29. 03. 2024 Miroslav 23°C Skoro jasno

Lyžiarske strediská v Banskobystrickom kraji

Autor: Annie, Foto: www stránky spomenutých zariadení
Adresa: Termín: Telefón: www:stránka organizátora
Hodnotenie:
80728142 702575950148301 3658914804472479744 nLyžiarska sezóna je v plnom prúde a ponuka lyžiarskych stredísk v okolí Banskej Bystrice je bohatá. Lyžiari, snowbordisti, ale aj malí sánkari či bobisti si prídu na svoje. Prinášame vám výber tých najznámejších v našom kraji. Podmienky sa menia zo dňa na deň, preto odporúčame vždy skontrolovať aktuálnu situáciu v jednotlivých lyžiarskych strediskách.


Ski Krahule

Otvorenie lyžiarskej sezóny 2.12. 2023.
Malé rodinné lyžiarske stredisko Krahule sa nachádza v blízkosti mesta Kremnica. Prepravu lyžiarov zabezpečuje 4-sedačková lanovka s dĺžkou 750 m a 4 vleky z toho 2 detské. Lanovka obsluhuje dve stredne ťažké a jednu ľahkú zjazdovku. K službám poskytovaným strediskom patrí požičovňa a servis lyží ako i lyžiarska a snowboardová škola. Detský lanový vlek - ideálna lyžiarska škôlka je zadarmo. Počas večerného lyžovania je osvetlená hlavná zjazdovka od 17:30 do 20:30 hod. a 4-sedačka v premávke každý deň.

vzdialenosť z BB - 60 km

krahule1

Zdroj: skikrahule.sk


Park Snow Donovaly

Otvorenie lyžiarskej sezóny 2.12. 2023.
PARK SNOW 
patrí medzi najznámejšie lyžiarske strediská na Slovensku. Celková dĺžka zjazdoviek v stredisku je 11 km. Zjazdovky sú sústredené do dvoch areálov – Záhradište a Nová hoľa, tieto prepájajú tri krátke vleky. Deti sa môžu tešiť na najväčší detský FUN PARK v strednej Európe, vláčik Dodo či klzisko.

☺ vzdialenosť z BB - 25 km

Parksnow

Zdroj: parksnow.sk


Salamandra Resort

Otvorenie lyžiarskej sezóny 16.12. 2023.
Lyžiarske stredisko rezortu Salamandra sa nachádza v blízkosti Banskej Štiavnice. Stredisko je vybavené zasnežovacím systémom a ponúka ideálne podmienky na lyžovanie pre celú rodinu. Stredne náročná zjazdovka je vhodná aj pre začiatočníkov a pre menej skúsených lyžiarov. Na vrchol 1 450 metrov dlhého svahu vás vyvezie štvorsedačková lanovka s bublinami, takže ste chránení aj pred vrtochmi počasia. Všetci začiatočníci majú k dispozícií aj nenáročný svah, na ktorý ich vyvezie vlek s kotvou. Príležitosť naučiť sa lyžovať a neskôr zažiť skutočnú lyžovačku tak majú aj tí najmenší.
Ak si chcete vychutnať pohľad na krásnu okolitú prírodu, využite ponuku vyhliadkovej jazdy na snežnom skútri.

☺ vzdialenosť z BB - 54 km

 

salamandraski

Zdroj: salamandra.sk


Ski Králiky

Otvorenie lyžiarskej sezóny 15.12. 2023.
Areál Ski Králiky sa nachádza v pohorí Kremnických vrchov. Ponúka celkovo 2300 metrov upravovaných zjazdových tratí s ľahkou náročnosťou. 4-sedačková lanovka vás pohodlne vyvezie a pri výstupe spomalí. Pre bežkárov je v okolí upravovaných niekoľko kilometrov bežeckých tratí. Pre najmenších je pripravená detská lyžiarska škôlka a detský vlek s dĺžkou 130 m. Občerstviť sa môžete v modernej reštaurácii. Skibus premáva z Banskej Bystrice a v prípade zakúpenia celodenného, 3-hodinového alebo večerného lístka je zadarmo.

