24. 04. 2024 Juraj 10°C Dážď

TOP atrakcie pre deti v Čechách

Autor: Zuzka
Adresa: Česká Republika Telefón: - www:stránka organizátora
Hodnotenie:

Plánujete aktívnu rodinnú dovolenku a chystáte sa do Českej republiky? Potom práve pre vás máme niekoľko tipov na atrakcie, ktoré sľubujú veľa nových zážitkov a rozžiaria detské očká :).

 

5 jedinečných DinoParkov  

Kde: Praha, Plzeň, Ostrava, Liberec, Vyškov

dinopark logo2

Zdroj: dinopark.cz

Fascinuje Vaše deti tajomný svet dinosaurov? Navštívte interaktívne DinoParky, kde tieto praveké tvory ožívajú. V Čechách ich nájdete hneď niekoľko a všetky ponúkajú nádherné pohyblivé i statické modely dávnych vládcov našej planéty v životnej veľkosti a predstavia vám záhadný svet dinosaurov zábavnou formou. 
Najväčší DinoPark nájdete v Ostrave. Špecialitou tohto DinoParku je jazda Dino Expresom a 12 m vysoká aktívna sopka, ktorá vám doslova vyrazí dych.  DinoPark v Prahe nie je síce najväčší, ale nachádza sa na najnezvyčajnešom mieste  a to na streche nákupnej galérie Harfa s krásnym výhľadom na Prahu. 
Vo Vyškove zažijete nezabudnuteľnú jazdu na absolútne ojedinelej visutej lanovke, ktorá vám ponúkne pohľad na DinoPark z vtáčej perspektívy. Návštevu DinoParku v Plzni mozete spojiť s návštevou Zoo v tesnej blízkosti. Jediný celoročne otvorený krytý DinoPark sa nachádza v Liberci. Je to najobsiahlejší DinoPark v Čechách a atrakciami je priam nabitý. 
V každom jednom Dinparku, okrem samotných Dinosaruov nechýbajú detské zóny s množstvom preliezk, hojdačiek, šmykľaviek a inými detskými atrakciami.


Viac info >>


ZOO Dvůr Králove

Kde: Dvúr Králove nad Labem, Severné Čechy

zoo dvur kralove

Zdroj: ZOO Dvúr Králové

Ak chcete vidieť safari, nemusíte letieť až do Afriky. Stačí navštíviť našich susedov. Na severe Čiech sa totiž nachádza Zoo Dvůr Králové hodnoverne napodobňujúce atmosféru safari. Pre umocnenie dojmu sa môžete nechať odviezť safaribusom, ktorý vás prevezie po štvorkilometrovej trase medzi stádami antilop, pakoní, zebier, byvolov, oslov a afrických kráv. Táto zoo, ktorá si vyslúžila titul jednej z najkrajších a najväčších v Európe sa orientuje na africké zvieratá, ktorých počet dosahuje viac než 2 300 kusov. Zvlášť krásne má vybudované tropické pavilóny, ako napríklad vtáčí a vodný svet, kde môžeme pozorovať zvieratá v ich prirodzenom prostredí.


Aqualand Moravia

Kde: Pasohlávky, Južná Morava

moravia4

Zdroj: Aqualand Moravia

Aqualand Moriavia v Pasohlávkáh pri Brne je najmodernejšie zábavné centrum v Českej republike - v ríši vodných atrakcií. Deti aj dospelí sa môžu vyblázniť až na 20 tobogánoch a šmykľavkách s celkovou dĺžkou viac nez 1,7 km. Deti ocenia detské bazény a šmýkačky, rôzne vodné atrakcie ako skákadlá, šplhacie siete nad vodou, bublinkovače alebo chrliče. Pripravené sú aj animačné programy plné zábavy a súťaží o ceny. Oddýchnuť alebo pohrať sa môžu tiež v detskom kútiku. Súčasťou komplexu je aj welness, kryokomora, masáže, zábaly, peelingy a iné. Deťom sú určené 


Merlin’s KinderWelt 

Kde: Chvalovice, okres Znojmo, Južná Morava

merlin3

Zdroj: Merlins KinderWelt

Detský zábavný park Merlin´s Kinderwelt  sa nachádza pri Znojme a ponúka množstvo zábavy pre malých aj veľkých. Nájdete tu viac ako  200 atrakcii - na zemi, vo vode, vzduchu i pod strechou. Zábavu si tu užijete v každom počasí, pretože atrakcie na Vás čakajú ako vonku, tak  aj vnútri. V Merlinovom detskom svete je k dispozícií okrem iného aj multifunkčné kino, mega veľké lanové centrum Sky trail, deti  sa vyšantia na motokárach, štvorkolkách na detskom dopravnom ihrisku.


