23. 04. 2024 Vojtech 15°C Zamračené

Tipy kam s deťmi v Banskobystrickom kraji, keď prší

Autor: Annie, Foto: www stránky spomenutých zariadení
Adresa:Banskobystrický kraj Telefón: www:stránka organizátora
Hodnotenie:

Počasie nepraje a vy hľadáte program kam s deťmi vyraziť? Kam by ste mali ísť, prípadne čo nemôžete vynechať? Poradíme vám naše zaručené tipy čo a kde s deťmi v Banskobystrickom kraji v prípade nepriaznivého počasia.  

CLUB CAFÉ FAMILY

Mesto: Banská Bystrica

Club Café Family CCF je najväčší detský indoor a outdoor fun park pre deti v Banskej Bystrici. Zaujímavé a originálne prostredie, kde sa deti vybláznia a rodičia si oddýchnu. Interiér CCF je rozumne a nápadito rozčlenený na tri podlažia, kde sa na každom poschodí nachádza niečo iné a plne prispôsobené veku a potrebám detí. Telocvičňa – tarzánia, Playstation zóna, mini lekáreň a mini ambulancia, rôzne herné zostavy, trampolíny, šmýkačky, herné prvky pre tých najmenších a omnoho viac. Sú to tri poschodia plné kreatívnej a aktívnej zábavy. CCF disponuje plne vybavenou kaviarňou a bistrom (káva, čaje, domáce limonády, čapované nápoje, veľký výber alko a nealko nápojov, chutné koláče a čerstvé mňamky upečené priamo v peci).

Celý areál CCF je pod dohľadom bezpečnostných kamier, prenášajúcich LIVE obraz priamo na obrazovkách v kaviarni, kde máte vždy Vaše deti bezpečne pod dohľadom.
Od januára 2019 novinka v CCF - Hry v kocke. Hráčske pondelky, kde sa pod dohľadom skúsených lektorov deti a prípadne aj dospelí môžu zahrať spoločenské hry od výmyslu sveta. Rodičia môžu deti nechať v CCF, alebo sa pridať a zahrať spolu s nimi.

Viac o CCF >>

ccfclanok

Zdroj: detskaherna.sk

MOTOKÁRY

Mesto: Sliač
Krytá hala s dráhou na ploche 2200 m2. S profesionálnou časomierou. K dispozícii až 24 motokár od svetového výrobcu Sodi. Požičiavanie kvalitných heliem od firmy Ls2, nákrčníky pre najmenších jazdcov a rukavice v zimnom období. Bar s výhľadom na trať, kde si môžete vychutnať kávu alebo iný nealko nápoj. Skúsený personál Vám so všetkým pomôže a poradí.

Viac o Motokárach >>

23motokary2

Zdroj: motokarysliac.sk

BOUNCE PARK 17

Mesto: Banská Bystrica
Najväčší športovo zábavný park na Slovensku je určený pre všetky vekové kategórie. Na ploche 4000m2 nájdete viac ako 50 atrakcií, od trampolín, lezeckých stien, detských atrakcií až po multifunkčné ihrisko s umelou trávou, miestnosti pre organizovanie osláv, ale aj reštauráciu s kaviarňou. Pre najmenších návštevníkov je pripravený KIDS – MINI, deti sa môžu zabaviť v KIDS PARKU a pre väčšie deti a dospelých je k dispozícii celý JUMP PARK, CLIMB, GAME ZONE a mnoho iného. Pre imobilných návštevníkov je k dispozícii imobilný vstup a výťah. V BOUNCE PARK 17 radi privítajú každého návštevníka.

Viac o Bounce Parku >>

bounceclanok

Zdroj: bouncepark.sk

CINEMAX

Mesto: Banská Bystrica
Kino CINEMAX Banská Bystrica tvorí 6 klimatizovaných kinosál. Maximálny filmový zážitok umocňujú také vychytávky ako je 4D-BOX a projekcia v rozlíšení 4K. Pre deti sú pripravené špeciálne víkendové premietania pod hlavičkou Detské kino. Detské kino sa koná každý víkend s výnimkou letných prázdnin. V rámci predstavení Detského kina sa žrebuje tombola o detské knižky. Spoločnosť CINEMAX neustále pracuje na skvalitnení svojich služieb v celej sieti viac sálových kín, aby zabezpečila dokonalú spokojnosť svojich návštevníkov.