☺ vzdialenosť z BB - 15 km

kralikyls

Zdroj: skikraliky.sk



Ski Šachtičky

Otvorenie lyžiarskej sezóny 25.12. 2023.
Lyžiarske stredisko Šachtičky
je vhodné na rekreačné, ale aj pre profesionálne lyžovanie. K dispozícii je 7 tratí rôznej náročnosti so štyrmi vlekmi a dvomi vlekmi pre malých lyžiarov, s celkovou dĺžkou viac ako 10 kilometrov. Dve zjazdové trate majú cerifikát FIS pre organizovanie medzinárodných pretekov. Nerušene si môžu zimné radovánky užívať aj snowboardisti, ktorí majú tiež k dispozícii servis a požičovňu snowboardov. Pre deti je k dispozícii lyžiarska škola Lyžiarik a detský areál.

☺ vzdialenosť z BB - 10 km

sachtickyls2

Zdroj: Šachtičky a.s.


Skalka Ski Resort Kremnica

Otvorenie lyžiarskej sezóny 26.12. 2023.
Stredisko ponúka viac ako 5 km zjazdových tratí a 60 km bežeckých tratí. Hlavná zjazdovka – Pekná vyhliadka – má šírku 80 až 120 metrov, dĺžku 1050 m a prevýšenie 247 m. Obsluhuje ju 4-sedačková lanovka. Na Skalke pôsobí lyžiarska a snowboardová škola, skiservis a požičovňa. Pre deti je k dispozícii Baby vlek Jupík s dĺžkou 65 m, detská lyžiarska škôlka. Po lyžovačke a zimnom šantení v snehu je pre návštevníkov k dispozícií Relax centrum priamo v stredisku. Ak máte radi nedotknutú prírodu bez dlhého čakania, tak Skalka je tou správnou voľbou.

vzdialenosť z BB - 60 km

arenals

Zdroj: skalkaarena.sk



Mýto Ski Centrum

Otvorenie lyžiarskej sezóny 9.12. 2023.
Takmer 5 km zjazdových tratí a 2,5km zasnežovaných zjazdoviek tvorí lyžiarske stredisko Mýto Ski centrum. Svahy sú určené pre stredne náročných lyžiarov a služby. Prepravu lyžiarov zabezpečuje nová štvorsedačka POMA UNIFIX, ako aj 3 vleky. V ponuke je lyžiarska požičovňa, reštaurácia, lyžiarska škola a škôlka. Večerné lyžovanie v ponuke nieje.

vzdialenosť z BB - 42 km
 
mytols

Zdroj: skicentrummyto.eu


Ski Tále

 Otvorenie lyžiarskej sezóny 25.12. 2023.
V stredisku Ski Tále ponúkajú výber zimných aktivít najrôznejšieho druhu. O plynulú prevádzku na svahoch sa stará 4 vleky, 2 detské s dĺžkou 200 m. Lyžiarom sú k dispozícii udržiavané trate pre náročných i menej náročných lyžiarov, ale aj svah vyhradený pre začínajúcich lyžiarov. Celková dĺžka tratí 2,77 km je umelo zasnežovaná. Počas tradičného večerného lyžovania v piatky a soboty sú k dispozícii 3 lyžiarske vleky a dĺžka tratí 1,5 km. Pre vyznávačov bežeckého lyžovania je pripravená v pôsobivom prostredí zasneženého golfového ihriska trať s okruhom 3,9 km. K dispozícií sú aj výhodné rodinné lístky.