VIDA science centrum 

Kde: Brno, Južná Morava

vida1

Zdroj: Vida Science centrum v Brne

Zábavný vedecký park Vida science centrum, to je chrám vedy pre celú rodinu. S odporúčaním DOTÝKAŤ SA! Na ploche takmer 5000 m2 na vás čaká viac ako 180 interaktívných exponátov. Táto unikátna expozícia je rozdelená do štyroch tématických celkov: Planéta, Civilizácia, Človek a Mikrosvet. Samostatná časť -  Detské science centrum je venované deťom od 2 do 6 rokov. Odpáliť si vodíkovú raketu, zamraziť vlastný tieň, zažiť zemetrasenie, rozpútať tornádo alebo odhaliť záhadu Bermudského trojuholníka .. to všetko je v tomto vedeckom parku možné!


ACTIVE PARK LIPNO

Kde: Lipno nad Vltavou, Južné Čechy

lipno 5191797 640

Zdroj: pixabay.com

Active park Lipno ponúka množstvo možností aktívneho trávenia voľného času s deťmi. Najznámejšou atrakciou je chodník korunami stromov, ktorý sa stal jedným z najnavštevovanejších turistických cieľov v južných Čechách. Vyvezie Vás k nemu letná lanovka. Super zábavu ponúka Aquaworld – vodný ráj s výhľadom na jazero Lipnov alebo interiérové ihrisko Hopsárium, či parádna bobová dráha. Novou oázou je Kráľovstvo lesa, zasvätené hrám, šanteniu a zdokonaľovaniu pohybových schopností. Nechýba Bike park a Frisbee park. Aj samotné jazero a okolitá krásna príroda ponúka veľa možností na vyžitie.


KOVOZOO 

Kde: Uherské Hradište, Zlínsky kraj

kovozoo

Zdroj: Kovozoo Staré město

KOVOZOO, člen REC Group, je jedinou kovovou zoo v Európe! Nachádza sa v zrekonštruovanom areáli bývalého cukrovaru v Starom Meste pri Uherskom Hradišti. Nájdete tu mnoho jedinečne prepracovaných zvierat v životnej veľkosti vyrobených z kovového odpadu umiestnených v zaujímavom a netradičnom prostredí. Budete prekvapení, aké krásne veci môžu vzniknúť použitím železného šrotu a fantázie šikovných rúk.


Punkevná jaskyňa s Macochou

Kde: Moravský kras

macocha

Zdroj: Macocha

Iba niekoľko kilometrov severne od Brna sa rozprestiera prekrásna krasová lokalita, chránená krajinná oblasť Moravský kras. Atraktivita Punkevných jaskýň sa dá zhrnúť troma slovami: lodičky, Macocha, okruh. Macocha je najznámejšia priepasť Moravského krasu a súčasťou jaskynného systému Punkevní jaskyňa.  Podzemné priestory zdobí vzácna kvapľová výzdoba, veľkým lákadlom a zvláštnosťou oproti ostatným jaskyniam je možnosť prejsť sa po samotnom dne priepasti Macocha. Plavba na lodičkách po riečke Punkva je priam zlatým klincom celej prehliadky a dôvodom, prečo Punkevné jaskyne každoročne navštívia státisíce turistov.


Praha

Kde: hlavné mesto ČR

19326900

Zdroj: freepik.com

Praha sama o sebe ponúka množstvo atrakcií a miest, ktoré pri návšteve Prahy s deťmi nemôžete obísť. A tie NAJ nájdete v tomto článku >> TOP 10 miest kam s deťmi v Prahe.


 Mohlo by vás zaujímať: 

 

Komentáre Napíšte užívateľskú recenziu

  • Tatiana 07.01.2023, 20:55

    Praha ponúka množstvo možností a je si z čoho vyberať...rodičia a aj deti sa zabavia

  • Helena 05.01.2022, 21:12

    Kovozoo je parádne za každého počasia,keď je zima,je tam menej ľudí,no svoje čaro má aj cez zimu..osobitne odporúčam Halloween párty,tie sú fakt super

  • David 02.01.2022, 10:49

    Dino park v liberci odporucam

  • Veronika 06.01.2021, 16:34

    Boli sme so synom v Kovozoo, úžasný nápad a krásny areál.

  • Via 18.12.2020, 00:33

    KOVOZOO by mohlo byť aj na Slovensku. Fakt pecka !

RSS kanál pre komentáre na tejto stránke | RSS kanál pre všetky komentáre

Napíšte komentár