27. 04. 2024 Jaroslav 16°C Skoro jasno

Zoologická záhrada Jihlava

Autor: Simona, Foto: zoojihlava.cz
Adresa:Březinovy sady 5642/10, 586 01 Jihlava 1, Česká republika Telefón:00420 567 573 730 E-mail:info@zoojihlava.cz www:stránka organizátora
Hodnotenie:

Zoologická záhrada Jihlava leží v malebnom údolí rieky Jihlávky, a to iba desať minút peši z centra Jihlavy. Môžete tu vidieť viac ako 250 druhov zvierat z celého sveta. Jihlavská zoo je známa hlavne chovom ojedinelých druhov zvierat, no nájdete tu aj návštevnícky atraktívne druhy. Zoo sa špecializuje na chov mačkovitých šeliem, opíc a plazov.

Návštevníkov určite zaujme výbeh so žirafami, tigre alebo snežné leopardy, tapíry, hrošíky či bohatá kolekcia opíc a vtákov. Z tých menej známych druhov možno spomenúť babirusy, velemyši alebo kuskusy. V zoo nájdete mnoho ohrozených druhov, pre ktoré sa vedú záchovné programy a vďaka chovu v ľudskej starostlivosti ešte nezmizli z našej planéty. V súčasnosti je zoo v rámci európskych chovných programov a plemenných kníh pre ohrozené druhy zapojená do chovu 43 druhov zaradených do európskych chovných programov (EEP - European Endangered species Programme), 24 druhov zaradených do európskych plemenných kníh (ESB - European Studbook) a 23 druhov zaradených do medzinárodných plemenných kníh (ISB - International Studbooks).

dticky

Zdroj: ZOO Jihlava

Okrem skvelého miesta na oddych a relax pre rodiny, páry či milovníkov zvierat, zoo ponúka aj množstvo akcií pre širokú verejnosť a vzdelávacích programov – mnoho z nich sa realizuje v Environmentálnom centre „PodpoVRCH“. To zaujme nielen svojím vzhľadom a vybavením, ale aj bohatou ponukou pre všetky vekové skupiny. Pre návštevníkov je k dispozícii aj bohatý servis – niekoľko občerstvení rozmiestnených po areáli zoo, automaty na nápoje, kaviareň a nechýbajú ani predajne so suvenírmi a pre malých návštevníkov sú tu detské ihriská.

Tu sú pravidelne rôzne podujatia pre širokú verejnosť, ale v ponuke je aj množstvo výučbových programov. So skúsenými lektorkami môžete objaviť život pri vode, putovať po Afrike, cestovať okolo sveta, objaviť život hmyzu a pre väčších záujemcov odporúčame aj zistiť ako „chutí“ Prales na tanieri, alebo či sa im podarí „prepašovať“ CITES suveníry. 

Zoo Jihlava je členom mnohých prestížnych asociácií – Svetovej asociácie zoologických záhrad a akvárií (WAZA), Európskej asociácie zoologických záhrad a akvárií (EAZA), Únie českých a slovenských zoologických záhrad (UCSZOO), Odbornej skupina pre plánovanie ochrany prírody (CPSG) a Medzinárodnej asociácie zoo vzdelávacích pracovníkov (IZE).

Otváracie hodiny: Otvorené denne, aj počas sviatkov. Psom vstup zakázaný. K dispozícii sú odkladacie boxy pri bočnej pokladni (príchod cez lesopark Heulos).
Apríl: 9.00 – 17.00 hod.
Máj – September: 8.00 – 18.00 hod.
Október: 9.00 – 17.00 hod.
November - Marec: 9.00 – 16.00 hod.

Vstupné >>
Mapa areálu >>

Napíšte komentár