Viac o Cinemaxe >>

cinemaxbbclanok

Zdroj: cine-max.sk

BÁBKOVÉ DIVADLO NA RÁZCESTÍ

Mesto: Banská Bystrica
Bábkové divadlo na Rázcestí (BDNR) je profesionálne divadlo pôsobiace v Banskej Bystrici. Svoje diela ponúka ako aj deťom tak aj dospelým. Tvorba divadla zahrňuje inscenácie pre deti, batoľatá, mladých ľudí aj dospelých. V názve divadla "na Rázcestí" je obsiahnutý aj princíp kríženia, spájania rôznych tvorivých prístupov a prostriedkov.

Predstavenia pre deti využívajú: bábkové divadlo, animáciu, predmet/objekt, výtvarnú metaforu a široké spektrum masiek a bábok (marionety, maňušky, javajky, manekýni, figuríny, plošné bábky...). BDNR bolo v r. 2011 prvým divadlom na Slovensku, v ktorom vzniklo scénické dielo pre batoľatá. Cyklus inscenácií venovaných najmladším deťom nesie názov Batolárium, preferuje interaktívny prístup k divákom/čkam, scitlivuje na divadelnú metaforu, v plnej miere akceptuje a akcentuje hravosť a tvorivosť detí. Predstavenia pre deti od 3 rokov sa hrajú každú nedeľu o 16.00 hodine, predstavenia pre batoľatá každú nedeľu o 10.00 hodine.

Viac o BDNR >>
BDNRclanok

Zdroj: bdnr.sk

SAFARI PARK

Mesto: Banská Bystrica
SAFARI PARK je najútulnejšia detská herňa v blízkosti centra mesta. Ponúka Vám plno rôznych atrakcií, nachádzajúcich sa na dvojpodlažnej konštrukcii spolu s interaktívnou podlahou na rozvoj motorických a kognitívnych schopnosti deti. V herni poskytujú služby vyštudovaní pedagógovia, čakajú vás pohybové hry, workshopy, quizy,... V uzatvorenej spoločnosti Vám pripravia narodeninovú párty podľa vášho želania.

Na tomto mieste sa priam denne strieda úsmev, pohoda, radosť, skvelá nálada, ba aj chvíľkový relax. A to je najdôležitejšie pre rodičov, na ktorých tiež myslia a ponúkajú vynikajúcu taliansku kávičku, Cappuccino, latte, presso kávu, veľa druhov chutných čajov, rôznych nápojov a taktiež slaných, sladkých či sezónnych pochutín. Všetko to si môžu rodičia vychutnať s výhľadom na svoje ratolesti. V toaletných priestoroch sú detské nočníky, redukcie na WC prebaľovací pult s príslušenstvom. V lete je možnosť využiť vonkajšie detské ihrisko s príjemným posedením.


Viac o Safari Parku >>

prsisaf

 

STREDOSLOVENSKÉ MÚZEUM

Mesto: Banská Bystrica
Stredoslovenské múzeum v Banskej Bystrici má 3 stále expozície: Thurzov dom na Námestí SNP, kde sa nachádza klenot múzea – Zelená sieň so vzácnymi freskami z 15. storočia, Tihányiovský kaštieľ v Radvani, v ktorom nájdu návštevníci prírodovednú expozíciu Príroda stredného Slovenska a Matejov dom, ktorý ponúka mimoriadne bohatú a zaujímavú expozíciu venovanú histórii mesta Banská Bystrica. Okrem stálych expozícii múzeum pravidelne pozýva na nové spoločenskovedné a prírodovedné výstavy a podujatia pre deti aj dospelých. Obľúbené sú najmä programy „Múzeum pre najmenších“ či „Nedeľné tvorivé dielne pre deti“. Návštevu s deťmi určite neoľutujete.

Viac o SSM >>

Thurzovclanok

Zdroj: safaripark.sk

MIXILAND

Mesto: Zvolen
Mixiland detský svet je najväčšia herňa pre deti vo Zvolene a jeho okolí. Na rozlohe viac ako 1000 m2 si nájdu skvelú zábavu deti každého veku. Pre najmenších návštevníkov je priestor hneď pri kaviarni, kde sú nablízku svojim rodičom. Tu sa môžu do sýtosti vyšantiť na šmykľavke, v guličkách, na preliezke alebo so stavebnicami. Ďalej sú tu pre nich aj šliapacie autíčka, odrážadlá a elektrické motorky. Staršie deti sa zase určite potešia jazde na elektrických autách, nafukovacej prekážkovej dráhe, trampolínam,  veľkej preliezke a kolotoču. Pre malých aj veľkých je tu hra airhokej, vláčik aj bager.

