24. 04. 2024 Juraj 10°C Dážď

Tipy kam s deťmi v Prešove

Autor: Zuzka, Foto: Stránky jednotlivých zariadení
Adresa: - Čas: - Telefón: - E-mail:info@sdetmi.com www:stránka organizátora
Hodnotenie:

1. ZA ZÁBAVOU 

 

JUMP IT UP - trampolínové centrum 

jump arena

Zdroj: Jump It Up Prešov

Nové, jediné trampolínové centrum na východnom Slovensku, kde nájdete trampolíny rôznych tvarov, veľkostí a sklonov. Trampolíny sú vhodné pre deti od 4 rokov, ale aj dospelých.  Nájdete tu aj basketbalové koše v dvoch výškových úrovniach pre väčších aj menších basketbalistov, taktiež najväčší AirBag na Slovensku, kde zažijete adrenalín, vďaka voľnému pádu na nafukovaciu podušku s rozmerom 6x6m. V kaviarni si vychutnáte kávu, nápoje, pizzu a popritom sleduejete vaše ratolesti. Deti ocenia aj stolný futbal, hokej, či basketbal. Pre najmenších je k dispozícií detský kútik s hračkami a mini trampolínou. Možnosť rezervovať si aj celú Arénu na nezabudnuteľnú narodeninovú oslavu! 

Viac informácií >> 


Relax Park Košariská - rodinné centrum

Dovolenky

Zdroj: Relax park Košariská

Rodinné centrum Relax Park Košariská v Dulovej vsi pri Prešove ponúka oddych pre rodičov a bohaté vyžitie pre deti. Nájdete tu športovo - relaxačnú zónu, kde sa zabavia detičky, mládež, ale aj dospelí. Pre deti je k dispozícii detské workout ihrisko, domčekovo, minigolfové ihrisko, ihrisko pre najmenších, bludisko. Počas sychravého počasia sa deti vyšantia v detskej indoor herničke a počas zimy na  klzisku v exteriéri. Vychutnať si kávu alebo chutné jedlo je možné v kaviarničke a reštaurácii. Rela Park je  DOG FRIENDLY prevádzka a uvítajú aj 4-nohých zákazníkov.  

Viac informácií >>


Escape room Prešov - Paniq

dracula unikova hra presov

Zdroj: escaperoom.presov.sk

Paniq room v Prešove preverí Vaše logické myslenie a tímového ducha! Dokážete sa prelúskať hlavolamami a dostať sa z tajomnej miestnosti v časovom limite?   Vašim najväčším úhlavným nepriateľov bude už spomínaný čas. Na vyslobodenie a vyriešenie všetkých neľahkých hlavolamov máte iba 60 poprípade 70 minút!  Míňajúcim sa časom sa vo vašich žilách rozprúdi adrenalín, ktorý sa bude neustále zvyšovať. Hru môže hrať 2-5 hráčov. Nezáleží na pohlaví, veku či výzore. Väzňom v escape room sa môže stať ktokoľvek. V prípade, že sa do únikovej izby chcú zapojiť aj deti mladšie ako 14 rokov, je potrebná prítomnosť dospelej osoby.  Krásou celej hry je, že bez spolupráce a komunikácie je viac ako pravdepodobné, že ostanete uväznení.  

Viac informácií >>


Soľná jaskyňa v Prešove

5248388 4b5e5b

Zdroj: Soľná jaskyňa v Prešove

Soľná jaskyňa je miesto s rozprávkovým interiérom a blahodarným pôsobením na telo a dušu človeka. Nezvyčajná atmosféra tejto jaskyne navráti človeku zdravie, vitalitu a dobrú náladu. Nájdete ju priamo v centre Prešova. Je to umelo vytvorená jaskyňa, použitá je soľ z Mŕtveho a Červeného mora, z himalájskych ložísk a z poľských soľných baní. V jaskyni vzniká intenzívna mikroklíma, ktorá je porovnateľná s klímou v prímorskej oblasti. Obsahuje vysokú koncentráciu mikročastíc soli s obsahom jódu, brómu, draslíka, horčíka, vápnika, železa a ďalších prvkov. Jaskyňa je akusticky dokonale izolovaná, liečebné pobyty sú sprevádzané relaxačnou hudbou špeciálnym osvetlením, ktoré využívajú  princípy muzikoterapie a  kolorterapie. Pre deti sú nachystané hračky, formičky,bagre, s ktorými sa za sprievodu relaxačnej hudby alebo prerozprávaných rozprávok zabávajú. 
Veríme, že každý, kto ju raz navštívi, bude sa do nej rád vracať.

