26. 04. 2024 Jaroslava 16°C Skoro jasno

Gazdovstvo Janka Hraška

Autor: Maria Bodnarova, Foto: Poľnohospodárske družstvo Vajnory
Adresa:Poľnohospodárske družstvo Vajnory, Hospodárska 9, 83107 Bratislava Telefón:0908 909 416 E-mail:obchod@pdvajnory.sk www:stránka organizátora
Hodnotenie:

Poľnohospodárske družstvo vo Vajnoroch otvorilo vďaka projektu BSK Gazdovstvo Janka Hraška.


Gazdovstvo bude prístupné školám a rodinám celoročne. Môžete tu ochutnať vychýrené vína, osviežujúce nápoje z bylinkovej záhrady, spraviť si piknik v mandľovom sade, alebo s deťmi pozrieť ovečky a teliatka, zahrať sa v prírode, či natrhať si voľnorastúce bylinky.

Počas celého roka je podľa sezónnosti návštevníkom k dispozícii bylinková záhrada, piknik zóna, mandľový sad či levanduľové pole. Potešíte sa zo zvieratiek - na gazdovstve nájdete teliatka, kravky, ovečky a na jar pribudnú sliepočky, kačky, zajace... V letnej sezóne je pre návštevníkov otvorený konopný labyrint (približne do polovice septembra). Konopný labyrint je jednou z častí gazdovstva a nachádza sa priamo v areáli - vedľa "keramiky". Na jeseň sa vysádza alej zo starých odrôd jabloní a v gazdovskej kuchyni sa budú konať "dielničky" -zaváranie, varenie, pečenie z produktov na Gazdovstve.

Otváracie hodiny sú prispôsobené vždy ročnému obdobiu. V lete a na jeseň od 9-18, v sobotu a nedeľu podľa záujmu. 

Pred návštevou odporúčame overiť si, či je družstvo otvorené pre verejnosť, na telefónnom čísle 0908 909 416. 

Mapa: N 48° 12′ 20″ E 17° 12′ 54″

Mapa sa nahráva...

Napíšte komentár