vzdialenosť z BB - 44 km

 

talels2


Zdroj: skitale.sk



Ski Telgárt

Otvorenie lyžiarskej sezóny 16.12.  2023.
Ski centrum sa nachádza v blízkosti horehronskej obce Telgárt, v údolí medzi Nízkymi Tatrami, Slovenským rajom a Slovenským Rudohorím, neďaleko prameňa rieky Hron a priamo pod úpätím Kráľovej hole. Zjazdovky sú členené na 10 častí, vhodné pre začiatočníkov i pre skúsených, až náročných lyžiarov s prevýšením 400 m. Nachádzajú sa v nadmorskej výške od 905 až do 1300 m a ich celková dĺžka je cca 6,5 km. V areáli nachádza požičovňa lyží a snowboardov, skiservis, lyžiarska a snowboardová škola a detská lyžiarska škôlka. Okrem alpského lyžovania poskytuje areál aj ďalšie možnosti zimných športov. K dispozícii sú nielen dve trate určené pre milovníkov bežeckého lyžovania, ale aj pre sánkovanie pre najmenších. Lyžiarska škôlka pre deti a úplných začiatočníkov je s vlastným minivlekom, ktorý je ohradený od ostatných zjazdoviek. Cez víkendy a prázdniny je pripravený ski babysitting a animačný program.

vzdialenosť z BB - 90 km

telgartski

Zdroj: skitelgart.sk


Ski Čierny Balog

Otvorenie lyžiarskej sezóny 21.12. 2023.
Lyžiarske stredisko Ski Čierny Balog je vzdialené 9 km južne od mesta Brezno. Ponúka 5 stredne ťažkých zjazdových tratí vhodných pre rodiny s deťmi ako aj pokročilejších športovcov. Zjazdové trate obsluhujú tri lyžiarske vleky s dĺžkou 1100, 1100 a 200 m.  Časť zjazdoviek je v prípade potreby technicky zasnežovaná.

vzdialenosť z BB - 50 km

balog2

Zdroj: skiciernybalog.sk




Ski Centrum Drozdovo

Otvorenie lyžiarskej sezóny 15.12. 2023.
Lyžiarske stredisko Drozdovo sa nachádza na úpätí Pohronského Inovca, približne 10 km od Novej Bane. Drozdovo je lyžiarske stredisko určené hlavne pre rodiny s deťmi. Pre nadšencov zimných športov sú v stredisku 2 vleky Tatrapoma H80 a Tatrapoma F, s dĺžkou 650 m. Pre najmenších a učiacich sa lyžiarov je v stredisku „detský vlek“ LPV, s dĺžkou 300 m. Pre lyžiarov sú v stredisku 3 zjazdové trate s dĺžkou 600 – 700 metrov. Hlavná zjazdovka je technicky zasnežovaná a umelé osvetlenie umožňuje večerné lyžovanie. V stredisku je možnosť zapožičania lyžiarskej a snowboardovej výstroje. Pre tých, ktorí by sa lyžovať či snowboardovať chceli naučiť, je v stredisku lyžiarska škola. Okrem každodenného denného lyžovania je k dispozícii večerné lyžovanie v stredu až sobotu.

vzdialenosť z BB - 80 km

drozdovols

Zdroj: drozdovo.eu


Lyžiarske stredisko Látky - Prašivá

Otvorenie lyžiarskej sezóny 8.12. 2023.
V areáli hotela Zerrenpach sa nachádza lyžiarske stredisko so svahom vynikajúcim aj pre rodiny s deťmi alebo pre začiatočníkov. Denne upravovaný a podľa potreby zasnežovaný. K dispozícii sú dva lyžiarske vleky s kapacitou 1 050 osôb/hod. a jeden detský vlek s dĺžkou 70 m. Možnosť nočného lyžovania, zapožičiavanie lyžiarskeho vybavenia a ski servis.