Viac informácií >>

Lanové centrum

lanove

Zdroj: Lanové centrum outdoor park Prešov

Lanové centrum je komplex lanových prekážok umiestnených v rôznej výške podľa vekových ketegórií. Pre deti od 3 rokov je k dispozícii špeciálna zabezpečená lanová dráha, nízko nad zemou LANÁČIK (deti sa tu môžu bezpečne pohybovať bez doprovodu).  Väčšie deti môžu prekonávať komplex nízkych lanových prekážok. Deti od 12 r. a dospelí zasa prekážky vo výške 8 až 10 metrov nad zemou. Súčasťou areálu je lezecká stena, šatne, sprchy a tiež kaviareň s veľkou terasou. Možnosť usporiadať detské oslavy. V lete ponúkajú aj denné detské tábory. Súčasťou komplexu je aj lezecké centrum Bouldrovka, kde môžu deti liezť pod dohľadom inštruktora aj počas zimných mesiacov.

Viac informácií >>


Detský kútik DANYS

danys

Zdroj: Detský kútik Danys

Hoci sa to na prvý pohľad nezdá, detský kútik DANYS vôbec nie je iba pre deti :). Je stvorený pre rodičov, ktorí si potrebujú nakúpiť alebo si dať malú pauzu od svojich detičiek a zároveň chcú mať pocit, že sú v bezpečí. Detský kútik v OC Max je interiérové ihrisko pre deti, ale zároveň si tu môžte dať kávičku či  čokoládu. Ak plánujete vyraziť na nákupy, Vaše deti určite nenechávajte doma a príďte spoločne s nimi navštíviť zábavno-obchodné centrum MAX v Prešove a v ňom detský kútik DANYS .

Viac informácií >>


Detská izba a ihrisko Plaza Beach Resort

detska izba

Zdroj: Plaza Beach Resort

Detská izba - pre hostí Plaza Beach Resortu a hlavne ich ratolesti je počas celého roka otvorená veselá, farebná detská izba. Rodičia si tak môžu vychutnávať skvelé jedlo, či kávu a svojich drobcov majú stále na očiach v izbe, ktorá je  priamo v reštaurácii a je vybavená bezpečnostnou gumenou podlahou, veľkou tabuľou, televízorom a kopou hračiek.
Detský raj – Súčasťou tohto exotického komplexu je aj exteriérové detské ihrisko – Detský raj, ktoré je vybavené rôznymi  šmýkačkami a trampolínou. Areál je postavený tak, aby ste na svoje deti dobre videli. Otvorený je od apríla do októbra od 10.00-19.00 hod. Vstup za dieťa je 0,50€.

Viac informácií >>


Interiérové ihriská 

  • Fundiland - interiérové ihrisko

  • Interiérové ihrisko Safari park v Prešove

  • Brumik na 2ke - kaviareň s detským interiérovým ihriskom

Centrá pre deti

Ďalšie miesta, ktoré môžu zaujať

2. DO PRÍRODY

 

Náučný chodník Kvašná voda

kvasnavoda4 full

Zdroj: severovychod.sk

Náučný chodník Kvašná voda vedie prímestskou časťou Prešova – lesoparkom Cemjata. Trasa náučného chodníka je 3,7 km dlhá. Na trase sa nachádza 9 zastávok. Na kažždej zastávke je osadený drevený panel s textom, ktorý informuje návštevníkov o faune, flóre, o minulosti Kvašnej vody, geomorfológii aj o ako aj o Školských lesoch v Prešove. Na trase sú lavičky studničky, mostíky, ohniská, ktoré spríjemňujú prechádzku. Vhodné pre všetky vekové kategórie.

Viac informácií >>


Lodenica Sigord

sigord 2

Zdroj: Lodenica Sigord

Priehrada Sigord sa nachádza neďaleko mesta Prešov a je to príjemné miesto, ako stvorené na prechádzky s rodinou. V lete je možné sa člnkovať, v zime sa plocha využíva na korčuľovanie. Okrem samotnej vodnej plochy je zaujímavé aj okolie, ktoré je ako stvorené na príjemné prechádzky s možnosťou posedieť si na lavičkách, ktoré sú osadené okolo jazera. Nechýbajú ohniská, kde je možnosť si s deťmi opekať. Počas celého roka sa tu konajú rôzne zaujímavé podujatia, ako napr. šarkaniáda, MDD, divadelné predstavenie, koncerty...

