26. 04. 2024 Jaroslava 16°C Skoro jasno

Čo pozerať na Netflixe či HBO? Tu je náš výber

Autor: MS

Počas karatény si viacerí z nás priplatili za filmové služby ako HBO či Netflix. Aj u nás v redakcii sme tomuto trendu prepadli a preto vám prinášame naše tipy na filmy, či seriály, ktoré u nás mali úspech a stoja za pozretie. Tu je náš výber:


Mala si to vedieť 

HBO - seriál 

136685651 10158686018238801 2107704987074294528 o 1

Zdroj: Facebook / hbo.czsk

 Ak vás tento úspešný seriál nejakým spôsobom minul a ešte stále ste si ho nepozreli, rýchlo tak urobte. Napínavý príbeh a skvelé herecké obsadenie vás udrží v napätí až do úplne posledného dielu seriálu.

Seriál pojednává o úspešnej terapeutke Grace Fraserovej (Nicole Kidmanová), jej manželovi (Hugh Grant) a milovanom synovi. Ich zdanlivo idylický život však obráti hore nohami bezcitná vražda.


Money Heist - La Casa de Papel

Netflix - serál - 4 série

money heist part 2

Zdroj: netflix.com

Osem zlodejov si zajme rukojemníkov a zabarikáduje sa v Španielskej kráľovskej mincovni, kým ich zločinecký vodca volaný Profesor manipuluje políciou, aby dosiahol jeho plán.

Seriál o najprepracovanejšej lúpeži storočia pochádza zo Španielska. Pozrieť si ho môžete v španielčine alebo angličtine s českými titulkami. 


Dámsky Gambit - Queens Gambit

Netflix - seriál - 1 séria

pplo2idrx7161

Zdroj: netflix.com

V 50. rokoch v sebe mladé dievča zo sirotčinca objaví svoju lásku ku šachu a zrodí sa z nej šachový talent. Jej cesta k sláve však vedie rôznymi úskaliami a bojuje aj so závislosťou. Napriek tomu sa presadí vo svete, kde vládnu zväčša muži.


Lupin

Netflix - seriál - 1 séria 

lupin netflix

Zdroj: netflix.com

Francúzky seriál so známym hercom, ktorého si isto pamätáte s krásneho filmu  Nedotknuteľní, kde hrá svojského ošetrovateľa mužovi na vozíčku. 

Lupin je nová adaptacia klasického kimi príbehu o Arsènu Lupinovi nazvaná proste Lupin. Zlodej gentleman Assane Diop sa po stopách Arsèna Lupina vydáva pomstiť smrť otca, ktorú ma na svedomí jedna bohatá rodina, u ktorej pracoval.


Bridgertonovi

Netflix - 1 séria

Bridgerton

Zdroj: imdb.com

Ak ste mali radi film Láska a predsudok, určite sa vám bude páčiť aj tento seriál. Láska, intrigy, rodinné problémy a komplikované vzťahy či postavy osadené do historického Londýna a na pozadí rozprávačka, silno pripomína seriál Gossip girl, avšak osadený do inej doby a príbehu.


Leap year 

Netflix - film

AAAABf U1y Gm2plPqcDxnsUA6iOPYDMjHaBp87SFv3HfHQB9Ooes95crs6 llcT4qyZfQV0LH8mAF6iAHhxdaVu8EbKQT8e

Zdroj: netflix.com

Ak vaše srdce piští po dobrej romantickej komédii, určite vás pobaví starší film Leap year - Prestupný rok s Amy Adams.
Hlavná hrdinka Anna, ktorá vedie perfektne naplánovaný život sa rozhodne počas prestupného roku požiadať svojho váhavého snúbenca o ruku. Odcestuje za ním do Írska, kde je na konferencii s jasným cieľom - požiadať ho o ruku. Avšak cesta neprebieha práve podľa jej plánu...
Oddychovka na včer ako vyšitá :)


Stranger things 

 Netflix - seriál - 3 série

73075915 1561504783989199 4721979541638086656 o

Zdroj: Facebook / Stranger Things

Tento seriál oslovil najskôr naše deti /vek 10+/ no nakoniec pohltil aj nás rodičov. V seriáli uvidíte už aj pomaly zabudnutú herečku Winonu Ryder.

Dej sa odohráva v malom mestečku, kde sa za záhadných okolností stratí chlapec a mesto postupne začne odhaľovať svoje tajomstvá - tajné experimenty v neďalekom laboratóriu, desivé nadprirodzené sily a medzitým všetkým jedno zvláštne dievča a partia dobrých kamarátov.

Napíšte komentár