29. 03. 2024 Miroslav 18°C Oblačno

Kam s deťmi na lyže v okolí Prešova

Autor: Zuzka, Foto: Ski Levočská dolina , Ski Buče, Ski Vyšné Ružbachy, Ski Litmanová, Ski Zamutov
Adresa: Čas: Telefón: www:stránka organizátora
Hodnotenie:
1

Zdroj: Lyžiarske stredisko Levočská Dolina

Lyžiarska sezóna je v plnom prúde a my Vám prinášame výber lyžiarských stredísk v okolí Prešova, kde sa dá ísť na rodinnú lyžovačku.
Podmienky sa menia zo dňa na deň, preto odporúčame vždy skontrolovať aktuálnu situáciu v jednotlivých lyžiarskych strediskách.

Lyžiarske stredisko Levočská Dolina

Lyžiarske stredisko patriace pod Resort Levočská Dolina je stvorené pre rodinné lyžovačky. Ponúka vyžitie pre deti, menej zdatných lyžiarov, ale na svoje si prídu aj náročnejší lyžiari. V stredisku nájdete  4 vleky a 4 kvalitne upravené zjazdovky (detská 270 m, pretekárska 850 m, rodinná 1050 m a traverz 1130 m), ktoré sú zasnežované technickým snehom. Pre lyžiarov je k dispozícií požičovňa a servis lyží, lyžiarska škola a škôlka, úschovňa lyží pre ubytovaných hostí, reštaurácia, bar a parkoviská. V okolí resortu sa nachádza aj približne 10 km upravovaných bežeckých tratí. Novinkou v stredisku je možnosť elektronického dobíjania skipassov, vďaka ktorému získavajú lyžiari hodinu lyžovania GRÁTIS. Resort ponúka tiež pobytové balíky so skipassmi zadarmo. Ak si kladiete otázku, kde si užiť pohodovú rodinnú lyžovačku nielen počas jarných prázdnin, odpoveď znie: v Levočskej Doline!  

☺ vzdialenosť z PO - 60 km

Viac>>

1

Zdroj: Lyžiarske stredisko Levočská Dolina

4

Zdroj: Lyžiarske stredisko Levočská Dolina

Relax Center Plejsy - Krompachy

Stredisko sa rozprestiera na severných svahoch Krompašského vrchu (1025 m), 2 km od mesta Krompachy. Stredisko bolo v posledných rokoch výrazne dobudované. Komfort a kapacita jeho využitia sa podstatne zvýšili a centrum bolo schválené ako oficiálne Stredisko olympijskej prípravy slovenskej reprezentácie. Návštevníci areálu majú k dispozícii 7 zjazdoviek rôznych stupňov náročnosti, nechýba BABY zjazdovka pre najmenších, 5 vlekov, reštaurácia, parkovisko zdarma, ski servis, požičovňu lyží, detský kútik, lyžiarsku školu i ďalšie služby pre lyžiarov. Celý areál je mechanicky zasnežovaný a upravovaný, čo umožňuje predĺži sezónu až do jarných mesiacov, kedy už väčšina zimných stredísk na Slovensku ukončila prevádzku.

☺ vzdialenosť z PO - 38 km

VIAC >>

plejsy

Zdroj: Ski Plejsy

plejsy3

Zdroj: Ski Plejsy

 

Ski Litmanová

Lyžiarsky areál nájdete pri obci Litmanová v prekrásnej scenérii pohoria Pieniny. Rôzne sklony a profily  zjazdových tratí v nadmorskej výške od 690 do 920 m.môžu využívať deti,  rekreační lyžiari, ale aj tí skúsení si prídu na svoje. K dispozícii je 5 lyžiarskych vlekov.   Lyžiarske svahy sú umelo zasnežované a osvetlené. V stredisku je možnosť kompletných stravovacích služieb v štýlovej čajovni goralského typu a bufetu priamo na svahu. Nechýba lyžiarska škola, požičovňa lyžiarského výstroja a ski -servis. Stredisko ponúka romantické ubytovanie priamo na svahu. Milovníci turistiky odtiaľ môžu podnikať túry po hrebeňoch Pienin.

