27. 04. 2024 Jaroslav 20°C Polooblačno

Rozprávky pre malé Pastelky, nový projekt pre podporu verejnej zbierky Biela pastelka

Autor: Simona
youtube

Zdroj: unss.sk

Spoločnosť CODES Brand House sa pri príležitosti osláv 30. výročia svojej existencie  spojila s Úniou nevidiacich a slabozrakých Slovenska, aby podporila verejnú zbierku Biela Pastelka prostredníctvom neobyčajného filantropického projektu. Spolu spúšťajú projekt nielen pre nevidiace deti s názvom Rozprávky pre malé Pastelky, do ktorého zapoja nádejných dabingových protagonistov.

Prvá a druhá rozprávka z cyklu Rozprávky pre malé Pastelky sú už na svete, ich autorom je V. Šuplata a po ich vypočutí je možné prispieť prostredníctvom darcovskej SMS na verejnú zbierku Biela pastelka. Režisérom a dramaturgom projektu je Tibor Frlajs, ktorý je známou osobnosťou na poli hereckej pedagogiky a rovnako sa posledné desaťročia venuje aj téme úprav dialógov  slovenského znenia v  dabingu, a aj  jeho réžii. Hudobné podklady do projektu venoval slovenský harfista žijúci vo Viedni, Michal Matejčík, ktorého slovenská verejnosť pozná ako hudobníka, ktorý sprevádzal na poslednom svetovom turné Symphonica speváka George Michaela.

Frekventanti dabingového kurzu Slučka sa chystajú v nasledujúcich týždňoch pripravovať so zhruba mesačnou periodicitou pre deti so zrakovým postihnutím autorské diela (krátke rozprávky, či poviedky) pod profesionálnym režijným vedením. „Je veľmi fajn robiť so začínajúcimi študentmi na tomto projekte. Vyskúšajú si niečo nové a pritom zažijú aj zábavu,  a napokon, prispejú svojim záujmom o hlasové herectvo aj na filantropický koncept, ktorý má jasne definovaného adresáta. Ja sám som v mladosti ako herec nahrával tvorbu pre nevidiacich, takže cítim k tomuto projektu od počiatku sympatiu.“  hovorí Tibor Frlajs, dabingový režisér a dramaturg.

Rozprávky si môžete vypočuť na youtube kanáli tu: https://www.youtube.com/@RozpravkypremalePastelky

Napíšte komentár