27. 04. 2024 Jaroslav 20°C Polooblačno

Termálne kúpalisko Komárno

Autor: Hanka, Foto: thermalkn.sk
Adresa:Vnútorná okružná 19, 945 01 Komárno Telefón:+42135 771 30 14 E-mail:info@thermalkn.sk www:stránka organizátora
Hodnotenie:

V letnom období sa na termálnom kúpalisku prevádzkuje plavecký a výukový bazén typ CASTIGLIONE, neplavecký, detský a sedacie termálne bazény. V areáli sú plážové priestory, ihrisko na plážový volejbal, stoly na vonkajší stolný tenis a preliezky pre deti. Novinkou je šmykľavka – slon pri detskom bazéne a clona okolo vonkajších sedacích bazénov s termálnou vodou.

S možnosťou celoročného využitia sa na termálnom kúpalisku nachádza sedací termálny bazén s mobilným prestrešením (relaxačno – oddychový) s atrakciami ako vzduchové lehátka, nerezový vodopád a intenzívna hydromasáž s prisávaním vzduchu. Ďalej sa tu nachádza fínska sauna s ochladzovacím bazénom a ďalšie zariadenia pre poskytovanie doplnkových služieb ako sú masáže, manikúra-pedikúra, zubná technika a bufety.

BAZÉNY:

Plavecký bazén Castiglione

Najväčší bazén Termálneho kúpaliska Komárno ponúka návštevníkom príležitosť športového využitia. Jeho dĺžka predstavuje 33,3 m, šírka 19 m a hĺbka 180 cm. Teplota vody je 24-28°C. Bazén je v prevádzke počas letnej sezóny.

Výukový bazén Castiglione

Stredný bazén kúpaliska slúži pre rodinky a začiatočníkov, keďže sa jeho hĺbka pohybuje od 110 cm (začiatok bazéna) až po 130 cm (koniec bazéna). Bazén má celkovú dĺžku 21,25 m, šírku 10 m a je najvhodnejšou voľbou pre začiatočníkov. Bazén je v prevádzke počas letnej sezóny.

Neplavecký (rekreačný) bazén

Rekreačný bazén je vhodný pre milovníkov oddychu a relaxácie. Vďaka termálnemu prameňu teplota vody dosahuje aj 30°C, pričom vás pobyt v bazéne uvoľní, odreaguje a zrelaxuje. Bazén je v prevádzke počas letnej sezóny.

Detský bazén (pre najmenších)

Detský bazén je určený pre najmenších návštevníkov termálneho kúpaliska. Hĺbka bazéna je menej ako 40 cm. V bazéne nájdete aj mini-fontánku aj šmykľavku v podobe sloníka, ktorá zabezpečí zábavu počas celej návštevy. Jeho dĺžka má 6,40 m a šírka 4,15 m. Bazén prevádzkuje počas letnej sezóny.

Oddychový sedací bazén vonkajší 1 a 2
Relaxačné sedacie bazény slúžia najmä pre oddych našich chtivých hostí, ktorí chcú využiť blahodarné účinky termálnej vody. Ide o bazény s liečivou vodou s príjemnou teplotou 36-40°C, vhodnou najmä na kĺbové, reumatické a ženské choroby. Bazén je v prevádzke počas letnej sezóny.

Bazén s mobilným prestrešením

Bazén sa nachádza vo voľnej prírode s pohyblivým prestrešením, ktoré je možné čiastočne odkryť/zakryť, a je využiteľný celoročne. Ulahodí najmä hosťom, ktorí milujú pocit horúcej termálnej vody a čerstvého vzduchu naraz aj počas zimných mesiacov. V neposlednom rade je potrebné spomenúť aj blahodarné účinky termálnej vody v tomto bazéne, ktoré sú vhodné na kĺbové, reumatické a ženské choroby. Hĺbka bazéna nepresahuje 120 cm. V bazéne sa tiež nachádzajú nerezové vodopády, vzduchové lehátka, vzduchové sedenie a tiež intenzívna hydromasáž s prisávaním vzduchu. Bazén je využívaný celoročne.

Vnútorný oddychový sedací bazén

Oddychový sedací bazén, ktorý sa nachádza vo vnútroncýh priestorocho kúpaliska obsahuje tiež termálnu vodu, ktorej teplota sa pohybuje medzi 38-40°C. Je vhodnou najmä na kĺbové, reumatické a ženské choroby. Bazén je v prevádzke počas zimnej sezóny alebo nepriaznivého počasia.

ATRAKCIE:

Areál Termálneho kúpaliska disponuje širokým výberom zábavných atrakcií. Na svoje si prídu aj aktívny športovci, či pasívny športovci, malý aj veľký, ba dokonca aj milovníci logických hier. V rámci areálu Termálneho kúpaliska Komárno nájdete nasledovné atrakcie:

  • Tobogány
  • Šmýkalka sloník
  • Šmýkalka dúha
  • Vodné delá
  • Vodný hrýb
  • Plážový volejbal
  • Stolný tenis
  • Skákací hrad so šmyklavkou
  • Drevený vláčik pre najmenšie deti
  • Gigantický šach
  • Preliezky

PLÁŽ:

Areál kúpaliska sa rozprestiera na 25 000 m2 trávnatej plochy, kde sa hostia môžu zložiť, slniť a užívať si horúce letné dni. K dispozícii majú zapožičanie si lehátok, rôzne športové, nešportové atrakcie, tobogány, plážový volejbal, stolný tenis a iné. Pláž okolitých bazénov tvorí prevažne trávnatá plocha. V rámci areálu majú hostia možnosť občerstviť sa ponukou bufetov so širokým sortimentom, akými sú napr. gyros, lángoš, hranolky, zmrzlina, cukrová vata a pod.

OTVÁRACIE HODINY:

  • Po - Ne: 9:00 - 20:00 hod. 

 

CENNÍK >> TU

Mapa: N 47° 45′ 27″ E 18° 7′ 56″

Mapa sa nahráva...

Komentáre Napíšte užívateľskú recenziu

  • Martina Vetrakova 29.12.2016, 21:02

    Fajn kúpalisko, v lete dosť preplnené, málo stánkov a občerstvením

RSS kanál pre komentáre na tejto stránke | RSS kanál pre všetky komentáre

Napíšte komentár