V kaviarni si zaručene vychutnáte skvelú taliansku kávu, domáce limonády, panini alebo chutné koláčiky. Ak plánujete narodeninovú oslavu pre svoju ratolesť, určite stojí za to spomenúť, že v Mixilande majú na tieto účely dve krásne párty miestnosti a oslavu vám vedia pripraviť podľa vašich prianí. Pravidelne sa tu organizujú aj divadelné bábkové predstavenia, tvorivé dielne, alebo tematické noci s animačným programom a spaním v spacáku priamo medzi preliezkami.

mixilandclanok

HOLIDAYPARK

Obec: Kováčová
Holidaypark Kováčová je moderný areál, v ktorom prežijete príjemné chvíle oddychu v termálnej minerálnej vode. Pri vrte má termálna voda teplotu 48,5° C. V bazénoch vás čaká voda o teplote od 26 do 38° C. Nový Holidaypark vznikol na mieste pôvodného termálneho kúpaliska, ktoré malo dlhodobú tradíciu a tešilo sa veľkej obľube návštevníkov. Vo vnútornej časti areálu, ktorá je v prevádzke CELOROČNE, nájdete tri bazény. Počas víkendov a prázdnin zabezpečujú animácie pre deti a denne rôzne druhy cvičení vo vode.
V relaxačnom bazéne určite oceníte masážne prvky ako napríklad vodný chŕlič, hydromasážne trysky, dnový vzduchový gejzír, hojdací záliv, vodné bublinkové lehátka a iné. Detský vnútorný bazén je určený aj pre tie najmenšie deti, ktorého hĺbka je od 10 do 30 cm a teplota vody je 32 ° C. V bazéne je veselá šmýkačka - sloník. Whirlpool bazén je veľká „whirlpoolka“ až pre 16 osôb. Tobogán s dĺžkou 60 m má nástup aj dopad vo vnútornej časti Holidayparku, takže zábavu pri jazdách v ňom si môžete užiť počas celého roka. Rovnako celoročne je k dispozícii aj vonkajší sedací bazén s teplotou 38 stupňov Celzia. 

Viac o Holidayparku >>

holidayclanok

Zdroj: holidaypark.sk

3D MIX VIRTUÁLNA REALITA

Mesto: Zvolen
Chcete zažiť nevšedný zážitok? Túto možnosť vám ponúka 3D MIX vo Zvolene. Pomocou najmodernejšej digitálnej technológie HTC Vive sa prenesiete do sveta virtuálnej reality, ktorý by ste inak nezažili. Simulátor závodného auta poteší nejedného malého či veľkého pretekára. Virtuálna realita je zábava pre celú rodinu, možnosť hrať dvaja naraz - multiplayer.

Môžete preniknúť až za hranicu vašej predstavivosti. Stačí si nasadiť okuliare a rozhliadnuť sa okolo seba - ocitnete sa vo virtuálnom svete, ktorý vás úplne obklopí a pohltí. Zahráte si hry, ktoré vám spolu s technikou dokonale obalamutia mozog a vy do okolitého prostredia smiete priamo zasahovať, občas ho dokonca ovládnuť. Možnosť usporiadať párty, rodinné oslavy alebo súkromné večierky. V ponuke sú aj denné detské tábory. 3D MIX vám poskytne príjemný adrenalínový zážitok vo vašom súkromnom či inom priestore.

Viac o 3D MIX >>

3Dclanok

Zdroj: 3dmix.sk

X-ARÉNA 

Mesto: Zvolen
X aréna je miesto pre deti, ale aj dospelých. Na ploche viac než 800m2 si užijete množstvo relaxu a zábavy. Poloha v centre mesta a bezproblémové parkovanie robí našu arénu ideálnym miestom pre vaše narodeninové oslavy či firemné večierky. Technológia EVO 6 ako jediná na Slovensku. 
Pre tú najlepšiu zábavu tu nájdete Laser game, Laser Tag, virtuálnu realitu, závodný simulátor či X-zónu pre deti s množstvom aktivít zameraných na rozvíjanie zručností, logického myslenia a jemnej motoriky.  Samozrejmosťou je štýlová kaviareň s domácimi koláčmi a tortami.

Viac o X ARÉNE >>
arenazv

Zdroj: xarena.sk

LESNÍCKE A DREVÁRSKE MÚZEUM

Mesto: Zvolen
LDM vo Zvolene je špecializovaným múzeom s celoslovenskou pôsobnosťou v oblasti múzejnej dokumentácie lesníctva a drevárstva a zároveň dokumentuje i vývoj prírody a spoločnosti vo zvolenskom regióne. Poslaním múzea je zhromažďovať, vedecky spracovávať zbierkové predmety a ako súčasti kultúrneho dedičstva ich uchovávať a prezentovať, aby prispeli k poznaniu vývoja prírody a spoločnosti. Vo svojich fondoch z lesníctva, drevárstva, mykológie, histórie, archeológie, numizmatiky a národopisu má vyše 51 000 predmetov.

