26. 04. 2024 Jaroslava 16°C Skoro jasno

Septembrové vychytávky našej redakcie

Autor: Simona, Foto: sdetmi.com

banner vychytavky


Pamätná tabuľa pre dieťatko

darcek pre dietatko tabulka pre dieta s udajmi o narodeni a menom

Zdroj: artsablony.sk

Hľadala som originálny a zároveň osobný darček na krstiny a do oka mi padla "pamätná tabuľka pre novorodenca". Je to vlastne obraz so všetkými informáciami o dieťatku ako je meno, váha, dĺžka, miesto a čas narodenia. Je to ľahučký,ale zároveň pevný a odolný obraz o rozmere 30x40 cm. Perfektne sa hodí nad postieľku dieťatka. Pomocou jednoduchej aplikácie som si sama naklikala údaje o dieťatku, vybrala pozadie, obrázok, farbu písma a čo bolo super, hneď som videla ako bude obraz vyzerať. Pamätná tabuľka je rozhodne štýlový darček pre novopečených rodičov :)  


Rastúci písací stôl

rastuci stol detskapostel.sk

Zdroj: detskapostel.com

Aj z Vášho drobca je zrazu prváčik a všetko sa točí okolo školy? Obzeráte aktovky, peračníky, či 
detské písacie stoly? Príprava prváčika na školu môže byť zábava, ak nakupujete na tých správnych miestach :). My sme už pred rokmi vsadili na rastúci detský nábytok s rastúcim písacím stolom, ktorý rastie s našim dieťaťom. Stolík je možné nastaviť od 54 do 76 cm, čím pokryje všetky jeho vekové etapy a dieťa ho môže používať keď má 5 rokov a aj ako stredoškolák :). Pre pohodlné čítanie, maľovanie, či majstrovanie je možné nakloniť dosku stola až o 40°. Nastaviť sa dá dokonca aj stolička! Vychytávkou je aj to, že k stolom je štandardne dodávaný plastový držiak na fľašu, tašku aj držiak na knihu.


 

Pena do kúpeľa Shining Star zn. Balea

2019 09 08 18.33.18

Zdroj: sdetmi.com

Deti majú problém s pokožkou a tak im klasickú penu do kúpeľa dávam zriedka. Možno preto, že im je to také vzácne, si ju potom aj patrične užívajú. Bavia sa tým, že si z nej modelujú dlhú bradu, husté obočie alebo afro vlasy :) Tentokrát im na to skvelo poslúžila detská pena do kúpeľa od Balea. Príjemné malé bublinky pekne držali a ovocná vôňa peny zaplavila celú kúpeľňu. Je to síce menšia fľaštička, ale stačilo veľmi málo a peny bola plná vaňa. Žiadne negatívne dopady na ich pokožku to nemalo a tak im ju doprajem asi častejšie :)


Menovky PUTMYNAME

ResizedImage600400 22228337 738233079694318 3437883154929264609 n

Zdroj: putmyname.sk

Určite to poznáte :) S nástupom detí do školských zariadení, sa stane, že ako sa hovorí "veci dostanú proste nohy". Niet ich. Skôr ako deti naučíme veci nestrácať sme objavili zlepšovák, ako pomôcť veciam detí, aby si našli cestu spať :) Nalepovacie menovky na oblečenie, papučky, či všetky veci, ktoré potrebujete označiť. Super rýchlo ich nalepíte (bez žehlenia, žiadne špeciálne postupy). Veci môžete bez problémov oprať, či dávať do sušičky, menovka tam ostane bez poškodenia. A ozaj, fľašky na pitie, či dózy na jedlo môžete tiež vložiť do umývačky, lebo menovky sú vode-odolné. Úplne super je nálepka do papučiek či topánočiek, lebo je rozdelená na 2 časti, vďaka ktorým si deti vedia správne obuť topánky. 


Meteostanica Orava

IMG 20190918 102851

Zdroj: marylyn

Leto sa skončilo, jeseň začala a počasie to dáva jasne najavo. Rána bývajú aj napriek svietiacemu slniečku chladné a ja stále tápam, ako deti obliecť, aby im nebola zima. Odkedy manžel kúpil digitálnu meteostanicu Orava MC-103, máme problém vyriešený. Vďaka mobilnému vonkajšiemu snímaču vždy presne viem, koľko stupňov zúri za oknom a vďaka jednoduchým ikonkám zistia počasie hravo aj moje deti. Okrem toho zobrazuje aj izbovú teplotu, vlhkosť v miestnosti, dátum, čas, deň v týždni, fázy mesiaca a funguje aj ako budík.