☺ vzdialenosť z BB - 70 km
zeren

Zdroj: zerrenpachlatky.sk

 

Lyžiarske stredisko Kočanda

Otvorenie lyžiarskej sezóny 26.12. 2023
Lyžiarske stredisko sa n
achádza na spojnici medzi Hriňovou a Kokavou nad Rimavicou 1 km za obcou Látky. Stredisko prevádzkuje už viac ako 15 rokov Roľnícke družstvo Látky. V súčasnosti sa prevádzkujú 2 vleky s prepravnou kapacitou 900 osôb za hodinu. Dĺžka vlekov je okolo 500 m, prevýšenie 80 m. Svah je priestranný, orientovaný severovýchodne s výhľadom na 1111 m vysoký zalesnený vrchol Bykova. Zjazdovka hlavne pre nenáročných lyžiarov, lyžiarske kurzy a rodiny s deťmi. K dispozícii je aj bufet s kapacitou 30 miest na sedenie a s prístupom i cez okienko, s celodennou prevádzkou. Požičovňa lyžiarskeho výstroja je 1 km od lyžiarskeho strediska.

☺ vzdialenosť z BB - 70 km
 
kocanda

Zdroj: rd.latky.sk

 


Selce – Čachovo

Otvorenie lyžiarskej sezóny 23.12.  2023.
V areáli strediska Čachovo/Selce sa nachádzajú 4 vleky s celkovou prepravnou kapacitou 3300 osôb za hodinu. Rodičia s deťmi majú možnosť využiť detský vlek s dĺžkou 100 m, prípadne lyžiarsku škôlku, ktoré sa nachádzajú v areáli strediska. K ponuke je aj večerné lyžovanie s dĺžkou osvetlených tratí 400 metrov. Pri chladnej zime je k dispozícii prírodné klzisko. Na svoje prídu aj priaznivci bežeckého lyžovania, keďže sa v rámci strediska nachádza 25 km udržiavaných tratí pre fanúšikov tohto športu.

☺ vzdialenosť z BB - 10 km
selcels

Zdroj: selce-cachovo.sk


Polomka Bučník

Otvorenie lyžiarskej sezóny 23.12.  2023.
Lyžiarske stredisko Polomka Bučnik sa nachádza na severných svahoch Slovenského Rudohoria.  Bezplatné parkovisko je k dispozícii priamo pri nástupe na vleky. Tri zjazdové trate sú technicky zasnežované a pravidelne upravované. Lyžiarsky areál ponúka ľahké (modré) a stredne ťažké (červené) zjazdové trate, tri lyžiarske vleky s dĺžkou 1580, 600 a 70 m, požičovňu lyží, servis, lyžiarsku školu, bufet a reštauráciu. Z vrcholu zjazdoviek je rozsiahly výhľad na dolinu Hrona a južné svahy Nízkych Tatier. Stredisko je vhodné pre rodiny s deťmi,  začiatočníkov, ale aj pokročilých lyžiarov.

vzdialenosť z BB - 60 km

polomkals

Zdroj: polomka.sk

 


Ski Strelníky

Otvorenie lyžiarskej sezóny 10.12.  2023.
Stredisko s miernym svahom
disponuje 200 metrovým detským vlekom a 600 metrov dlhým hlavným vlekom.  Nachádza sa len 25 km od Banskej Bystrice smerom na Brezno. Vhodné pre rodiny s deťmi, ktorí uprednostnia pokoj a pohodu v dedinskej atmosfére. Stredisko máva pri premenlivých klimatických podmienkach problémy s menším množstvom snehu, ale v tomto roku zatiaľ ponúka dobré podmienky.

vzdialenosť z BB - 25 km

strel23

Zdroj: skistrelniky.sk


Ski centrum Tajov

mimo prevádzky
Hľadáte lyžovačku pre celú rodinu?
Chcete sa vysánkovať do sýtosti alebo sa naučiť lyžovať či ovládať snowboard? S vašimi ratolesťami si u nás užijete zimu naplno. Požičiame vám lyžiarsky výstroj, v SKI servise nastavíme ten váš a ak ste podľahli snowboardu alebo začínate s lyžovaním, naučíme vás oboje v lyžiarskej a snowboardovej škole. Na svoje si prídu aj bežkári na trati, ktorá nie je upravená ale v najväčšej sezóne sa dobrá stopa vždy nájde. K výbornej lyžovačke patrí aj občerstvenie. Voňavé varené víno, horúci čaj, alko a nealko nápoje vám ponúkneme v našom bufete. A s parkovaním si nerobte starosti, je zadarmo.