LESY Slovenskej republiky, š. p., Lesnícke a drevárske múzeum vo Zvolene pravidelne predstavuje širokej verejnosti jedného z významných zástupcov fauny našich lesov. V niekoľkoročnej sérii výstav po témach Medveď hnedý, Vlk dravý a Diviak lesný prišiel na rad momentálne najmenší zástupca čeľade jeleňovitých - Srnec lesný. Výstava je vhodná pre návštevníkov všetkých vekových kategórií.

Viac o LDM >>

ldmzv

Zdroj: sdetmi.com

SLOVENSKÉ MÚZEUM MÁP


Vyskúšať si, ako sa pripravujú mapy, alebo vytvoriť svoj vlastný model krajiny. Aj to môžete zažiť v obci Kynceľová pri Banskej Bystrici, kde sprístupnili Slovenské múzeum máp. Je ojedinelé aj v rámci strednej Európy. Múzeum predstavuje nielen bohatú minulosť a výnimočnú súčasnosť kartografie na slovenskom území, ale aj tradičné i moderné postupy a technológie, ktorými sa mapy vytvárajú. Je prvým a jediným miestom na Slovensku, kde sa môžete stretnúť s tzv. Pieskovým modelom krajiny s rozšírenou realitou, ktorý je zážitkovou vzdelávacou pomôckou, využívajúcou najmodernejšie digitálne technológie.

Viac o Múzeu máp >>

Muzeummapclanok

Zdroj: muzeummap.sk

BYSTRIANSKA JASKYŇA

Obec: Bystrá
Bystrianska jaskyňa je najväčšou jaskyňou južnej strany Nízkych Tatier. Nachádza sa v Bystrianskom krase v južnej časti Národného parku Nízke Tatry, pri obci Bystrá. Známa je pozoruhodnými skalnými tvarmi a vývojom podzemných priestorov, výskytom sintrovej výplne, ako aj priaznivými klimatickými podmienkami na speleoterapeutickú liečbu. Prehliadkový okruh má dĺžku 580 m a trvá 45 min,, je takmer bez prevýšenia (26 schodov).

Jaskyňa bola vytvorená tektonicko-eróznou činnosťou a modelovaná podzemným tokom, ktorý momentálne preteká jaskynnými priestormi v hĺbke 15 až 20 m pod úrovňou prehliadkovej trasy. Počas prehliadky môžete vidieť tri priepasti s hĺbkou okolo 20m a jaskyňa je zaujímavá rôznorodosťou priestorov na prehliadkovom okruhu.

Viac o Bystrianskej jaskyni >>
Bystrianskaclanok

Zdroj: ssj.sk, autor: Michal Rengevič

 

Komentáre Napíšte užívateľskú recenziu

  • Olina 06.01.2023, 08:04

    Cinemax v BB - najlepší na SLovensku, vždy čisto a kvalitný personal a chutný popcorn :D

  • Monika 29.12.2022, 20:52

    Babkove odporucam

  • Anna 22.12.2022, 11:40

    cenovo dostupné

  • Julka 08.12.2022, 23:14

    Mixiland odporúčam - lepšie raz vidieť ako 100raz počuť

  • Lenka 02.12.2022, 12:34

    X-arena, Jumping aréna, Laser game, SNM..všetko oblúbené miesta našich detí. Opäť super článok. Ďakujeme.

  • Janka 26.11.2022, 18:05

    Odporúčam X-arénu ako super miesto pre deti. Prekvapil ma milý personál, ochotný všetko vysvetliť. Nebýva to všade zvykom.

  • zuzana 10.12.2019, 16:33

    Bábkové divadlo na rázcestí je naša srdcovka, páči sa mi ako to robia so srdcom

  • Ľuboslav 03.12.2019, 14:21

    Odporúčam stredoslovenské múzeum, kde sme si prišli na svoje všetci, deti si vyskúšali zručnosti v tvorivých dielňach a my dospeláci sme obdivovali históriu Banskej Bystrice

  • Hana Nemešová 23.11.2019, 16:24

    Môžem povedať, že si tu vždy nájdeme kiečo zaujímave, či už sú to nápady na tvorenie alebo inšpirácie na výlety nielen po Slovensku...

RSS kanál pre komentáre na tejto stránke | RSS kanál pre všetky komentáre

Napíšte komentár