19. 03. 2024 Jozef 11°C Skoro jasno

Náučný chodník okolo Červenokamenského brala

Autor: Simona, Foto: sdetmi.com
Adresa:Červený Kameň Telefón:- www:stránka organizátora
Hodnotenie:

Viete, že na Slovensku máme hrad Červený Kameň, ktorý sa nachádza neďaleko Modry a malebnú obec Červený Kameň, ktorá sa nachádza len kúsok od Ilavy, či Vršatca?

Prednedávnom v obci Červený Kameň otvorili zaujímavý náučný chodník okolo Červenokamenského brala a ten stojí určite za návštevu.

My sme do obce prišli autom a parkovali za miestnym kostolom. Odtiaľ sme už peši išli smerom k prvej tabuli náučného chodníka, ktorú po chvíli chôdze zbadáte priamo z hlavnej cesty. 

IMG 20190811 151247676 HDR

Zdroj: sdetmi.com

Začiatok chodníka vedie súbežne s krížovou cestou, ktorá vedie až do malej kaplnky v brale. Táto časť chodníka je asi najnáročnejšia s výraznejším stúpaním, ale deti boli ešte plné energie, tak sme hravo boli čoskoro hore.

Odtiaľ sme už mali možnosť pozrieť si celé okolie, výhľady a nádherné prostredie v okolí Vršatca.

IMG 20190811 153311164 HDR

Zdroj: sdetmi.com

Ďalej už bol chodník miernejší, s pravidelnými náučnými tabuľami informujúcimi o faune a flóre, či okolí a prírodných zaujímavostiach obce. Celý okruh nám trval približne hodinu, aj s prestávkami, naozaj je to skôr príjemná prechádzka ako nejaká náročná túra. Chodník nie je možné absolvovať s kočíkom, terén na to určite nie je prispôsobený.

Aj napriek tomu, že bol krásny slnečný deň, na našom výlete sme stretli len jeden manželský pár, čiže sme si mohli skutočne nerušene užiť ticho a krásu našej slovenskej prírody - veď posúďte sami.

IMG 20190811 153635857 HDR

Zdroj: sdetmi.com

Pre lepšiu orientáciu si môžete pozrieť aj mapu chodníka, je to pekný a relatívne nenáročný okruh (okrem úvodného stúpania).

Naucny chodnik okolo Cervenokamenskeho brala

Zdroj: cervenykamen.sk

Želáme krásny výlet :)

Mapa: N 49° 5′ 24″ E 18° 10′ 41″

Mapa sa nahráva...

Komentáre Napíšte užívateľskú recenziu

  • Kika 25.12.2019, 14:20

    Trošku náročnejšia túra, ktorá ale ponúka krásne výhľady a pohľady na Vrsatecke skaly. Výhodou je, že sem nechodí veľa turistov, skôr lokálna atrakcia nad obcou.

RSS kanál pre komentáre na tejto stránke | RSS kanál pre všetky komentáre

Napíšte komentár