 Marek 13°C Polooblačno

Najkrajšie rozhľadne v Bratislave a v blízkom okolí

Autor: Laura , Foto: sdetmi.com, bratislava.sk
Adresa: Telefón: www:stránka organizátora
Hodnotenie:

Vyhliadka UFO watch.taste.groove.

Mesto: Bratislava, Bratislavský kraj

UFO sa nachádza vo výške 85 m na samotnom vrchu pylónu Mostu SNP na petržalskej strane. Okrem skvelej vyhliadky UFO ponúka kaviareň a reštauráciu. Z vyhliadkovej plošiny je výhľad 100 km. Vedie k nej výťah v ľavom pilieri mosta, zatiaľ čo v pravom pilieri je umiestnené núdzové schodisko so 430 schodmi. UFO je považované za jednu z dominánt mesta a vyhľadávaným cieľom domácich i zahraničných turistov.

Viac >>

18

Zdroj: u-f-o.sk


Rozhľadňa na Kamzíku

Mesto: Bratislava, Bratislavský kraj

Areál Amerického námestia na Kamzíku je jeden z najkrajších a najvyhľadávanejších miest v okolí a práve sem umiestnili novú turistickú rozhľadňu, z ktorej si návštevníci môžu  pozrieť Bratislavu s neuveriteľným výhľadom. Rozhľadňa s výškou 15 metrov v nadmorskej výške 380 metrov bola vybudovaná ako súčasť projektu Milión pre Bratislavu. Turistickú rozhľadňu môžu návštevníci plnohodnotne využívať a užívať si nádherné pohľady, ktoré ponúka. Na jej výstavbu bolo použitých viac ako 20 m2 dreva z červeného smreku. 

Viac >>

ResizedImage600257 kamzik

Zdroj: bratislava.sk


Rozhľadňa Veľká homoľa

Mesto: Bratislava, Bratislavský kraj

Rozhľadňa Veľká Homola je významným objektom aktívneho cestovného a turistického ruchu v malokarpatskom regióne a stáva sa obľúbeným cieľom turistov, milovníkov prírody a pohybovej aktivity. Nachádza sa na vrchu Veľká Homola, nazývanom aj modranský Kúgel. 
Pôvodnú vežu rozobrali v roku 2016, výstavba trvala päť mesiacov. Rozhľadňa nesie meno po Alexandrovi Filípkovi a znovuotvorenie bolo 3.11.2018.
Pohodlný prístup na rozhľadňu je približne za 1 hodinu po červenej značke od zástavky autobusu na Zochovej chate.

Viac >> 

IMG 0234

Zdroj: sdetmi.com


Rozhľadňa vo Vrakunskom lesoparku

Mesto: Bratislava, Bratislavský kraj

Vrakunský lesopark je od konca roka 2018 bohatší o jednu atrakciu. Výhľad do okolia vám poskytne vyše 16 metrov vysoká rozhľadňa, ktorá sa nachádza neďaleko hlavného vchodu do lesoparku.
Pri rozhľadni sa nachádza aj drobné zastrešené posedenie. Z najvyššieho poschodia sa vám naskytne pekný výhľad do okolia, vidíte nielen Vrakuňu, Malý Dunaj, miestny cintorín, lesopark, ale aj vzdialenejšie lokality mesta.  Ak sa rozhodnete rozhľadňu navštíviť, rátajte však s tým, že nie je zďaleka ideálna pre fyzicky slabších. Jej schody sú totiž dosť strmé a najmä pri ceste nadol musíte byť opatrný. 

Viac >>

165e1d0c93c9b65db634ea5fb3e56569

Zdroj: Matúš Husár


Rozhľadňa na Devínskej Kobyle

Mesto: Devínska Nová Ves/Bratislava, Bratislavský kraj

Na vrchole Devínskej Kobyly vyrastá turistická atrakcia so siedmimi vyhliadkami. Tie najkrajšie výhľady majú ponúkať najvyššie poschodia. Návštevníkom by mala ponúkať výhľady na Alpy či Viedeň, v prípade dobrého počasia až na Zobor v Nitre. Dostupná je aj pre peších aj cyklistom.
Vyhliadková veža patrí k významným atrakciám Devínskej Novej Vsi, ale aj celej Bratislavy. 

Viac >>

102699242 2588556164795606 3419950749704874665 n

Zdroj: sdetmi.com


Rozhľadňa na vrchu Braunsberg

Mesto: Hainburg an der Donau, Rakúsko

Braunsberg je vrch v Rakúsku s výškou 346 m n. m. pri obci Hainburg an der Donau približne 15 km od Bratislavy. Je dostupný autom, ale i pešou túrou z prístavu v Hainburgu. Jesenná príroda poteší každého, deti si cestou môžu pozbierať napríklad aj gaštany, ktorých je tam mnoho. Na vrchu Braunsberg sa nachádza malá rozhľadňa, ale očarí vás predovšetkým krásny výhľad na mesto Hainburg a okolitú prírodu. V diaľke je možné vidieť Devínsku kobylu, hrad Devín, Cyklomost slobody, či zámok Schloss Hof.
Výlet sa deťom bude určite páčiť a okrem krásneho výhľadu si užijete i spoločný čas strávený s rodinou v prírode. Pozor, keďže je rozhľadňa za hranicami, je potrebné deťom pribaliť vlastné pasy. 

Viac >>

ResizedImage600257 braunsberg

Zdroj: sdetmi.com


 

Rozhľadňa Königswarte

Mesto: Berg, Rakúsko

Rozhľadňa Königswarte sa nachádza vo výške 344 metrov nad morom a po nenáročnom výstupe vám ponúkne krásny výhľad na okolie - Rakúsko i Slovensko. Nájdete ju kúsok od Bratislavy, prístup je možný z obce Berg, ale i obce Wolfsthal. Pod rozhľadňou je aj veľká lúka vhodná na piknik, prípadne sedenie na malé občerstvenie. Pozor, keďže je rozhľadňa za hranicami, je potrebné deťom pribaliť vlastné pasy. 

Viac >>

berg

Zdroj: sdetmi.com

Náš tip >>> Najkrajšie rozhľadne na Slovensku a v blízkom okolí

 

 

Komentáre Napíšte užívateľskú recenziu

  • Natalia 08.01.2021, 00:13

    Nenáročná turistika, vhodne ísť aj s deťmi. .Prechádzka pre celú rodinu. Krásne výhľady na všetky strany.

RSS kanál pre komentáre na tejto stránke | RSS kanál pre všetky komentáre

Napíšte komentár