29. 05. 2024 Vilma

Rodinná dovolenka za rekreačný poukaz

Autor: MS, Sponzorovaný obsah
Termín: 29.05.2024 a ďalšie Mesto:Celá SR Zdroj:stránka organizátora

Denne letne tabory cover

Už od roku 2019 platí na Slovensku zákon o rekreačných poukazoch. Ich cieľom je pomôcť lokálnemu turizmu. Ako preukazy môžete minúť v praxi a kde si takýto poukaz môžete uplatniť? Pripravili sme pre vás tipy na rodinné pobyty, v rámci ktorých si to užijete všetci na maximum a budete si môcť uplatniť aj rekreačný poukaz.
Užite si vašu dovolenku výhodnejšie!

Čo je to rekreačný preukaz?

Ako rekreačný preukaz môžeme chápať príspevok zamestnávateľa na rekreáciu, dovolenku, či tábor, s cieľom podporiť turizmus na Slovensku. Príspevok môže byť hradený formou spätného vyplatenia časti sumy do výplaty alebo formou rekreačného poukazu (plastová kartička podobná kreditnej karte) vydaného treťou stranou (napríklad Doxx, Edenred) a poskytnutého zamestnávateľom.

Aká je výška príspevku?

Zamestnávateľ je povinný prispievať zamestnancovi na rekreáciu v sume 55 % výdavkov na rekreáciu, najviac však v sume 275 eur za kalendárny rok (príklad: idete s rodinou na víkendový pobyt s polpenziou do Tatier v hodnote 400€. Zamestnávateľ vám uhradí 55% zo sumy rekreácie, v tomto prípade 220€, zvyšných 45% vo výške 180€ si hradíte sami). V prípade, že si neminiete maximálnu výšku hradenú zamestnávateľom, máte možnosť využiť úhradu aj viacnásobne, až do výšky 275€ max. Viac o rekreačných poukazoch a ich uplatňovaní sa dočítate v našom článku. Na rekreačný príspevok majú nárok dokonca aj mamičky na materskej, prečítajte si viac.


Dovolenkové pobyty za rekreačný poukaz si môžete uplatniť napríklad tu:

 

Užite si s deťmi voľno vo Wellness hoteli Čertov

Lazy pod Makytou, Trenčiansky kraj

Dovolenky Certov

Zdroj: certov.eu

Vaše rekreačné poukazy môžete uplatniť aj napríklad v krásnom wellness hoteli Čertov, kde v rámci hodnoty poukazu získate:

  • Prázdninový pobyt na min. 2 noci do konca augusta 
  • polpenzia
  • vstup do bazénov a wellness
  • Jedno dieťa do 3 rokov grátis
  • A dieťa do 10 rokov doplatok 100€ za 2 noci

Alternatívu k hotelu predstavujú Chatky čertík, kde v hodnote poukazu získate:

  • Pobyt na 3 noci pre rodinu s deťmi (max 5 osôb) v nových chatkách čertík bez stravy, denný vstup do bazénov a sáun v cene pobytu.

button2


Pobyt v čarovnom Starom Hostinci s nádychom dávno zabudnutej histórie

Svätý Anton, Banskobystrický kraj

hostinec

Zdroj: staryhostinec.sk

Penzión Starý Hostinec je ubytovanie, ktoré starším vráti spomienky a malým dopraje zažiť čaro dávno
zabudnutého. Aj tu si môžete uplatniť rekreačné poukazy, kde vás čaká:

  • nielen prázdninový pobyt v rodinných izbách na min. 2 noci
  • ubytovanie v tradičnom folklórnom štýle
  • stravovanie podľa výberu s domácou kuchyňou
  • zľavnené vstupné do Múzea Svätý Anton a virtuálnej prehliadky CESTA v čase
  • detské ihrisko
  • parkovanie, wifi

Ubytovanie aj so štvornohými členmi rodiny, psy a mačky sú u nás vítané.