Mentos ovocné žuvačky

Mentos Pure Fresh ovocne jahoda citron

Zdroj: Mentos

Aj vám príde občas ľúto za letom ako mne? Teplo, slnko, voda, jahody a limonáda... :) S jahodovými a citrónovými žuvačkami Mentos Pure Fresh Fruit sa kedykoľvek a kdekoľvek počas roka naladím na letnú pohodičku – v práci, v škole, aj uprostred jesenných dažďov. Chutia fantasticky sviežo, po ovocí a sú bez cukru. Vďaka guľatému tvaru sa dokonale uvelebia na jazyku. Ak mám chuť na niečo dobré, stačí sa len zahryznúť do ich lahodného tekutého ovocného jadra a vychutnávať... Milujem ich!


Pyžamo pre neho a pre ňu

foto pyzamo

Zdroj: topankovo.sk

Kúpiť si s manželom rovnaké pyžamá malo byť moje vianočné prekvapenie.. Je to síce spolu s ponožkami ten najklasickejší vianočný darček, ale aj keď neprekvapí, vždy poteší.  Avšak neodolala som :) a pyžamká som vytiahla už teraz. A bola to trefa do čierneho, pretože my milujeme počas jesenných, sychravých víkendov celý deň ostať v pohodlnom pyžame a len tak leňošiť s horúcim čajom pri dobrom filme, či knihe. A asi nám na Vianoce kúpim ďalšie :-)


 

Magnéziový olej

magneziovy olej

Zdroj: zdravysvet.sk

Po pôrode, keď sa pridala psychická aj fyzická únava sa u mňa prejavil nedostatok magnézia. V našej strave sa tento prvok nachádza stále menej.a vstrebávanie magnézia klasickým užívaním tabliet je veľmi nízke. Aby sa magnézium do nášho tela nielen dostalo, ale aj vstrebalo a pôsobilo, potrebuje na to dobrý prenášač. Najúčinnejšie je dodanie horčíka cez pokožku! Preto sa v minulosti hojne používali magnéziové kúpele. Pokožkou sa totiž magnézium vstrebáva cca 5x viac ako perorálne. Pátrala som a na moju radosť som objavila na trhu magnézium vo forme oleja v spreji, čo umožňuje jednoduchú a rýchlu aplikáciu na pokožku, cez ktorú je horčík transportovaný priamo do buniek. U mňa to funguje :)


Mobilná aplikácia Ideme vlakom

idemevlakom

Zdroj: slovakrail.sk

V poslednej dobe sa s deťmi snažíme na naše výlety (pokiaľ nám to destinácie umožňujú) cestovať vlakom. Je to rýchle, komfortné, ekologické i ekonomické. Deťom sme vybavili preukazy na cestovanie vlakom zdarma a my rodičia využívame mobilnú "apku" Ideme vlakom. V aplikácii si viete vyhľadať vlakové spojenia, vidíte meškania vlakov, ale hlavne nemusíte čakať v dlhých radoch na stanici, jednoducho si lístok zakúpite vopred, keď máte čas. Plus elektronický lístok, resp. QR kód, ukážete sprievodcovi priamo z mobilu - za nás určite odporúčame! 


Presýpacie hodiny ako časomiera na umývanie zubov 

IMG 20190924 231751733

Zdroj: sdetmi.com

Každé ráno i večer ten istý kolotoč. Deti si už umývajú zuby samé a treba povedať, že sa to naučili "bleskurýchle", tak rýchlo, že sa ako zodpovedný rodič obávam, že nedostatočne dobre a kvalitne. A tak sme do našej kúpeľne zabezpečili takéto jednoduché presýpacie hodiny, ktoré si deti vždy otočia, keď si začínajú čistiť zúbky a musia "kefkovať" až dokedy im neuplynie čas... Dobrý nápad, čo hovoríte? :)

Dostupné na internete.


Kino rozprávka Angry Birds vo filme 2 

70703408 664021287418817 4653492482762342400 n

Zdroj: sdetmi.com

Rozprávková novinka nielen pre malých :) S deťmi sme sa zúčastnili filmovej premiéry tejto novej rozprávky a za nás určite odporúčame. Zábava pre malých aj veľkých, chlapcov aj dievčatá. Po dlhej dobe môžeme povedať, že sa bavilo skutočne celé kino. Objavia sa aj zaujímavé a vtipné vynálezy. Zápletka na konci bola prekvapením., ale viac vám už neprezradíme.  Aktuálne v kinách! :)

Sponzorovaný obsah - v tomto článku sú umiestňované produkty. Všetky práva vyhradené. Akékoľvek kopírovanie článku alebo jeho časti je povolené výhradne so súhlasom redakcie.

Napíšte komentár