27. 04. 2024 Jaroslav 20°C Polooblačno

Pozorovateľňa vtáctva v Čunove

Autor: Simona, Foto: sdetmi.com
Adresa:Bratislava - Čunovo Telefón:- www:stránka organizátora
Hodnotenie:

V Čunove vieme o dvoch pozorovateľniach vtákov - jedna známejšia, priamo na Dunaji o ktorej píšeme v článku Rozhľadňa Hrušovská zdrž v Čunove a druhá menej známa, ktorú vám predstavíme v tomto článku. Obe sú krásne a deti si výlet určite užijú!

Pozorovateľňa vtáctva v bratislavskej mestskej časti Čunovo patrí k tým jednoduchším výletom, ktoré zvládnete aj s menšími deťmi. Nenáročná prechádzka spojená s pozorovaním vodného vtáctva zabaví deti a vy strávite pekný čas spolu v prírode. Upozorňujeme, že terén nie je vhodný pre kočík.

Ak nepoznáte Čunovo, odporúčame si zadať do navigácie miestny kostol. Tam zaparkujte a vydajte sa poľnou cestou, ktorá vedie poza miestny cintorín (cez rampu). Po pravej strane môžete prakticky od začiatku sledovať miestnu faunu a flóru, my sme mali šťastie na labute a žaby :)

Približne po 200-300 metroch odbočíte doprava na vyšliapaný chodník pomedzi trávu, prejdete lávkou ponad vodu a po ľavej strane zbadáte pozorovateľňu vtáctva. Nemôžete sa stratiť :)

IMG 20200411 093002739 HDR

Zdroj: sdetmi.com

My sme s deťmi vyrazili skoro ráno, aby sme si užili prebúdzajúcu sa prírodu, bez ľudí a sami mohli pozorovať miestne vodné vtáctvo. Mali sme šťastie na rybáriky, labute, či iné zaujímavé vzdušné tvory :)

Odporúčame sa prejsť aj ďalej, po rovinke sa dostanete k miestnym mokradiam plných zaujímavých živočíchov.

IMG 20200411 093025632 HDR

Zdroj: sdetmi.com

Mapa: N 48° 2′ 12″ E 17° 11′ 51″

Mapa sa nahráva...

Komentáre Napíšte užívateľskú recenziu

  • Michael 07.01.2022, 22:11

    Radi sem chodíme, videli sme aj rybarikov.

RSS kanál pre komentáre na tejto stránke | RSS kanál pre všetky komentáre

Napíšte komentár