button2


Rodinný penzión Aurélia - ubytovanie v srdci Donovalov

Donovaly, Banskobystrický kraj

aurelia

Zdroj: 

Penzión Aurélia*** v srdci Donovalov vás v rámci rekreačného poukazu rád uvíta a ponúka:
  • miesto v centre Donovalov a pritom pod lesom
  • prázdninový pobyt s raňajkami na 4 noci
  • dieťaťu bez požiadavky na vlastné lôžko hradíte len raňajky
  • každý deň 0,3 čapovaný nápoj pre každého člena posádky
  • k dispozícii vám je záhrada s ihriskom a altánkom, čitáreň s knižnicou, mini-pingpong v apreski bare, malý detský kútik a slnečný podstienok
  • drobná pozornosť pre každé dieťa
  • veľmi radi vám poradia s programom, nudiť sa určite nebudete :). 
Pri rezervácii využite heslo “sdetmi”. 

 

button2


Apartmánový hotel Hrebienok Resort **** priamo v srdci Vysokých Tatier

Starý Smokovec, Prešovský kraj 

majove vikendy

Zdroj: hrebienok-resort.sk

Konečne slniečko zalialo aj Tatry. Zober rodinku a poď k nám do srdca Starého Smokovca pod Hrebienok deti do 12 rokov sú u nás teraz zdarma. Máme pre vás úžasné rodinné apartmány s kuchynkou a obývacou časťou 50 -120 m2 podľa vášho výberu. S láskou pripravené domáce raňajky v dvoch skvelých reštauráciách.  Detské kútiky von i vnútri. Neuveriteľných 8 reštaurácií a rôznymi kuchyňami. Exteriérový bazén na  terase hotela a wellness zónu.  Užijete si pobyt s Vašou rodinkou v srdci tatranskej prírody, len na skok od stanice zubačky na Hrebienok, či zastávky pozemnej električky do celých Tatier. Doprajte si zážitky s množstvom zliav do okolitých atrakcií pre celú rodinu. Zabavte sa a užite si  práve u nás. Ak niečo zabudneš máme tu aj obchody módnych a športových značiek, požičovne a ďaleko viac. Tešíme sa na vás.

button2

 


Rodinný rezort Holiday Village Tatralandia ponúka komfortné ubytovanie celoročne

Liptovský Mikuláš, Žilinský kraj

Dovolenky 2 700x400 3

Zdroj: tatralandia.sk

Ubytujte sa v chatovom rezorte Holiday Village Tatralandia a užite si súkromie so svojou rodinou v súkromných chatkách či apartmánoch. Do vodného parku Tatralandia dostanete neobmedzené vstupy a okrem toho môžete navštíviť aj Keltský saunový svet. Ak sa vám to zdá málo, tak vedzte, že môžete s lístkami na lanovky v cene pobyty preskúmať Nízke či Vysoké Tatry. Ak si aj na dovolenke neviete odvyknúť od varenia, poteší vás vybavená kuchynka s jedálenskou zostavou a možnosť ubytovania sa bez stravy.

button2


Obľúbený rodinný Hotel Bešeňová s celoročným vstupom do vodného parku

Bešeňová, Žilinský kraj

Dovolenky 2 700x400 4

Zdroj: besenova.com

Užite si dovolenku v obľúbenom rodinnom Hoteli Bešeňová a získajte od nás neobmedzené vstupy do vodného parku Bešeňová počas celého pobytu pre celú rodinu. Zabávajte sa celý deň na toboganoch, oddychujte v bazénoch alebo zrelaxujte vo wellness & spa Harmónia a doprajte vášmu telu a mysli dokonalý odpočinok. Okrem toho môžete vyraziť aj do hôr. K pobytu získate aj lístky na lanovky platné vo Vysokých Tatrách či v Jasnej. Spoznávajte s nami krásy Liptova, u nás rozhodne nuda nehrozí.

button2


Zbaľte celú rodinku a užite si pobyt v Grand hoteli Permon**** alebo v hoteli Pieris***

Podbanské, Žilinský kraj

400x700px 2

Zdroj: podbanskeresort.sk

Rezort s úžasnou atmosférou nachádzajúci sa v srdci Tatier. Výhľad na Kriváň a krásne prostredie očaria na prvý pohľad. Samotná poloha komplexu Podbanské Resort je zárukou relaxu – a to aj aktívneho.

