19. 03. 2024 Jozef 11°C Skoro jasno

Vianoce z krabičky

19.11.2021 Autor: Annie
Termín: 05.12.2021 a ďalšie Mesto:Celá SR Zdroj:stránka organizátora
255291317 1140258066838990 3522867019850331359 n

Zdroj: vianocezkrabicky.sk

Projekt Vianoce z krabičky vznikol ako myšlienka pomoci deťom v detských domovoch, azylových centrách a sociálne slabších rodinách.

Vy a taktiež ľudia po celom Slovensku majú možnosť zapojiť sa do projektu a urobiť tak deťom na Vianoce radosť. Stačí ak do ľubovoľnej krabice zabalíte hračky pre dieťa, ktoré ste si vybrali v rezervačnom systéme. Zabalené darčeky potom odovzdáte na jednom zo zberných miest a my sa postaráme o to, aby boli pod vianočným stromčekom pre deti nachystané. 

Darcovia majú možnosť nosiť zabalené darčeky na zberné miesta po celom Slovensku alebo ich poslať zadarmo prostredníctvom výdajných miest Packety. Následne na to sú darčeky rozvážané do vybraných detských domovov, azylových centier a sociálne slabším rodinám.

Darček by mal obsahovať 3-4 veci, aby sa predišlo sklamaniu detí, keby im niektorá z vecí neurobila radosť. Každý darček by mal byť zabalený v krabičke tak, aby sa s ním dobre manipulovalo. Nesmie tiež chýbať označenie, či je darček určený pre dievčatko alebo chlapca a akého veku.

Čo darovať?
Medzi vhodné darčeky patria napríklad hračky, puzzle, kozmetika, sladkosti, plyšové hračky, spoločenské hry, knihy, či kreatívne potreby.

Medzi nevhodné darčeky patrí pyrotechnika, peniaze, oblečenie, pokazené, rozbité, či nefunkčné hračky.

Darčeky od ľudí totiž nemusia obsahovať len nové hračky, môžu to byť aj používané veci, no musia byť v dobrom, nepoškodenom stave.

Naším cieľom je robiť radosť a obdarovať deti, ktoré si to naozaj zaslúžia. Tento projekt nám ukázal, že na Slovensku je veľa dobrých ľudí, ktorí chcú pomáhať. Ďakujeme každému jednému, kto sa do projektu zapojil. Bez vás by bol tento projekt len sen.


Ako sa zapojiť do projektu Vianoce z krabičky?

Do projektu Vianoce z krabičky sa môžete zapojiť od 15. 11 do 05. 12. 2021. Najskôr si musíte v našom rezervačnom systéme vybrať dieťa, ktorému chcete vašim darčekom urobiť radosť. Pri výbere dieťaťa vyplníte registračný formulár a zistíte, na aké zberné miesto je nutné váš darček odovzdať.

Premyslite si, či vybranému dieťaťu darček kúpite a zabalíte sami alebo sa rozhodnete darovať darček online. Viac o darovaní darčeku online sa dočítate TU. Tipy na vhodné vianočné darčeky nájdete TU.


Veci, ktoré chcete dieťaťu darovať treba zabaliť do krabice. Pekne vyzerá, ak je krabica zabalená v baliacom papieri. Akonáhle budete mať zabalený darček nachystaný, je potrebné, aby ste naň napísali, komu je darček určený. Nutné je uviesť, či je darček pre dievča alebo chlapca, a akého veku. Pomôže nám, ak uvediete aj vaše meno a číslo centra, do ktorého darček pôjde.

Takto zabalený darček môžete priniesť na zberné miesto (potrebné je vopred sa dohodnúť, že darček prinesiete) alebo poslať prostredníctvom PACKETY (Zásielkovne) zadarmo.

Viac informácií k spôsobu odoslania darčeku Packetou nájdete TU

Viac informácie k spôsobu odovzdania darčekov na Zberných miestach nájdete TU

 

 





 

Komentáre Napíšte užívateľskú recenziu

  • Daša 20.11.2021, 22:08

    Dobrý deň, veľmi pekne ďakujeme za propagáciu nášho projektu :) Budeme veľmi radi, ak sa vás rozhodne zapojiť čo najviac, aby sme mohli skutočne obdarovať všetky zapojené deti :) Ďakujeme.

RSS kanál pre komentáre na tejto stránke | RSS kanál pre všetky komentáre

Napíšte komentár