19. 03. 2024 Jozef 11°C Skoro jasno

Letné kúpaliská v Banskobystrickom kraji

Autor: Annie, Foto: Webové stránky miest a kúpalísk
Adresa: Telefón: www:stránka organizátora
Hodnotenie:

kupka

Najlepším osviežením v týchto horúcich letných dňoch je bezpochyby kúpanie. Nechajte sa inšpirovať našim prehľadom letných kúpalísk v Banskej Bystrici a okolí.

Holidaypark Kováčová

Nový Holidaypark vznikol na mieste pôvodného termálneho kúpaliska, ponúka oddych v príjemnej termálnej vode celoročne. K dispozícii je 5 vonkajších a 3 vnútorné bazény. Tobogán s dĺžkou 60 metrov má nástup aj dopad vo vnútornej časti Holidayparku, takže zábavu pri jazdách v ňom si môžete užiť počas celého roka aj v nečase. Pri vonkajšom detskom bazéne sa nachádza detské ihrisko, na ktorom sa vyšantia menšie aj väčšie deti. V areáli sa nachádzajú aj dve ihriská pre plážový volejbal.

Viac >>> ☺

bbkup14

Zdroj: holidaypark.sk


Letné termálne kúpalisko Sliač

Bazény na letnom termálnom kúpalisku Sliač sú napúšťané vodou z Kúpeľného prameňa, využívanou na liečebné účely. Bazény sú prietokové, takže voda do nich priebežne prúdi a odteká. Detský bazén sa vypúšťa a čistí denne.

Viac >>> ☺

bbkup2

Zdroj: spa-sliac.sk


Plážové kúpalisko Žiar nad Hronom

Návštevníci si počas tejto letnej sezóny môžu okrem tradičného bazénu užiť nový 43 m tobogan aj novú letnú terasu a malé detské ihrisko. Deti sa opäť môžu tešiť aj na detský bazén s vyhrievanou vodou, vodným hríbom a chrličmi vody. Veľký bazén mušľovitého tvaru je rozdelený na plaveckú a neplaveckú časť. 

Viac >>> ☺

bbkup5

Zdroj: ziar.sk


Kúpalisko Dudinka Dudince

V areáli sa nachádzajú 4 bazény, tobogán, šmýkačka, lehátka, slnečníky, 2 bufety, hygienické zariadenia, šatne, ihrisko na plážový volejbal, betónové ihrisko na rôzne druhy športov, detské ihrisko. Vôkol kúpaliska je krásna príroda. Kúpalisko je vhodné hlavne pre rodiny s deťmi.

Viac >>> ☺

bbkup7

Zdroj: kupeledudince.sk


Letné kúpalisko Hriňová

Od leta 2021 je otvorené aj obnovené letné kúpalisko v Hriňovej. Mestské kúpalisko, ktoré teší nielen obyvateľov Hriňovej ale aj širokého okolia. Pre návštevníkov je k dispozícii plavecký bazén s dĺžkou 25 m so siedmimi dráhami, relaxačný bazén a detský bazén, ktorého súčasťou sú aj vodné atrakcie. Nájdete tu aj ihrisko na plážový volejbal, šatne, sprchy a stánky s občerstvením.

Viac >>> ☺

 

kupkohrinova

Zdroj: FB kupaliskohrinova


Aquatermal Dolná Strehová

Na termálnom kúpalisku funguje celoročná prevádzka. Počas letnej sezóny Vám ponúkame 6 bazénov s rôznymi atrakciami. Deti poteší 50 m tobogan, dve detské šmýkačky a vodný hríb v detskom bazéne, či detské ihrisko nachádzajúce sa v blízkosti bazénov. Spestrením sú aj vírivé a oddychové bazény pre dospelých.  V zlom počasí alebo v zime Vás potešia vnútorné bazény s termálnou vodou 1 oddychový, 1 vírivý a 1 detský.

Viac >>> ☺

bbkup8

Zdroj: strehova.sk


Letné kúpalisko Revúca

Kúpalisko Revúca ponúka rekreáciu, relax a vodnú zábavu iba počas letnej sezóny. Nachádzajú sa tu 2 bazény – 33 metrový plavecký bazén a 15 metrový detský bazén s dvoma šmykľavkami. V areáli kúpaliska je pre všetkých, ktorí radi športujú k dispozícii aj nové multifunkčné ihrisko, ktoré poskytuje široké možnosti pre rôzne športové aktivity.

