25. 04. 2024 Marek 13°C Polooblačno

Hrad a kaštieľ Liptovský Hrádok

Autor: Petula , Foto: Sdetmi.com a hradliptovskyhradok.sk
Adresa:Ulica Magdaleny Zai 1, Liptovský Hrádok Telefón:+421 44 520 77 11 E-mail:prehliadky@hradliptovskyhradok.sk www:stránka organizátora
Hodnotenie:

Hrad a Kaštieľ je od augusta 2010 sprístupnený pre verejnosť. Súčasťou prehliadky je prechádzka nádvorím podhradia gotického hradu a časti interiéru renesančného kaštieľa s odborným výkladom sprievodcu, ako aj audiovizuálna prezentácia histórie, rekonštrukcie i časti priestorov v súčasnej podobe. Návštevníci majú počnúc od letnej sezóny novosprístupnenú aj „komnatu hradného kastelána“ a schodiskovú vežu, ktorá poskytuje nádherné výhľady na celý Horný Liptov a v prípade priaznivého počasia je možné sa kochať pohľadom na krásnu dominantu Vysokých Tatrier – vrch Kriváň.

Dĺžka prehliadky: 45 minút.
Vstupenku je možné zakúpiť v pokladni pred začiatkom prehliadky.

Vstup do areálu je možný iba so sprievodcom!

Časť prehliadky prebieha aj v exteriéri, preto z dôvodu nepriaznivého počasia je vstup do areálu obmedzený. Bezbariérový prístup, alebo vstup s kočíkom z dôvodu terénnych nerovností, žiaľ aktuálne nie je možný. Vozíky, kočíky, či bicykel je možné odložiť pred vstupom na prehliadku. Vstup so psom povolený. Domáceho miláčika je však potrebné mať na vôdzke.

Okrem prehliadky hradu odporúčame prechádzku po okolí. Pred hradom je jazierko s množstvom rýb, kačiek, lavička na oddych a ak máte chuť na krásne výhľad, určite navštívte aj vyhliadku Skalka.

Mapa: N 49° 2′ 44″ E 19° 43′ 59″

Mapa sa nahráva...

Napíšte komentár