☺ vzdialenosť z PO - 72 km

 

litmanova

Zdroj: Ski Litmanová

 
litmanova2

Zdroj: Ski Litmanová


Ski Buče - Fričovce

Prístup do Lyžiarského strediska Ski buče - Fričovce je z obce Renčišov, kde je záchytné parkovisko. Horné parkovisko pri vlekoch (1,5 km od záchytného parkoviska) je dostupné skibusom, autom s pohonom 4×4 alebo autom so snehovými reťazami. V stredisku je 5 lyžiarskych vlekov s dĺžkou 760, 470, 430, 380 a 2×160 m. Na svoje si tak prídu skúsenejší lyžiari aj začiatočníci. Pre najmenších je tu detský lanový vlek, ktorý je pri čajovni a mnohí rodičia si pochvaľujú práve tento fakt. Môžu si tak vychutnávať čaj z terasy a zároveň sledovať dieťa, ktoré v tesnej blízkosti lyžuje. K dispozícii sú dve lyžiarske školy a požičovňa lyží. Priamo na svahu je  horská chata Bukvica so stravovacím zariadením.
Na svoje si prídu vyznávači bežeckého lyžovania aj skialpinisti.

☺ vzdialenosť z PO - 28 km

ski buce

Zdroj: Ski Buče

ski buce2

Zdroj: Ski Buče


Ski Drienica

Ski Drienica sa nachádza v okrese Sabinov a ponúka svojim návštevníkom lyžiarske trate rôznych náročností. Stredisko je ideálnou voľbou pre rodiny s deťmi. Pre deti sú tu široké zjazdovky a bezpečné vleky. Na zjazdovkách Ski Drienica sa však nestratia ani začiatočníci či skúsenejší lyžiari. Stredisko sa nachádza v nadmorskej výške okolo 700 metrov, takže má dobré predpoklady k dlhej lyžiarskej sezóne. Dlhej lyžiarskej sezóne pomáha aj umelé zasnežovanie. Nájdete tu všetko potrebné k príjemnej a kvalitnej lyžovačke ako je požičovňa lyži, bufet, čajovňa a v okolí strediska nájdete hneď niekoľko možností kvalitného ubytovania. 
☺ vzdialenosť z PO - 21 km
86696026 2969151056439467 7639332452493688832 n 50231586 2225354884152425 293404832490848256 n

Ski Vyšné Ružbachy

SKI PARK Vyšné Ružbachy je neustále sa rozvíjajúce lyžiarske stredisko s kvalitnými zjazdovkami pre náročných, ale aj začínajúcich lyžiarov. V prevádzke SKI PARK-u sú momentálne 4 vleky.Sezóna je vďaka priaznivým klimatickým podmienkam Spišskej Magury dlhá, a tak sa tu dá lyžovať ešte v prvých jarných dňoch. Priamo v areáli lyžiarskeho strediska je možné si zapožičat kompletnú lyžiarsku výstroj. eNchýba úschovňa lyží a lyžiarska škola

☺ vzdialenosť z PO - 77 km

ruzbachy

Zdroj: Ski Vyšné Ružbachy

 

ruzbachy3

Zdroj: Ski Vyšné Ružbachy

6. Ski Zamutov

Lyžiarsky vlek sa nachádza asi 5 min. chôdze od penziónu Opál. Na svahu sa nachádzajú dva vleky, 300m a 500 m. Svah je v dolnej polovici mierny a vhodný pre začínajúcich lyžiarov alebo deti. Horná časť svahu je strmá a vhodná len pre skúsených lyžiarov. Svah je od decembra 2018 zasnežovaný snehovými delami, čo zvýšilo kvalitu zjazdovky a predĺžilo termín využitia vleku. Počas týždňa vlek spustíme pre skupinu 10 a viac osôb. Prosím kontaktujte nás v prípade záujmu. Pri vleku sa okrem bufetu, kde sa môžete občerstviť a zohriať, nachádza aj požičovňa lyží a snowboardov. Ďalej sa tu nachádzajú upravované bežkárske trate v celkovej dĺžke 52 km

☺ vzdialenosť z PO - 47 km 

 

 
zamutov

Zdroj: Ski Zamutov

zamutov2

Zdroj: Ski Zamutov

 

7. Ski Makovica - Nižná Polianka

Ak ste skúsená lyžiarska rodina a predsa len hľadáte niečo adrenalínovejšie, tak Vám doporučujeme lyžiarske stredisko - Makovica Nižná Polianka. Ponúkajú 950m zjazdovku s prevýšením 186 metrov, náročnosť - červená. S trochou odvahy svah zvládnu aj začiatočníci, ale nenájdete tu detský vlek.  
Technický sneh na celom kopci, denná úprava, rýchly vlek Poma H 130 – 3 minútky a ste hore, osvetlenie celého svahu , snowpark s prekážkami v cene lístka a skokmi alebo kopami snehu (podľa podmienok), rýchle wi-fi pripojenie, real-time kamer, ľahká dostupnosť, bezplatné pohodlné parkovanie, WC, bufet s domácou kuchyňou, neformálne prostredie. Kopec je západný, teda celý deň na slnku.

☺ vzdialenosť z PO - 59 km

 

 

Napíšte komentár