Viac >>> ☺

revuca

Zdroj: tic.revuca.sk


Letné kúpalisko Strelníky

Kúpalisko sa nachádza v  krásnej prírodnej scenérii na hranici CHKO Poľana v areáli futbalového ihriska. Prevádzkovateľom kúpaliska je obec. V areáli sa nachádza plavecký a detský bazén.

Viac >>> ☺

 

strelnikz

Zdroj: strelniky.sk

 

 


MIRAJ RESORT morské kúpalisko Lučenec

Bazén s morskou vodou, 5 tobogánov, palmy a pravý morský piesok. Resort je Slovenským kúskom raja v mestskej časti Opatová, Lučenec. Momentálne jediný resort na Slovensku s atmosférou ako v exotických krajinách. Čaká Vás bazén s morskou vodou a exotická palmová záhrada.

Viac >>> ☺

mirajlk

Zdroj: miraj.sk


AQUALAND plážové kúpalisko Banská Bystrica

Súčasťou kúpaliska je jazero s piesočnatou plážou, 8 bazénov, 2 tobogany, 4 – dráhová vodná šmýkačka, detský zábavný park, ihriská na plážový volejbal, futbalové ihriská, 18 dráhový minigolf, bowlingová hala, bedmintonová hala, stoly na stolný tenis, vodné bicykle.

Viac >>> ☺

bbkup6

Zdroj: aqualandbb.eu


Kúpalisko Tepličky Krupina 

Kúpalisko sa nachádza na okraji mesta Krupina, je v susedstve s prírodou a tým vytvára veľmi príjemné prostredie pre zábavu a oddych. V areáli nájdete okrem bazénov aj rôzne iné atrakcie, ktoré každému dieťaťu vyčaria úsmev na tvári. V tomto roku sa kúpalisko rozrástlo o novú vodnú šúchačku (tobogán), nafukovací skákací hrad, pristavili sme ďalšiu terasu s barom, bazény sme doplnili o nový, drevený sedací bazén s neustále ohrievanou vodou: 34°C. 

Viac >>> ☺

krupina19

Zdroj: FB kupalisko Teplicky


Mestské kúpalisko Lučenec

Pre návštevníkov letného kúpaliska sú k dispozícii okrem 1 plaveckého bazéna a 1 detského bazéna aj 3 stánky s občerstvením, plážové volejbalové ihrisko, nafukovací hrad pre deti. Každý rok sú spestrením aj koncertné vystúpenia rôznych hudobných kapiel a DJ produkcia.

Viac >>> ☺

luceneckup

Zdroj: spool.sk


Letné kúpalisko Podbrezová 

Letné kúpalisko na nachádza v obývanej časti obce pod futbalovým štadiónom. Voda v jednom plaveckom a dvoch detských bazénoch je dohrievaná parou. Teplota v plaveckom bazéne sa pohybuje od 24 do 26 °C. V detských bazénoch od 34 do 36 °C. Bazény sú napúšťané pitnou vodou.

Viac >>> ☺

bbkup10

Zdroj: podbrezova.sk


Kúpalisko Žarnovica

V sezóne 2021 mimo prevádzky. Kúpalisko sa nachádza v areáli Strednej odbornej školy. Samotný bazén má rozmery 25 x 12,5 m a je hlboký 1,3 m. K dispozícii sú aj 2 maličké bazény pre najmenšie deti s vyhrievanou vodou a „šúchaľami“. Kapacita kúpaliska je asi 250 ľudí.

Viac >>> ☺

zarnovickekupko

Zdroj: zarnovica.sk


Letné kúpalisko Detva  

Na letnom kúpalisku sa nachádzajú tri bazény - plavecký a dva detské bazény. K dispozícii sú trávnaté plochy vhodné aj na športovanie, stánok s občerstvením, šmýkačky, trampolína, preliezky.

Viac >>> ☺

bbkup12

Zdroj: detva.sk


Biokúpalisko Krtko Veľký Krtíš  

Bio-kúpalisko Krtko je jedinečné kúpalisko, na ktorom sú vybudované biotopy vyzerajúce ako prirodzené prírodné jazerá. Kúpalisko vo Veľkom Krtíši sa môže pochváliť titulom „bio“, pretože jemu podobnú vodu nenájdete v umelo vybudovaných bazénoch, ale v prírodných jazerách. Na kúpalisku sa na čistenie vody nepoužíva chlór ani iná chémia, ale unikátny rastlinný biosystém.

