02. 06. 2024 Xénia

Experiment umenie v KHB

19.11.2015 Autor: Simona, Foto: kunsthallebratislava.sk
Termín: 09.12.2015 a ďalšie Mesto:Bratislava Zdroj:stránka organizátora

Máš 14 až 18 rokov a zaujímaš sa o súčasné umenie? Máš vo svojom okolí kamarátov s podobnými záujmami? Rozmýšľaš o štúdiu na umeleckej škole, alebo ťa jednoducho iba baví byť tvorivý? Práve pre teba rozbiehame cyklus Domu umenia/Kunsthalle Bratislava

euEXPERIMENT UMENIE
Na pochopenie súčasného umenia neexistuje jeden klúč. Niekedy sa nám diela v galériách zdajú nepochopitelné a šialené. To preto, že umenie dnes nemá hranice rámu, sochárskeho kameňa, či galérie, ale vytvára si nové formy a využíva nové technológie. Umelci uplatňujú vlastné autorské techniky, do diel skrývajú významy a súčasné témy týkajúce sa aj nás, našej spoločnosti a dnešnej doby. Odhaľme spolu jazyk súčasného umenia a zaexperimentujme si s novými technológiami,a zistime, o čom je umenie a čo všetko dokáže.

ČO PONÚKAME? UMENIE – ZÁBAVU - NOVÉ ZRUČNOSTI - SPOZNANIE 'ŽIVÝCH UMELCOV' – KONTAKTY
Volnočasový pravidelný cyklus programov má formu rozprávania o umení, aktivít, diskusií a workshopov so súčastnými umelcami. Hneď na začiatok, na aktuálnej výstave Jána Mančušku preskúmame médium filmu, s ktorým experimentujú mnohí umelci. Kedy? Programy sa konajú dvakrát mesačne, v stredy od 17 do 18.30 h. a prebiehať bude od novembra 2015 do júna 2016. Začíname 25.11. 2015 o 17 h., pokračujeme 9.12. a v roku 2016 opäť. Tešíme sa na špeciálne na teba. Pozor - počet miest je limitovaný :-)

KDE? Programy organizuje Dom umenia/Kunsthalle Bratislava, novej galérii, zameranej na súčasné umenie. Nachádza sa na Nám. SNP 12, priamo v centre Bratislavy.

AKO? Pozvi aj kamarátov a prihlás sa do 20. 11. 2015 na adrese: vzdelavanie@kunsthallebratislava.sk (Mgr.Art Lucia Kotvanová)

ZA KOĽKO? Prvé tri programy cyklu sú zdarma, ďalšie budú spoplatnené symbolickou sumou 3 euro za program. Tešíme sa na Vás!

euf

Napíšte komentár