Bezstarostné chvíle, rodinná pohoda, lahodné jedlo, wellness, krásny vodný svet pre deti, vonkajšie detské ihrisko, detský kútik vybavený kvalitnými hračkami, skvelý animačný program a tematické akcie, bohatá sieť turistických chodníkov a cyklistických trás, prechádzky čarovnými lesnými cestičkami s krásnymi drevenými sochami tatranských zvieratiek a lesných škriatkov a nezabudnuteľné zážitky vás čakajú jedine na Podbanskom.

Podbanské Resort poskytuje neobmedzené možnosti, ako si naplno užiť rodinnú dovolenku či víkendový pobyt. Nájdete v ňom to, čo vám v dnešnom uponáhľanom svete chýba. 

button2


Kid´s friendly Hotel Akvamarín priamo vo vodnom parku Bešeňová

Bešeňová, Žilinský kraj

Dovolenky 2 700x400 5

Zdroj: besenova.com

Počas vášho pobytu u nás má neobmedzené vstupy do vodného parku Bešeňová celá rodina v cene a tiež vstupy do saunového sveta Harmónia, kde môžete očakávať saunové rituály. Okrem toho môžete vyraziť aj do hôr. K pobytu získate aj lístky na lanovky platné vo Vysokých Tatrách či v Jasnej. Priestranné izby s kuchynským kútom a dobré jedlo vám vytvorí skvelé zázemie pre zážitky vo vodnom parku aj mimo neho a večer sa deti môžu zabaviť pri aktivitách v hoteli len počas vybraných termínov. Neváhajte, a užite si dovolenku v termálnom srdci Liptova - Bešeňová.

button2


Rodinný rezort Gothal, miesto na relax pre celú rodinu

Liptovská Osada, Žilinský kraj

Dovolenky 2 700x400 2

Zdroj: gothal.sk

Rodinný rezort Gothal Liptovská Osada na rozhraní Veľkej Fatry a Nízkych Tatier, iba 12 kilometrov od Donovál a len 2,5 hod. od Bratislavy a Košíc, na jednom mieste ponúka všetko pre neopakovateľnú rodinnú dovolenku - veľkorysý vodný svet s 3 bazénmi, wellness s 3 saunami, masáže, beauty a relax služby, športové aktivity a množstvo zábavy pre deti - animačné programy s maskotom počas prázdnin, detský hrad pri detskom bazéne, detský kútik (> 100 m2), 2 vonkajšie detské ihriská s mini-žeriavom, elektrické autíčka, či zimné klzisko. Čaro pobytu umocní ubytovanie v liptovských plne komfortne vybavených chalupách, v priestranných apartmánoch, alebo v útulných izbách penziónov a polpenzia podávaná v kolibe.

Rezort celoročne ponúka špeciálne pre rodiny hneď 3 rôzne pobytové balíky s polpenziou vyskladané tak, aby ste získali maximálny príspevok od zamestnávateľa. Na výber je Rodinný balík na rekreačný poukaz pre 2-, 3- alebo 4-člennú rodinu. Balíky sú doslova nabité benefitmi ako neobmedzený vstup do bazénov a sáun, masáž, detský kútik, fitness či bowling zdarma, free pizza a welcome drink.  

S rekreačným poukazom za takýto pobyt plný extra služieb v hodnote 500 Eur zaplatíte iba 225 Eur. Ak vám žiadny z týchto balíkov nevyhovuje, rekreačný poukaz si môžete uplatniť na akýkoľvek pobyt v Gothale.

button2

 

Napíšte komentár