Viac >>> ☺

bbkup13

Zdroj: velky-krtis.sk


Termálne kúpalisko Novolandia Rapovce

Novovybudovaný termálny park Novolandia so slanou morskou vodou ponúka návštevníkom detský, sedací a plavecký bazén atypického tvaru so šírkou osem a dĺžkou 50 metrov.. Návštevníkom ponúkajú kúpanie v milióny rokov starej reliktnej morskej vode, ktorej teplota v bazéne dosahuje 34 stupňov. Využíva sa na to vysokomineralizovaná morská voda z geotermálneho vrtu, ktorý vybudovala spoločnosť Thermalpark.

Viac >>> ☺

bbkup15

Zdroj: aquaparknovolandia.sk


Termálne kúpalisko Sklené Teplice

Termálne kúpalisko v Sklených Tepliciach je súčasťou liečebných kúpeľov ležiacich na úpätí Štiavnických vrchov, prevádzkuje ho obec. Miestna termálna voda je vhodná najmä pre ľudí s nervovými chorobami a chorobami pohybového aparátu. Kúpalisko v Sklených Tepliciach je vyhľadávané aj pre blahodarné účinky jeho termálnej vody.

Viac >>> ☺

stk

Zdroj: kupele-skleneteplice.sk


Kúpalisko Jasenie

Kúpalisko sa nachádza v lokalite Šansko v obci Jasenie, ktoré prešlo výraznou rekonštrukciu a dnes je preto v letných mesiacoch obľúbeným oddychovým a relaxačným miestom pre malých a tiež veľkých návštevníkov. Kúpalisko obsahuje jeden bazén s dĺžkou 25 metrov a šírkou 15 metrov, ktorý poskytuje príjemné schladenie počas horúcich letných dní.

Viac >>> ☺

jasenie

Zdroj: horehronie.sk


Letné kúpalisko Hnúšťa

V areáli si návštevníci môžu zaplávať v 25 metrovom rekreačnom bazéne. Pre tých najmenších je určený detský bazén s malou šmykľavkou. Oba bazény obklopuje rozľahlá trávnatá plocha, ktorá slúži na oddych, slnenie, ale i loptové hry. K dispozícii je bufet a detské ihrisko s preliezačkami, hojdačkami.

Viac >>> ☺

hnusta

Zdroj: hnusta.sk


Kurinec - Zelená voda

Rekreačná oblasť Kurinec - Zelená voda je vzdialená 5 kilometrov od Rimavskej Soboty a patrí k vyhľadávaným miestam oddychu v blízkom i ďalekom okolí. Svojim návštevníkom ponúka kúpanie vo vodnej nádrži alebo bazéne, ubytovanie, kemping.

Viac >>> ☺

kurinec5

Zdroj: rimavskasobota.sk


Tip našej redakcie:

Pre malých výletníkov tu máme super cestovateľský denník, kde si zaznamenajú všetky zážitky z výletov a dovoleniek. Tá najlepšia zábava na cestách. Najlepšia náhrada za mobil.  Objednajte tu >> Kúpiť <<

dennik22

 

Komentáre Napíšte užívateľskú recenziu

  • Janka 16.06.2019, 12:08

    Hodnotím Termálne kúpalisko Novolandia Rapovce. Treba ísť keď nie veľmi prazi slnko, nakoľko v bazénoch je teplá slaná voda. Pod mrakom ideál, pre deti animotorka, piesok, skakaci hrad, hojdačky, detské bazény, suchacka. Za nás top keď deti vo vode nedrkoce od zimi.

  • Marcela 12.12.2016, 20:48

    Hodnotím Sliač, Kováčovú a Podbrezovú ako super spokojnosť, Banská Bystrica slabšie

  • Zuzana 16.09.2016, 14:55

    AQUALAND plážové kúpalisko Banská Bystrica - boli sme tam po niekolkých rokoch, ale vobec nemám pocit, že by to nejak napredovalo. Podla mna sa tam malo investuje.

RSS kanál pre komentáre na tejto stránke | RSS kanál pre všetky komentáre

Napíšte komentár