☺ vzdialenosť z BB - 10 km

tajovls

Zdroj: skicentrumtajov.sk


 


Brestová a Podkonice Pleše

Brestová aktuálne v prevádzke počas víkendov, Podkonice Pleše podľa podmienok viac info FB.


Ski centrum Košútka

*mimo prevádzky
Skicentrum Košútka-Hriňová je vhodné pre začiatočníkov, ale i skúsených lyžiarov. Ponúka 4 zjazdovky rôznych kategórií, kde najdlhšia má dĺžku 1 140 metrov a ponúka nádherné panoramatické výhľady na Poľanu a celé Podpoľanie. V stredisku sa nachádzajú 4 vleky. Pre najmenších lyžiarov je pripravené nekonečné lano. Celé stredisko je umelo zasnežované a na najdlhšej umelo osvetlenej zjazdovke prebieha večerné lyžovanie. Pre vyznávačov adrenalínu je v prípade dobrých snehových podmienok vybudovaný SnowPark so skokmi, railmi a ďalšími prekážkami. Pre deti prevádzkujeme lyžiarsku školu a škôlku.

vzdialenosť z BB - 60 km

kosutkals

Zdroj: kosutka.sk

 



 

Komentáre Napíšte užívateľskú recenziu

  • Lenka 07.01.2023, 14:40

    Odporúčam SKI Telgárt :)

  • Mariška 10.12.2021, 13:08

    Navštívili sme asi polovicu z nich a veľká spokojnosť. Nielen my rodičia, ale aj deti si pochvaľovali. Využili sme aj bežky. Pekne upravené trate.

  • Tatiana Lakomá 06.01.2021, 14:29

    ski telgárt - moja srdcovka ...super svah , super služby , primerané ceny skipassov i jedla...Odporúčam v kolibe domáce bryndzové pirohy :-)

  • Martina Hanusková 07.01.2020, 16:48

    Včera sme navštívili stredisko Látky - Prašivá, je tam super hlavne pre rodiny s deťmi - nenáročný terén a v prípade priaznivých snehových podmienok sú v blízkosti super trate na bežkovanie.

  • Ladislav Ľalík 07.01.2020, 15:27

    Park snov Donovaly a Košútka - tu sa naše deti vybláznili do sýtosti, úplne super, odporčam

  • Katica 05.01.2020, 19:17

    Skalka, Donovaly a aj Košútka sú super, odporúčame aj pre rodiny s deťmi.

  • sima 05.01.2020, 13:19

    Ski Krahule naozaj odporúčame, z našej strany veľká spokojnosť :)

  • Hana Nemešová 04.01.2020, 19:26

    Dnes sme boli na Skalke a musím povedať, že sme si konečne užili sneh a hoci sme nelyžovali našli sme si miesta kde sme sa púšťali na klzákoch a do sýtosti sme sa vyšantili

  • Magdaléna Schavelová 28.12.2018, 19:33

    Maly sa učil lyžovať na Donovaloch a aj vďaka stredisku si lyže zamiloval. Máme radi aj Krahule, ja som sa dokonca učila lyžovať na Skalke, ale to bolo teda pekne dávno. Odvtedy už to na Skalke vyzerá dosť inak. Veľmi radi chodíme lyžovať na tieto kopce.

  • Karol 16.12.2018, 20:58

    Máme odskúšané Mýto, Donovaly a Košútku a určite vyskúšame aj iné. Donovaly sa deťom najviac páčili.

RSS kanál pre komentáre na tejto stránke | RSS kanál pre všetky komentáre

Napíšte komentár