Viac informácií >>

HRADY

3. ZA VODOU

Plaza Beach Resort

plaza1

Zdroj: Plaza Beach Resort

PLAZA BEACH RESORT je jedinečné a exotické miesto v Prešove, kde sa budete cítiť ako na dovolenke pri mori.  Otvorené je počas letnej sezóny (jún – september) v prípade priaznivého počasia. Architektonické stvárnenie, palmy, plážové postele a ležadlá pre každého návštevníka ho odlišujú od bežných kúpalísk. V  teplom detskom bazéne s novými atrakciami môžu deti zažívať tajomstvá skalného hradu s vodnými šmýkačkami. Pre aktívnych hostí je tu tenisový kurt, stolný tenis, či plavecký bazén. V piatky, pri priaznivom počasí  je možné aj večerné kúpanie. Nechýba kvalitné jedlo a občerstvenie. Súčasťou  komplexu je aj exteriérové detské ihrisko Detský raj a v reštaurácii je počas celého roka otvorená veselá detská izba. Rodičia si tak môžu vychutnávať skvelé jedlo, či kávu a svojich dobcov majú stále na očiach.
VIAC INFO TU >>

 

4. ZA KULTÚROU


Kino

Divadlo

 

5. ZA HISTÓRIOU 

Múzeá

 

  • Solivar v Prešove - je národná kultúrna pamiatka, kde sa deti zoznámia s procesom ťažby a výroby soli. Nachádza sa tu aj soľná jaskyňa, ktorá napomáha pri liečení rôznych chôrob.
  • Tripolitana - je pôvodné krajské múzeum v Prešove dnes Rákociho palác. Nájdete tu 5 expozícií, ktoré sa venujú ľudovej kultúre, numizmatike, zbraniam, neživej prírode, opálu a deti azda najviac ocenia zbierku hasičskej techniky.

Komentáre Napíšte užívateľskú recenziu

  • Božena 21.12.2021, 23:04

    Odporucam divadlo Jonasa Zaborského

  • Michal 19.12.2021, 13:38

    Naučný chodník môžem odporúčiť. Len treba mať šťastie aj na počasie.

  • Vlasta 13.12.2021, 07:20

    Kedze byvame v presovskom kraji, navstevujeme tu rozne miesta. Lanove centrum a trampolinove centrum su super a samozrejme v lete Plaza beach.

  • Adriana 26.11.2021, 19:26

    Nedaleko Presova mame rozne nadherne prechadzky. Odporucam prechadzku na Cemjate.. Uz sme tam raz boli, ale dali sme kratky okruh, teraz sme nevedomky dali ten najdlhsi

  • Michaela 07.01.2020, 12:23

    Z toho, čo je tu som vyskúšala s deťmi skoro všetko, ja za seba odporúčam Safari park.

  • Monika Kubíniová 03.01.2020, 12:59

    Už viackrát sme navštívili Lanové centrum, syn mal super zážitok z výšky pri prekonávaní prekážok, a my zo zeme ako pozorovatelia. V Prešove sme navštívili Solivar, vystúpili sme na vežu kostola, aj synagógu sme videli. Pekne mesto, radi sa doň vraciame.

  • Nikola 02.01.2020, 14:23

    Prešovský Cinemax patrí k obľúbeným miestam, ktoré využívame počas dlhých víkendov. Sme tam už ako doma

  • mibe1004 26.12.2019, 11:49

    Safari park je užasny deti sa v nom vyšantia do sytosti

  • Dana Ďuraková 01.12.2019, 20:18

    Boli sme v interiérových ihriskách všetko ok len nemalo by sa ešte doplácať za každú začatú hodinu pretože si tam človek zaplatí za snack aj napoje...

  • Ludmila Vanova 26.11.2019, 22:46

    V clanku je zhrnute vsetko podstatne, dobra pomocka pre rodicov, ktorych deti oblubuju detske indorove ihriska :)

RSS kanál pre komentáre na tejto stránke | RSS kanál pre všetky komentáre

Napíšte komentár